HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

22 Nisan 2014 14:00, Basın


HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ulusal egemenlik Türkiye’nin karakteridir. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz” ifadesine yer verildi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü yürekten kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik gününün ‘Çocuk Bayramı’ olarak kutlanmasını ulusal egemenlik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz.

 

Türkiye, 94 yıllık birikimine bağlı olarak çağdaş, demokratik ve hukuk devletini güçlendirmeye devam etmelidir. Türkiye’nin kaderi gibi gösterilen statükocu anlayış yerine modern demokrasilerde halkın gücü ve rolünü öne çıkaran sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış egemen olmalıdır.

 

Ulusal egemenlik Türkiye’nin karakteridir. Türkiye’de hukuk devletinin güçlendiği, demokrasi geleneklerinin yerleştiği gerçeğinin altını çiziyoruz. Zira, demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Bu nedenle, millet olarak, ulusal egemenliğimize, temel hak ve özgürlüklerimize her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız. Millet iradesi, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etme girişimlerini her seferinde boşa çıkarmıştır. Türkiye güçlü demokrasisini ispat etmiştir.

 

Türkiye, yerel seçimlerin ardından şimdi ilk kez halkoyuyla Cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından da genel seçimleri yapacak. Büyük ve köklü bir demokratik birikime sahip olan Türkiye, bu süreci başarıyla tamamlayacak, çalışma hayatı ve ekonomi başta olmak üzere ülkenin sorun alanlarına ilişkin çalışmalarına hız verecektir.

 

Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Nisan 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu