OLEYİS SENDİKASI 12. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDIK

18 Ocak 2014 14:00, Haberler


OLEYİS SENDİKASI 12. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDIK

 

Konfederasyonumuza bağlı OLEYİS Sendikamızın (Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası) 12. Olağan Genel Kurulu 18 Ocak 2014 günü Ankara Dedeman Otel’de başladı. OLEYİS Sendikamızın Genel Kuruluna Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ile yöneticilerinin yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk katıldı.

 

OLEYİS’in 12. Olağan Genel Kurulu’nu yönetmek üzere Divan Başkanlığını Konfederasyonumuz Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan’ın yaptığı Divan Kurulu Av. Hüseyin Öz, Erdoğan Yılmaz, Yılmaz Üçöz, Şenay Şahin tarafından oluşturuldu.

 

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke’nin açılış konuşmasıyla başladı. Böke; “Çektiğimiz bütün sıkıntılara rağmen, böylesine olağan bir kongre yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Böke, “İşçi dünyasında toplumsal uzlaşı sağlanabilseydi, Kıdem Tazminatı fonunda işçilerin %90’ının alamadığı Kıdem Tazminatı, garanti fonundan alınabilecekti. Ne yazık ki, ne TÜRK-İŞ, ne DİSK, HAK-İŞ kadar cesur davranamayıp elini taşın altına sokamadıkları için yine olan işçiye oldu. İşçilerin Kıdem Tazminatı hakkı yine güvencesiz kaldı. Akılcı bir yolla ve dayanışma içinde kazanılmış hak, müktesep haklarımızdan ödün vermeden bu konu çok rahat çözülebilirdi. Yine mağdur olan çalışanlarımız oldu” diyerek konuşmasına devam etti.

 

Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan ise Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasında şunlara değindi; “Daha önce DİSK’e bağlı olan OLEYİS Sendikamızla 3,5 yıldır birlikteliğimiz var. OLEYİS’in büyümesi ve güçlenmesinin HAK-İŞ’in büyüyüp güçlenmesi anlamına gelir” dedi.

 

Arslan, “Biz hem Ülkemizde, hem bölgemizde, hem de küremizde bütün mağdurların, bize ihtiyaç hisseden bütün mazlumların ve ülkenin tüm emekçilerinin de HAK-İŞ’ten alacağı olduğunu göreve ilk başladığımızda da söyledik.

 

KIDEM TAZMİNATINDA KAFA KARIŞIKLIĞININ SEBEBİ HAK-İŞ DEĞİLDİR

 

Konuşmasında Kıdem Tazminatı konusuna değinen Arslan, “Kıdem Tazminatı konusunda kafa karışıklığının sebebinin HAK-İŞ değildir. Bununla ilgili Sayın Bakana buradan da bir çağrı yapıyorum, HAK-İŞ’in Kıdem Tazminatı Fonu konusundaki taleplerini kabul ediyorsanız, çalışmaya ve bunu sürdürmeye biz varız. Birileri olmayabilir, hükümet bütün yasaları sosyal tarafların oy birliğiyle mi çıkarıyor? Böyle bir şey yok. Hangi yasa bizim tam istediğimiz gibi çıkar? Sosyal tarafların tam mütabakatı olmaz. Çünkü biz farklı çıkar gruplarıyız. İşveren farklı, işçi farklı, illa bu çıkar grupları tam uzlaşacak, ondan sonra yasa çıkacak. Demokrasilerde böyle bir şey olmaz. Demokrasilerde nihai kararı meclis verir. Hükümet de bu konuda bizimle beraber çalışmayı, bizim görüşlerimizi, bizim önerilerimizi kabul ediyorsa, birlikte adım atalım” dedi.

 

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Arslan, “Hırsızlığı, yolsuzluğu, rüşveti, ahlaksızlığı kim yapmışsa, sonuna kadar gitmeli ve bunlardan hesap sorulmalı bu konuda da HAK-İŞ’in asla ve asla ‘aması, fakatı’ yok” diye konuştu.

 

Konuşmasında taşeron işçi sorununa da değinen Arslan, “Kamuda çalışan bir milyonu aşkın taşeron işçinin toplu sözleşme haklarının, sendikal haklarının ve uygulanmayan bir kısım yasal hakların uygulanabilmesi için model geliştirmeye çalışıyoruz. Yine 150 bin mahkeme kararı var, bunlar için kadro uygulanabilir. Alt işverenlik uzmanlık ve teknolojik gereklilikler haricinde uygulanmaması gerekir” dedi.

 

 



HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Ocak 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu