HAK-İŞ’E ÜYE SENDİKA SAYISI 19 OLDU ÖZ SAĞLIK İŞ HAK-İŞ’E KATILDI

12 Nisan 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ’E ÜYE SENDİKA SAYISI 19 OLDU

ÖZ SAĞLIK İŞ HAK-İŞ’E KATILDI

 

Öz Sağlık-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda oy birliğiyle HAK-İŞ'e katılma kararı alındı. Böylece Konfederasyonumuza üye sendika sayısı 19'a yükselmiş oldu.

 

Öz Sağlık-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu. 12 Nisan 2014’te Ankara'da gerçekleştirildi. Genel kurula Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız başta olmak üzere Sendikalarımızın Başkan ve Yöneticilerİ katıldı.

 

Divan Başkanlığını HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay’ın yaptığı genel kurulda, üst kuruluş üyeliğinin görüşülmesi ve karara bağlanmasına ilişkin önerge, delegelerin oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararla Öz Sağlık-İş Sendikası Konfederasyonumuz HAK-İŞ'e katıldı. Böylece HAK-İŞ’e üye sendika sayısı 19'a yükselmiş oldu.

 

ARSLAN TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ HAK-İŞ’TE BÜTÜNLEŞMEYE ÇAĞIRDI

 

Genel kurulda konuşan Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikasının kuruluşunda yer alanları tebrik ederek, sendikanın kuruluşunda yer alanların tarihi bir görev yaptıklarını söyledi.

 

Öz Sağlık-İş Sendikası’nı HAK-İŞ’e üyelik başvurusundan dolayı tebrik eden Arslan, “Konfederasyonumuza hoş geldiniz. HAK-İŞ hem üye sendikalar için, hem de tüm emekçiler için bir güvencedir. HAK-İŞ, Öz Sağlık-İş’in işkolunda bir numara olması ve kurumsallaşmasını tamamlaması için imkânları ve yol göstericiliğiyle her zaman yanında olacaktır” dedi.

 

Tüm sağlık emekçilerine HAK-İŞ’te bütünleşmeleri için çağrıda bulunan Arslan, HAK-İŞ ve bağlı sendikaların çatışma yerine diyaloğu, rakip yerine ortaklığı, kavga yerine barışı, çatışma yerine uzlaşıyı esas alan bir sendikal mücadele yürüttüğünü söyledi. Arslan, “HAK-İŞ olarak ilkeli ve bu ilkelerinden asla vazgeçmeyen bir sendikal anlayışı temsil ediyoruz. Tutarlılığı ve kararlılığı önceleyen yeni bir sendikal anlayışı inşa etmeye çalışıyoruz. Bunların her birisi zor şeyler, ancak biz bu zorlukları aşarak bugünlere geldik” dedi.

 

Doğru yerde durmanın önemli olduğunu, ancak ondan daha önemli olanın doğru yerde doğru işler yapmak olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ mevcut ilkelerinden dolayı darbeler döneminde hep hedef alınmıştır. Ancak demokratik duruşunu ve saygınlığını hep korumuştur. Tehditler karşısında boyun eğmemiş, antidemokratik girişimlerde bulunmamış, toplumun ve emekçinin aleyhine olabilecek hiçbir kararın ve oluşumun içinde yer almamıştır, almayacaktır. Emekçilerin başını öne eğdirmeyecek bir HAK-İŞ var. Bu, maddiyatla tarif edilemez. Hak-İŞ’in saygınlığı, sağlık emekçilerine de itibar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Öz Sağlık-İş’in temmuz ayına kadar barajı geçecek çoğunluğa, sonra da Sağlık Bakanlığında çoğunluğu sağlayarak yetkili sendika olacağına inandığı belirten Arslan, genel kurulun tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

 

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Yavuz Aksanoğlu da demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin sivil toplum örgütleri olduğuna dikkat çekerek, bunların en başında sendikaların geldiğini söyledi.

 

Çalışanların çıkarlarıyla ülke gerçeklerinin örtüştüğü zeminleri oluşturmak ve sürdürmek için ilkeli, kararlı ve sorumlu sendikacılık anlayışıyla yola çıktıklarını kaydeden Aksanoğlu, “Biz inanıyoruz ki, insanın olmadığı yerde anlam ve değer yoktur. Her şey insanla anlam kazanır. İnsan ise eylemleriyle, yani emeğiyle varlığını ifade eder. Bizim inancımızda emek ve alınteri kutsaldır. Sendikal mücadelemizi tüm işçileri kucaklayan bir anlayışla yapacağız. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzümü hakça paylaşmaktır” diye konuştu.

 

Genel kurula katılımdan dolayı herkese teşekkür eden Aksanoğlu, Öz Sağlık-İş Sendikasının tüm sağlık emekçileri ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

 

HAK-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in bütün işkollarında örgütlenmesini tamamlamak üzere çalışmalarını büyük bir ivmeyle sürdürdüğünü belirterek, “Sağlık sektörü sendikal örgütlülüğün pek olmadığı bir sektördür. Buradaki boşluğu Öz Sağlık-İş Sendikası dolduracaktır” dedi.

 

Öz Sağlık-İş’in kısa zamanda büyük bir sendika olacağına inandığını ifade eden Yıldız, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

 

OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Sağlık-İş’in kuruluşuyla birlikte tarihi bir süreci başlattığını ifade ederek, bundan sonra yapılacak işin heyecanı kaybetmemek ve çok çalışmak olduğunu söyledi.

 

Sendikamız Hizmet-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, Öz Sağlık-İş’in kuruluşuyla birlikte sağlık sektöründe çalışan emekçiler için umut olmaya başladığını belirterek, Öz Sağlık-İş’in örgütlülüğü için elbirliği içinde çalışalım” dedi.

 

Sendikamız Hizmet-İş Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart, taşeronlaşmanın getirdiği sosyo-ekonomik yıkıma dikkat çekti. Sağlık sektöründe de çok fazla taşeron emekçisinin bulunduğunu belirten Kart, Öz Sağlık-İş’le birlikte bu sektördeki taşeron emekçilerinin de örgütlülüğünün sağlanacağını söyledi.

 

Yapılan seçim sonrasında Öz Sağlık-İş Genel Başkanlığına Yavuz Aksanoğlu seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Jülide Sarıeroğlu, Dünyamin Kılıçarslan, Mustafa Özüpek ve Taciser İçyer seçildiler.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Nisan 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu