TORUNTAY: “TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİ UYANIK VE SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

30 Aralık 2013 14:00, Basın


TORUNTAY: “TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİ UYANIK VE SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, “Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynandığının farkındayız. Ancak Türkiye, devleti ve milletiyle bu oyunlara gelmeyecek ve kurulan tuzaklara düşmeyecektir. Türkiye’nin geleceği, güveni ve huzuru için toplumun bütün kesimlerini uyanık ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz”  dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ’e bağlı OLEYİS Sendikamızın İç Anadolu Bölge Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı. Toruntay, konuşmasında, şunları kaydetti

 

“Son yıllarda ülkemizin yakaladığı güven, istikrar ve barış ortamını, bozmak, kalkınma ve gelişmenin önünü tıkamak isteyenler yine harekete geçmiştir. Bildik senaryoların yeniden sahneye konulması toplumu rahatsız etmektedir.

 

Türkiye’nin en büyük problemi olan terörün üzerine gidilirken, çözüm süreci yürütülürken ve bunun umudunu yaşarken, sürecin değişik yollarla kesintiye uğratılması Türkiye’nin yönünün değiştirilmeye çalışılması toplumu rahatsız etmektedir. Ancak Türkiye, devleti ve milletiyle bu oyunlara gelmeyecek ve kurulan tuzaklara düşmeyecek büyüklükte ve güçtedir. Milletimiz, Türkiye’nin huzur ve istikrarını bozacak; Türkiye’yi güçsüzleştirecek hiçbir oyuna geçit vermeyecektir.

 

Biz terörden yolsuzluk yoksulluk ve yoksunluktan arınmış bir Türkiye istiyoruz. Bunları yaparken de hukuk devleti kuralları çerçevesinde, bireysel haklar ve masumiyet karinesi güvence altına alınarak hareket edilmelidir.

 

Yaşadıklarımız, yeni sivil ve demokratik bir Anayasanın önemini bir kez daha göstermiştir. Türkiye, vakit kaybetmeden yeni sivil ve demokratik anayasayı hayata geçirmelidir.

 

Siyasi alanda yaşanılan bu tartışmalar gerekçe gösterilerek bazı kesimlerin çeşitli eylemlerle kaos ortamı yaratmak istendiği de bir gerçektir. Türkiye’nin geleceği, güveni ve huzuru için toplumun bütün kesimlerini uyanık ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Aralık 2013 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu