ARSLAN, “HALKIN İRADESİ TEMEL KRİTER”

09 Haziran 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, “HALKIN İRADESİ TEMEL KRİTER”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’de Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini belirterek, “HAK-İŞ olarak talep ettiğimiz bir şey var: halkın iradesi” dedi.

Arslan, Hizmet-İş Sendikası Konya Şubesinin 7 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen 8. Olağan Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı. Arslan, Türkiye’de insanların sendikalardan korkmaması gerektiğini vurgulayarak herkesin sorumluluğunun bilincinde hareket etmesi durumunda istenmeyen durumlarla karşılaşılmayacağını ve bunun en güzel örneğinin de Konya’da yıllardır sürdürülen sendikal faaliyetlerde görüldüğünü söyledi. En son Konya’da 1995 yılında bir grev olduğunu ifade eden Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in üçüncü dönemi olmasına karşın tarafların sorumluluklarının bilincinde, birer sosyal ortak olarak hareket etmesinden dolayı hiçbir sorun yaşanmadığını belirtti.

 

Soma’daki maden kazasının ardından çok ciddi düzenlemelerin hükümetin gündemine geldiğini söyleyen Arslan, “keşke bu üzücü olaylar yaşanmadan bu düzenlemeler yapılsaydı” diyerek yaşananların Türkiye’nin geldiği noktaya yakışmadığını belirtti. Arslan, “Taşeronluk sisteminin kölelik düzenine ve kâr hırsına dayandığının Soma madenindeki vardiya değişiminde görüyoruz” dedi.

 

Arslan, “Biz bu olayların bir daha yaşanmaması için taşeronlaşma konusunda araştırmalar yapıyoruz, raporlar hazırlıyoruz ve ilgili kurumlara iletiyoruz” dedi. Yapılan araştırmalarda işçilerin büyük bir bölümünün kendilerini korumasız gördüklerinin de altını çizen Arslan, örgütlü olmanın da önemine dikkat çekti. Arslan, işçilerin sendikalara üye olması çağrısında bulunarak bu üyeliği ve mücadeleyi birlikte gerçekleştireceklerine inandıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arslan, Türkiye’de cumhurbaşkanını ilk kez halkın seçeceğini ve bu yüzden seçimleri çok önemsediklerini belirtti.

 

Arslan, “HAK-İŞ olarak talep ettiğimiz bir şey var: halkın iradesi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan girişimleri saygıyla karşılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları içerisinde cumhurbaşkanı adayı olma hakkına haiz bütün yurttaşlarımızın cumhurbaşkanı olma hakkı var, buna da saygı duyuyoruz. Cumhurbaşkanı adaylarından her kim yüzde 51 oy almış ise bizim için konu kapanmıştır. Bunun dışında sarf edilen tartışmaların HAK-İŞ ailesi olarak dışındayız” dedi.

 

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her zaman gergin bir süreç olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak Türkiye’nin barışından yana olduk. Nasıl ki Çözüm Sürecinde bu yüzden yer aldıysak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Haziran 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu