“KILIÇDAROĞLU OLAYLARI YİNE ÇARPITIYOR”

24 Ekim 2014 14:00, Basın


“KILIÇDAROĞLU OLAYLARI YİNE ÇARPITIYOR”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, HAK-İŞ’in 39. Kuruluş Yıldönümünde ödül alan yönetmenin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önünde dayak yediğini iddia etmesinden büyük üzüntü duyduk. Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı gibi olayı çarpıtarak, herhangi bir gerçekliği olmayan, bilgiyi doğrulama ihtiyacı bile duymadan kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Kılıçdaroğlu’nu bu haksız karalama gayreti dolayısıyla yadırgıyor ve kınıyoruz.

 

HAK-İŞ toplantısının yapıldığı salonda Başbakanımız varken de gittikten sonra da dayak benzeri herhangi bir olay yaşanmamıştır. Başbakanımızın ayrılmasının ardından ödül alan Yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir. Olay, Yönetmen Eroğlu tarafından adli makamlara iletilmiştir ve yasal süreç işlemektedir.

 

HAK-İŞ olarak, ödüle layık gördüğümüz ve toplantımıza davet ettiğimiz ve Başbakanın kucaklayarak ödül verdiği, filmini eşine az rastlanır bir şekilde 10 dakika ayakta izlediği bir sanatçının adının dayak olayı ile anılmasından üzgünüz. Adli makamların olayı en kısa sürede aydınlatması en büyük beklentimizdir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları üzerine şu açıklamada bulunulmuştur.

 

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAK-İŞ’in sanatla emeği buluşturan çok önemli bir faaliyetini, siyasi çıkarları uğruna karalamakta, olayları çarpıtarak, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.

 

Kılıçdaroğlu, “Sanatçının Başbakanın gözü önünde şiddete maruz kaldığını” iddia etmektedir ki bu tamamen gerçek dışıdır. HAK-İŞ toplantısının yapıldığı salonda Başbakanımız varken de gittikten sonra da dayak benzeri herhangi bir olay yaşanmamıştır. Başbakanımızın ayrılmasının ardından, ödül alan Yönetmenin toplantı salonunun dışında, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradığı iddia edilmektedir. Olay, Yönetmen Eroğlu tarafından adli makamlara iletilmiş, güvenlik birimleri ve savcılık olaya el koymuştur ve yasal süreç işlemektedir. Kılıçdaroğlu’nu yalanı ve karalama gayreti dolayısıyla yadırgıyor ve kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun HAK-İŞ’i iftira zemini yapması doğru değildir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu 39. Kuruluş Yıldönümü ve HAK-İŞ III. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere, toplantımıza katılan heyete teşekkür eder, yarışmamızda dereceye giren ve ödül alan sanatçıları bir kez daha tebrik ederiz.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın açılış konuşması ile başlayan program, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun konuşması ile devam etmiş ve ardından HAK-İŞ III. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirilmiştir.

 

Birincilik ödülünü Fıtrat Filmiyle Yönetmen Suat Eroğlu’nun kazandığı açıklanmış, Eroğlu sahneye çıkmış Davutoğlu ile tokalaşmıştır. Bu sırada ekranda filmin görüntüleri izletilmeye başlanmıştır. “Emek insan bedeninin, sanat ise insan ruhunun onurudur” diyerek sanata ve sanatçıya verdiği kıymeti gösteren  Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyük bir nezaket içerisinde, filmi yönetmen ile birlikte izlemek istemiştir. Davutoğlu, 12 dakika 29 saniyelik filmi, sahneden inmeden, kimi zaman yönetmen Eroğlu’ndan bilgi alarak, büyük bir nezaket ve saygı içerisinde sonuna kadar izlemiştir. HAK-İŞ tarafından film kesilmemiş, başından sonuna kadar yayınlanmıştır.

 

Film gösteriminin tamamlanmasının ardından Yönetmen Eroğlu konuşmasında, en üst düzeyde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kendisine gösterilen nezaketin aksine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı hedef alarak, ortamı gerecek nitelikte bir konuşma yapmış, ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu araya girerek, engin deneyimi ve saygın kişiliği ile Eroğlu’nu sakinleştirmiştir. Yönetmen Eroğlu, Davutoğlu’na yönelik “Sözüm size değil, size yönelik olamaz” ifadelerini kullanmış ve teşekkür etmiştir. Yönetmen Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden ödülünü almış, elini sıkmış, birlikte fotoğraf çektirmiştir. Davutoğlu, Eroğlu’nu tebrik ettikten sonra sanata ve sanatçıya verdiği kıymetin bir göstergesi olarak bütün film ekibini ve ödül alan diğer sanatçıları sahneye davet etmiş, hepsini tek tek kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirmiştir.

 

HAK-İŞ olarak, ödüle layık gördüğümüz ve toplantımıza davet ettiğimiz bir sanatçının adının bir dayak olayı ile anılmasından üzgünüz. Adli makamların olayı en kısa sürede aydınlatması en büyük beklentimizdir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu, taşeron; çocuk işçiliği, sosyal güvenlik ve iş kazaları başta olmak üzere emeğin ve emekçilerin tüm sorunlarını sanatçı gözüyle görmeye, siyasetçiye göstermeye ve bu sorunların çözümü için mücadele etmeye devam edecektir.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Ekim 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu