ARSLAN, TİSK GENEL KURULUNA KATILDI

14 Aralık 2013 14:00, Haberler


ARSLAN, TİSK GENEL KURULUNA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “1 milyonu aşkın çalışanın istihdam edildiği on bine yakın işletmeyi başarıyla temsil eden TİSK’in 25. Olağan genel Kuruluna başarılar diliyor, genel kurulun ülkemiz endüstri ilişkiler sistemimiz açısından hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Aralık 2013 tarihinde TİSK’in 25. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı. TİSK Genel Kuruluna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÇSGB Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da katıldı.

 

Arslan,  Genel Kurul’da yaptığı konuşmada “Endüstri ilişkiler sistemimizin temel aktörleri olan bizler, işçi konfederasyonları ve TİSK olarak ekonomik krizler karşısında ortak akılla çözümler aradık, kampanyalar yaptık” dedi. Arslan, AB’ye katılım süreci başta olmak üzere, terör; doğal afetler sonucu yaraların sarılmasından yeni bir anayasa talebine kadar pek çok konuda ortak tavır sergilediklerini belirterek, şunları kaydetti:

 

“Konuşma ve uzlaşma esasına dayanan sosyal diyalog çerçevesinde önemli ilkleri gerçekleştirdik. Özellikle HAK-İŞ ve TİSK olarak; gerek konfederal düzeyde gerekse üye sendikalarımız nezdinde sektörel düzeyde; işsizliğin azaltılması, mesleki eğitim sisteminin geliştirilmesi, kayıtdışı ile mücadele, iş güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması, çocuk işçiliği ile mücadele, Sosyal diyaloğun etkin kullanımı gibi konularda ortak çalışmalara, projelere imza arttık.

 

Geçmişten bugüne bütün süreçlerde,  tüm taraflar olarak yoğun bir eğitim sürecinden geçtik,  çok çeşitli tecrübeler edindik, çok badireler atlattık, zorlukları aşarak geliştik ve bugünlere geldik.

 

Ülkemizin işçileri ve işverenleri olarak önümüzdeki dönemde geçmişten gelen tecrübe ve birikimle, kurumsal açıdan daha da olgunlaşan ilişkilerle çok daha başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz.”

 

İşsizliğin sorun olmaktan çıktığı; uluslararası normlarda örgütlenmenin gerçekleştirildiği; çalışma koşullarının iyileştiği; küresel ölçekte firmalara ve işgücüne sahip güçlü, rekabetçi ve istikrarlı bir Türkiye istediklerini söyleyen Arslan, “Bunun için merkezinde insan olan, sosyal ve ekonomik unsurların dengeli şekilde benimsendiği ortak akılla etkin, bütüncül ve tutarlı politikalar oluşturmalıyız” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu