HAK-İŞ’TEN İŞBİRLİKÇİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE DEV PROTESTO EYLEMİ
“SUMUD’A YENİLECEKSİNİZ, ARSLAN GİBİ ÖMRÜNÜ FİLİSTİN DAVASINA VAKFEDENLERE YENİLECEKSİNİZ”
HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Global SUMUD Filosunda yer alan Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin’in siyonist İsrail tarafından uluslararası sularda hukuksuzca alıkonulmasını işbirlikçi ABD Büyükelçiliği önünde bir kez daha protesto ettik.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin başta olmak üzere tüm aktivistlerin siyonist İsrail tarafından uluslararası sularda hukuksuz şekilde alıkonulmasını, 21 Mayıs 2026 tarihinde ABD Büyükelçiliği önünde protesto ettik. Protesto eylemine, Genel Başkan Vekilimiz Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Halil Özdemir ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Üye Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube ve İl Başkanları, HAK-İŞ İl Başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Genel Merkez Personellerimiz, HAK-İŞ Teşkilatı mensuplarımız ve basın mensupları katıldı.
Büyükelçilik önünde toplanan yüzlerce HAK-İŞ’li, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin’e destek için tek yürek oldu. Teşkilat mensuplarımız, “Nehirden Denize Özgür Filistin”, “Kahrolsun İsrail Zulmü”, “Mahmut Arslan Onurumuzdur”, “Fatma Zengin Yalnız Değildir”, “Gazze Halkı Yalnız Değildir”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “SUMUD’a Selam Direnişe Devam” ve “Katil İsrail İşbirlikçi ABD” sloganlarıyla siyonist İsrail’in hukuksuz saldırılarına tepki gösterdi.
“Gazze’deki Katliamın En Büyük Destekçisi İşbirlikçi Amerika’dır”
Genel Başkan Vekilimiz Devlet Sert, ABD Büyükelçiliği önünde yaptığı açıklamada, Gazze’de yaşanan katliamların arkasındaki en büyük gücün ABD olduğunu belirterek, “Kudüs davasını sırtlayan Filistin halkına kesilen cezaların en büyüğü Gazze’de yaşanan katliamdır. Gazze halkı, ümmetin namusu sayılan Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıktığı için yeryüzünün en adi, en barbar katliamına maruz kalmıştır” dedi.
Gazze’de yaşanan insanlık suçlarının faili kadar destekçilerinin de suçlu olduğunu ifade eden Sert, “Kimdir bu katliamların sahibi? Eli kanlı terör devleti İsrail. Peki kimdir İsrail’i bu kadar cesaretlendiren? İşbirlikçi Amerika Birleşik Devletleri” ifadelerini kullandı.
Sert, ABD’nin Gazze konusunda ikiyüzlü bir politika yürüttüğünü belirterek, “Gazze’de kundaktaki çocukların başına bombalar yağarken kuzuyla ağlayıp kurtla uluyan yine Amerika Birleşik Devletleri’dir” dedi.
“SUMUD’un HAK-İŞ’e Ait Emanetlerinin Sağ Salim Dönmesini Bekliyoruz”
Genel Başkan Vekilimiz Devlet Sert, iki gündür HAK-İŞ Teşkilatı olarak SUMUD aktivistlerinin hukuksuz şekilde alıkonulmasını protesto ettiğimizi belirterek, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın umut verici olduğunu ifade etti. Sert, “Bugün düzenlenecek özel uçak seferleriyle vatandaşlarımızın ve üçüncü ülkelerden katılımcıların Türkiye’ye getirileceğinin açıklanması bizler adına umut verici bir gelişmedir. SUMUD’un HAK-İŞ’e ait emanetlerinin sağ salim dönmesini umutla bekliyoruz” dedi.
Sert, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yıllardır Kudüs ve Filistin davasına öncülük eden isimlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Ömrünü Kudüs ve Filistin davasına adamış Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan da bu aktivistlerden biridir” ifadelerini kullandı.
“Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Tüm Aktivistler Kaçırılmıştır”
Genel Başkan Vekilimiz Devlet Sert, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin süreci yakından takip etmesinin önemli olduğunu belirterek, “Büyük ve güçlü devletimizin başından beri olayları titizlikle takibi bizleri elbette gururlandırıyor. Ama bu durum Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin ve diğer 450 aktivistin terörist İsrail tarafından kaçırılmış olduğu gerçeğini değiştirmiyor” dedi.
Sert, siyonist İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in SUMUD aktivistlerine yönelik insanlık dışı tavırlarını sert sözlerle eleştirerek, “Psikolojik ve fiziksel şiddet içeren görüntülerde yere yatırılan SUMUD aktivistlerine ‘İsrail’e hoş geldiniz’ denilmesini asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Sert, “Biz seni ve siyonizmin hiçbir temsilcisini kabul etmiyoruz” diyerek Ben Gvir’e tepki gösterdi.
Sert, işgal altındaki Filistin topraklarının meşru sahiplerinin Filistin halkı olduğunu vurgulayarak, “Yüzyıllardır Filistin toprağı olan o topraklara İsrail toprağı diyemezsiniz. Eşkıyalıkla ve zorbalıkla kurduğunuz o yapının bulunduğu topraklar Filistin toprağıdır. SUMUD aktivistlerini alıkoyduğunuz, işkence ettiğiniz topraklar Müslüman topraklarıdır” dedi.
“Siyonist İsrail’in En Büyük Gücü Bu Kapıdan Gelmektedir”
Genel Başkan Vekilimiz Devlet Sert, ABD’nin siyonist İsrail’e verdiği siyasi ve diplomatik desteğin katliamları büyüttüğünü ifade ederek, “Her başınız sıkıştığında yardımınıza koşan işbirlikçi bir Amerika var. Yanı başınızda duran ve elinizdeki kanın ortağı olan bir Amerika Birleşik Devletleri var” dedi.
Sert, ABD Büyükelçiliği önünde bulunmamızın tesadüf olmadığını belirterek, “Dün protesto eylemimizi İsrail Büyükelçilik rezidansı önünde gerçekleştirmiştik. Bugün de İsrail hamisi ABD Büyükelçiliği önündeyiz” ifadelerini kullandı.
ABD’nin İsrail’e koşulsuz destek verdiğini ifade eden Sert, “ABD’nin dış yardımlarının en büyük hamisi İsrail ve Yahudi lobisidir. Sözde İsrail devletini ilk tanıyan ülke de Amerika Birleşik Devletleri’dir” dedi.
“Dünya İçin Bir Tehditsiniz”
Genel Başkan Vekilimiz Devlet Sert, siyonist İsrail’in uluslararası kamuoyunda artık bir terör devleti olarak görüldüğünü belirterek, “Dünya sizi terör devleti olarak adlandırıyor çünkü teröristsiniz. Dünya sizi insan kaçakçısı olarak sıfatlandırıyor çünkü insanları kaçırıyorsunuz. Dünya sizi vicdansız ve merhametsiz biliyor çünkü öylesiniz” dedi.
Sert, “Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere sırtınızı yasladığınız birkaç ülke dışında tüm dünya için tehditsiniz. En büyük gücü de işte bu kapıdan alıyorsunuz” dedi.
“SUMUD’A Yenileceksiniz, Arslan Gibi Ömrünü Filistin Davasına Vakfedenlere Yenileceksiniz”
Siyonist İsrail’in baskı ve saldırılarla Filistin mücadelesini durduramayacağını vurgulayan Sert, “Yenileceksiniz. SUMUD’a yenileceksiniz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan gibi ömrünü Filistin davasına vakfedenlere yenileceksiniz” dedi.
Sert, HAK-İŞ Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşları olarak ABD Büyükelçiliği önünde olduğumuzu belirterek, “SUMUD’dan aldığınız emanetlerimizi bize geri vereceksiniz” ifadelerini kullandı. Sert, “Korsanlıktan vazgeçip Gazze’ye umut taşıyan kuşlara bile saygı duymayı öğreneceksiniz” dedi.
HAK-İŞ olarak mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi vurgulayan
Sert, “Biz mücadelemizde haklıyız ve vazgeçmeyeceğiz. Kahrolsun İsrail ve
işbirlikçi Amerika. Yaşasın Özgür Filistin” ifadelerini kullandı.
© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu