ARSLAN, RABİA PLATFORMU BASIN TOPLANTISINDA

16 Eylül 2013 14:00, Haberler


ARSLAN, RABİA PLATFORMU BASIN TOPLANTISINDA

 

Mısır’da darbe sonrası yaşanan katliama tepki olarak tüm dünyaya yayılan “R4BIA işareti” uluslararası bir platforma dönüştü. “Rabia Platformu”nun tanıtım toplantısı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

 

HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında bulunduğu Rabia Platformu, 16 Eylül 2013 tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan da katılarak, bir konuşma yaptı. Platformun kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür eden Arslan, Platformun dünya sahnesinde daha çok takip edilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda herkesin katkı vermesinin önemine dikkat çekti. Arslan, “Platform, belki İslam dünyası için yeni bir çıkış noktası olacaktır. Konfederasyon olarak dünyadaki ikili işbirliklerimiz sayesinde platformun sesinin duyulmasını sağlayacağız. Bu toplum gerçekten adaletten ve mazlumdan yana tavır koyduğunuzda sizi yalnız bırakmıyor. Ankara'daki eylemlerde bunu gördük, meydanlardakilerin çoğu gençlerden oluşuyordu” dedi.

 

Türkiye'de sendikacılık alanında yaşanan sıkıntılara da değinen Arslan, buradan hareketle yeni bir dünya kurulması için işçilerin gerekli değeri görmesi gerektiğini ifade etti.

 

Rabia Platformu, 300 milyon darbe karşıtını buluşturacak.

 

Türkiye'de “R4BIA Platformu”nun kurulmasına öncülük eden Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, “Rabia hareketi 300 milyon sempatizana sahip. ‘Biz kimse yok mu?’ dedik. Onlar da biz buradayız diye seslendiler. İnşallah başarırız.” dedi. Platform hakkında bilgi veren Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, “Rabiatül Adeviyye’nin kökleri çok eskilere dayanıyor. Mısır’da bir trajedi yaşandı. Bu trajedi başka yerlerde yaşanmasın diye, daha iyi bir dünyayı nasıl mümkün kılabiliriz diye sivil toplum örgütlerini, kuruluşları, medyayı bir araya getirelim istedik. Bütün dünyada aynı düşünceye sahip kişileri bir araya getirelim istedik. Rabia hareketi 300 milyon sempatizana sahip. Çünkü 300 milyon kez logosu kopyalanmış. Biz ‘Kimse yok mu?’ dedik. Onlar da ‘Biz buradayız.’ diye seslendiler. Hürriyetten yana yeni bir dünyayı kurmak için, sevgimiz nefretimizden, merhametimiz gazabımızdan, aklımız öfkemizden büyük olmalı. Biz bunun için yola çıktık. İnşallah başarırız” diye konuştu.

 

www.rabiaplatform.com sitesinden üç dilde yayın yapacak olan R4BIA Platformuna, Türkiye'den ve farklı ülkelerden yüzlerce dernek, vakıf, birlik, konfederasyon, dergi, internet sitesi ve medya kuruluşu destek veriyor.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Eylül 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu