HAK-İŞ “YENİ SİVİL VE DEMOKRATİK BİR ANAYASA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

13 Mayıs 2014 14:00, Basın


ÇOK PARTİLİ SİSTEME VE DEMOKRASİYE GEÇİŞİN YILDÖNÜMÜ

 

HAK-İŞ “YENİ SİVİL VE DEMOKRATİK BİR ANAYASA HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 14 Mayıs 1950 tarihinin Türkiye'nin çok partili sisteme geçtiği tarih olduğunu anımsatarak, "Çok partili sisteme geçtiğimiz 64 yıllık dönemde Türkiye'de hukuk devleti güçlenmiş, demokrasi gelenekleri yerleşmiştir. Demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Çok partili sisteme geçişin 64. yılında en büyük beklentimiz; yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Türkiye'de ilk demokratik seçimlerin yapıldığı ve çok partili sisteme geçildiği 14 Mayıs 1950 tarihinden bu yana 64 yıl geçti. Türkiye’nin çok partili sisteme geçmesinde emeği olan ve Türkiye’de ilk serbest seçimlerde iktidar olan Adnan Menderes’i rahmetle anıyoruz.

 

Çok partili sisteme geçtiğimiz 64 yıllık dönemde her ne kadar kesintiler olsa da Türkiye'de hukuk devleti güçlenmiş, demokrasi gelenekleri yerleşmiştir.

 

Türkiye Cumhuriyeti'ni çağın demokratik gerçeklerinden uzaklaştıracak girişimler artık çok gerilerde kalmıştır. 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere darbe ve darbe girişimlerinin mimarlarından yargı önünde hesap soruluyor olması Türkiye’nin demokrasi yolunda aldığı mesafeyi göstermektedir.

 

Demokrasi ve hukuka bağlılık milletimiz için dönüşü olmaz bir yaşam tarzı olmuştur. Öyle ki geçmiş dönemin köhne ve vesayetçi anlayışıyla hareket edenlere, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etmek isteyenlere en güzel cevabı millet sandıkta vermektedir. Millet sandık başına her geçişinde, kendisine tepeden bakan ve tercihlerini küçümseyenlere cevabını vermekte, siyaseti siyaset dışı unsurlarla dizayn etme girişimlerini boşa çıkarmaktadır. Milletin verdiği mesajı doğru okumak yerine, farklı yol ve yöntemlere başvurulması demokrasilerde kabul edilemez.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, çok partili sisteme geçişimizin 64. yılında en büyük beklentimiz; daha demokratik bir Türkiye için yeni, sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir. Türkiye demokrasisi, yeni; sivil ve çağdaş bir Anayasa ile sorunların üstesinden daha kolay gelecektir. HAK-İŞ olarak, yeni, sivil ve demokratik bir anayasa talebimizi bir kez daha yineliyoruz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu