ARSLAN: “30 AĞUSTOS, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN İFADESİDİR”

29 Ağustos 2013 14:00, Haberler


ARSLAN: “30 AĞUSTOS, BİRLİK VE DAYANIŞMANIN İFADESİDİR”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi’nin, toplumsal birlik ve dayanışmanın bir sembolü olduğunu söyledi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Arslan, mesajında şunları kaydetti: “30 Ağustos hiç şüphesiz eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Türkiye de bu eşsiz kahramanların bir eseridir. Bu eserin talih güneşi, 30 Ağustos 1922’de, Dumlupınar’da kan ve ateşler içinden yükselerek doğmuştur. Kahraman bir milletin, kahraman evlatlarının, asil gayeler uğrunda hayatlarını feda ederek inşa ettikleri bu abide tarihten silinmek istenen bir milletin emperyalizme karşı galip gelişinin ve yeniden doğuşunun ifadesidir.

HAK-İŞ Konfederasyonu 30 Ağustos ruhuna sahip çıkma mücadelesini, geçmişte olduğu gibi bugün de aynı duyarlılık ve kararlılıkla sürdürmektedir. 30 Ağustos, kendimize olan güveni yeniden idrak etmekte vesile olmuştur. Çünkü 30 Ağustos, emperyalizmin zulmüne, sömürüsüne ve işgaline karşı girişilen onurlu bir savaş, direniş, diriliş ve arayışın adıdır.”

Mesajında, Mısır ve Suriye başta olmak üzere bölgemizde yaşanan katliam ve uluslararası güçlerin dayatmalarına da değinen Arslan, 30 Ağustos’ta kazanılan zaferi, bugün Mısır ve Suriye’nin yanı sıra, diğer Müslüman coğrafyaların da yaşayacağını temenni ettiğini belirterek, şunları kaydetti: “Emperyalist devletlerin haksız ve alçakça işgaline ‘dur’ diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferin mutluluk ve sevincini yaşadığımız şu günlerde, küresel güçler ve işbirlikçileri tarafından bölgemizde yaşatılan acılar katlanarak çoğalmaktadır. Bugün bölgemizde darbeye, katliama ve zulme maruz kalanlar, er veya geç hesabını soracaklardır.

Bu vesileyle; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, milletimize eşsiz bir zafer kazandıran tüm şehitleri rahmet ve saygıyla anıyor, kahraman ordumuzun  tüm mensuplarına ve milletimize esenlikler diliyorum.”

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ağustos 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu