MEDYA İŞ ‘GAZETECİ KATLİAMLARINA SON’

06 Ağustos 2014 14:00, Haberler


MEDYA İŞ ‘GAZETECİ KATLİAMLARINA SON’

 

Konfederasyonumuza bağlı Medya-İş Sendikası 4 Ağustos 2014 tarihinde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için, İsrail büyükelçilik konutu önünde eylem düzenledi.

Eyleme Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Nursel Turbay, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk konuşmasında bir haberci ve baba olarak artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemediğini belirterek, dünyadaki tüm gazetecileri, derdi insanlık, habercilik olan herkesi Gazze'deki katliama dur demeye çağırdı.

 

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, grup adına yaptığı açıklamada, gazetecilerin artık öldürülen çocuk haberi yapmak istemediğini ifade etti.

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarının gün geçtikçe şiddetlendiğini ve sivil kayıpların hızla arttığını dile getiren Eser, "Katledilen sivillerin önemli bir bölümünün henüz oyun yaşındaki çocuklar ve kendilerini onlara siper eden anneler olduğunu tüm dünya biz gazeteciler sayesinde öğreniyor" dedi.

 

İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçların, medya sayesinde tarihin ve insanlığın hafızasına kaydedildiğini belirten Eser, "Gelecekte İsrail tüm bu suçlarının hesabını vermeye başladığında en büyük şahit basın mensupları ve onların tüm dünyaya ulaştırdığı fotoğraflar, haberler, videolar olacaktır. İsrail son günlerde Gazze’de sivillerin yanı sıra basın mensuplarını giderek daha fazla hedef almaktadır. Bu saldırılar da Anadolu Ajansının da ofisinin bulunduğu bina 2 kez bombaların hedefi olmuştur.

 

İsrail yaptığı katliamları gizlemek adına Gazze’de görev yapan gazetecilere sık sık bölgeyi terk etmeleri yönünde tehditler savurmuştur. Ortadoğu'nun müstesna demokrasisi rolünü oynayan İsrail, demokrasinin en temel değeri insan yaşamını ayaklar altına aldıktan sonra şimdi de basının haber alma özgürlüğünü karartmakta, füzeleriyle bombalarıyla basın kuruluşlarını vurmaktadır” dedi.

 

Gerek Gazze'de gerek Batı Şeria'da görevli tüm basın mensuplarının can güvenliğinden birinci derecede İsrail'in sorumlu olduğunu önemle vurgulayan Eser, İsrail'in basına yaptığı bu saldırılarla Gazze'de yaşanan insanlık trajedisini sansürleme telaşında olduğunu belirtti.

 

Türkiye'de yalan yanlış bilgilerle, basın özgürlüğü raporu açıklayan Freedom House (Özgürlük Evi ) adlı merkezi Washington da olan düşünce kuruluşuna seslenen Eser, “ basın özgürlüğünü katleden İsrail devleti için bir açıklamanız olacak mı? " dedi. Eser, herkesi insanlığa karşı işlenen suçlar karşısında daha duyarlı olmaya ve bu zor günlerde kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına destek olmaya davet etti.

 

Açıklamanın ardından eyleme katılan basın mensupları fotoğraf makinalarını ve kameralarını büyükelçilik konutu önüne koydu. Gazeteciler, kalemlerini kırarak İsrail saldırılarıyla çocuk ve gazeteci ölümlerini protesto etti.

Eser ve beraberindekiler daha sonra İsrail büyükelçilik konutuna üzerinde "Gazeteci katliamına son" yazılı siyah çelenk bıraktı. Bir süre daha İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan eylemciler, ardından elçilik önünden ayrıldı.

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Ağustos 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu