ARSLAN: TAŞERON İŞÇİ SORUNU TÜRKİYE'NİN TAŞIYABİLECEĞİ BİR SORUN OLMAKTAN ÇIKTI

11 Ocak 2014 14:00, Haberler


ARSLAN: TAŞERON İŞÇİ SORUNU TÜRKİYE'NİN TAŞIYABİLECEĞİ BİR SORUN OLMAKTAN ÇIKTI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçi sorununun Türkiye'nin taşıyabileceği bir sorun olmaktan çıktığını belirterek, "İşkoluna ve şirketine bakmaksızın bütün taşeron işçileri HAK-İŞ'e bağlı sendikalara üye yapmak için bir kampanya başlattık. Bu işçileri örgütsüz bırakarak sorunlarının çözümünü bekleyemeyiz, çözüm sendikalaşmadadır, örgütlülüktedir, güçtedir" dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bem-Bir-Sen'in 20. Kuruluş Yıldönümü ve İbrahim Keresteci Basın Ödülleri Törenine katıldı.

 

Törende yaptığı konuşmada, taşeron işçiler sorununun temel bir sorun olduğunu belirten Arslan, sorunun çözümü konusunda Bem-Bir-Sen mensuplarından destek istedi.

 

Arslan, "Taşeron işçileri örgütlemek amacıyla büyük bir kampanya başlattık. Kayseri'den başlayarak Yozgat'la devam ettirdiğimiz kampanyamızın 25 Ocak'ta finalini yapacağız. Hizmet-İş ile Bem-Bir-Sen iki kardeş sendikadır. Taşeron işçileri çalıştıranların büyük çoğunluğu Bem-Bir-Sen üyesi arkadaşlarımızdır. Sorunun çözümünde bu arkadaşlarımızın da desteğini görmek istiyoruz. Bu sorunun çözümü sendikalaşmaktan geçmektedir. Sorunun çözümü için örgütlü bir güç olmak zorundasınız. Yoksa kimsenin taşeron sorununu çözmeye niyeti yok. Başta belediyeler olmak üzere bütün işkollarındaki taşeron işçileri HAK-İŞ'e bağlı sendikalara üye yaparak çözümün tarafı olmak istiyoruz. Çünkü bu işçileri örgütsüz bırakarak sorunlarının çözümünü beklemek bir hayal olmaktan öteye geçmez" diye konuştu.

 

HAK-İŞ İLE MEMUR SEN'İ AYNI NEHRE AKAN İKİ IRMAKTIR

 

HAK-İŞ ile MEMUR-SEN'i aynı nehre akan iki ırmak şeklinde değerlendiren Arslan, şunları kaydetti: "Hizmet-İş ile Bem-Bir-Sen'i de HAK-İŞ ve MEMUR-SEN ırmağına akan güçlü dereler olarak görüyorum. Hizmet-İş ile Bem-Bir-Sen aynı işkolunda mücadele eden iki kardeş sendikadır. HAK-İŞ ile MEMUR SEN'in kardeşliği ve Hizmet-İş ile Bem-Bir-Sen'in kardeşliği beni gelecekle ilgili ümitvar kılmıştır. Hizmet-İş işçilerin yerel yönetimlerdeki en büyük sendikası iken, Bem-Bir-Sen de aynı işkolunda en büyük memur sendikasıdır. Bugün 20. yılını kutlayan Bem-Bir-Sen'i büyük başarısından dolayı kutluyorum.

 

MİSYONUMUZ, DURUŞUMUZ VE İSTİKAMETİMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR

 

Arslan, HAK-İŞ ve MEMUR SEN'in bir misyonu birlikte temsil etmek ve bu misyon için birlikte mücadele etmek noktasında ortak çalışmalar yaptığını söyledi.

 

Arslan, şunları kaydetti: "Bizim bir duruşumuz, bir misyonumuz ve kuruluşumuzdan bugüne gelen bir istikametimiz var. Bu durumumuz zaman zaman bize karşı yargısız infazlara, haksız suçlamalara ve aleyhte kampanyalara temel oluşturuyor. 12 Eylül'de işçilerin temsilcisi olmanın bedelini ödettiler. 28 Şubat'ta başka baskılara maruz kaldık. Bugün başka bir baskıyla karşı karşıyayız. Misyonumuz ve duruşumuzdan rahatsız olanlar gazetelerinde ve televizyonlarında HAK-İŞ ve bağlı sendikalara bir linç girişiminde bulunmakta, çarpıtma haberlerle kampanya yürütmektedir. Bir kısım çevreler de bu kampanyaları referans göstermektedir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu kampanyadan hareketle HAK-İŞ ve MEMUR SEN'i hedef alan açıklamalar yapıyor. Kendisine cevap veriyorum, 'bu açıklamalarını ispat edeceksin, etmezsen müfterisin' diyorum, 'ama ispat edemiyor.' HAK-İŞ'i bu kampanyalarla diz çöktürmek isteyenler yanılıyorlar, yanıldıklarını anlayacaklar. Hangi güç olursa olsun bu hesaplar bizim için vız gelir tırıs gider. Tehditler, korku senaryoları bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Yeter ki hedeflerimizden şaşmayalım."

 

ARSLAN, BASIN EMEKÇİLERİNİN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, bütün basın emekçilerinin Gazeteciler Günü'nü de kutlayan Arslan, bütün medya emekçilerini Medya-İş'te örgütlenmeye çağırdı. Arslan, Suriye'de kendisinden haber alınamayan gazeteci Bashar Kaddumi'nin bulunmasını temenni ederken, Mısır'da iki aya yakın tutukluluktan sonra serbest kalan gazeteci Metin Turan'a da geçmiş olsun dileklerini iletti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ocak 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu