DİYARBAKIR’LI ANNELER HAK-İŞ’TE

26 Haziran 2014 14:00, Haberler


DİYARBAKIR’LI ANNELER HAK-İŞ’TE

Çocukları terör örgütü tarafından alıkonulan Diyarbakırlı anneler 25 Haziran 2014 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonunu ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ve Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu ile görüştü.

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, HAK-İŞ’in sendikal mücadelesiyle birlikte her daim derdi olanlarla dertlendiğini, mağdur ve mazlumların yanında olduğunu belirterek, Kadın Komitemizin Diyarbakır ziyaretini hatırlattı. Toruntay, “Tüm kadınların yaşadığı sorunların, mağduriyetlerinin giderilmesi için yoğun çaba içerisinde olan Kadın Komitemiz annelerimizin yaşadığı acıyı paylaşmaya, onlara destek olmaya Diyarbakır’a gitmiştir” dedi. Komitenin Diyarbakır’a bir eylem olarak beyaz tülden fularlarıyla gittiğini ifade eden Toruntay, “ Bu eylem dünyanın en saf, en temiz, en duru duygusu olan annelik duygusuyla başlamıştır” dedi.


Annelerin acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Toruntay, “ Burada yüreği yanan annelerimiz var. Acılarına, taleplerine ortak olmak için beraber olduğumuz annelerimiz, sadece çocuklarını istemektedir. Annelerimizin çocuklarının fotoğraflarını taşırken titreyen ellerinin, en kısa sürede çocuklarının ellerine kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.


Konfederasyonumuzun çözüm sürecinde, Genel Başkanımızın da akil insanlar heyetinde yer almasıyla birlikte etkin bir rol üstlendiğinin altını çizen Toruntay, “ 38 yıllık tarihe sahip olan Konfederasyonumuz geçmişten bugüne çözüme ilişkin görüşlerini dile getirmiştir. Annelerimizin çocukları için başlattıkları oturma eyleminde çözüm sürecinin önemli etkisi olduğuna inanıyoruz” dedi.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ olarak yaklaşık on sekiz aydır devam eden kansız, gözyaşsız,  toplumsal barışın inşa edildiği çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğine inandığını ifade etti. Bu sürece herkesin sahip çıkması halinde çözümün başarılabileceğine inandığını belirten Sarıeroğlu, “Annelerimizin feryatlarına sessiz ve duyarsız kalınmaması gerekiyor” dedi. Sarıeroğlu, tüm kadın hakları çalışması yapan oluşumları, dernekleri Diyarbakırlı annelere destek olmaya davet etti.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Haziran 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu