HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ EMİNE ERDOĞAN’IN DAVETİNE KATILDI

03 Aralık 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ EMİNE ERDOĞAN’IN DAVETİNE KATILDI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın odaklı çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile 2 Aralık 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda öğle yemeği ve istişare toplantısında bir araya geldi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu’nun katıldığı toplantıda, AKDER, AKODER, Başkent Kadın Platformu, Bilka, Bülbülzade, Ekin ve Nesil Derneği, GİKAP, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, HAKÜDAD, HAKYAD, Hazar, İKAD-DER, İLKDER, KADEM, KAGEM, KAGİDER, Kasad-D, Medyasofa, Meridyen, MÜSİAD Kadın Çalışma Grubu, Özlenen Çocuk, TİKAD, UKADER ve UETD Kadın Kolları başkanları yer aldı.

 

Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, “Sizler toplumun öncü kadınlarısınız. Toplumsal meseleler karşısındaki duyarlılıklarınız sizleri bir adım öne çıkarmaktadır. Öz güvenli, toplum sorunlarını dert edinen kadınlar olarak gösterdiğiniz tüm gayretler için ülkemizin kadınları adına hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. Davetliler arasında iş dünyasından medyaya, eğitimden sağlığa, çevreden kültür meselelerine kadar farklı alanlarda çalışma yürüten sivil toplum temsilcilerinin yer aldığını ifade eden Emine Erdoğan, sorunlarını aşma noktasında geçmişe ve pek çok dünya ülkesine göre Türkiye’nin büyük mesafe aldığını, Türkiye’de son 12 yılda kadın lehine çok önemli yasal düzenlemeler yapıldığını ve devletin kadınların sorunlarına çözümler üretmeye çalıştığını belirtti. Emine Erdoğan, tüm bunların yeterli olmadığını, bundan sonra da mesafe almaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Üstelik artık yükümüz daha ağır, ülkemizde çok sayıda kadın ve çocuk misafirlerimiz var” dedi.

 

Toplantıya katılan Hak-İş Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu, HAK-İŞ Kadın Komitesi faaliyetlerini ve çalışma hayatında kadın sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini aktardı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu