ARSLAN, TERMİKEL İŞÇİLERİYLE BULUŞTU

06 Ocak 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, TERMİKEL İŞÇİLERİYLE BULUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ülkemizde çoğu işletmede sendikal harekete karşı taraflı bir bakış açısı sergilendiğini belirterek, HAK-İŞ’in kalıplaşan tabuların yıkılması için sendikal harekette bir model oluşturduğunu ifade etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu ile İkili İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Türkiye’de bulunan Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu heyeti ile birlikte 6 Ocak 2015 tarihinde Çelik-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Termikel işyerini ziyaret etti.

 

Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticileri ve Ankara Şube Yöneticileri ve Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (NCEW) Genel Sekreteri Tekeste Baire başkanlığındaki Eritre heyeti yer aldı.

Genel Başkanımız Arslan ve beraberindeki heyeti, Termikel Fabrikasına girişte çalışanlar çiçeklerle karşıladı. Genel Başkanımız Arslan, Genel Başkan Yardımcımız A. Cengiz Gül ve NCEW Genel Sekreteri Tekeste Baire’ye çiçek verdiler.

 

Arslan: “HAK-İŞ Sendikal Harekette Bir Model Oluşturuyor”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Termikel ziyaretinde Termikel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ile de görüştü. Arslan, kendilerini en iyi şekilde ağırlayan ve misafirperverliğini gösteren Kaya’ya teşekkür etti.

Arslan, HAK-İŞ’in örgütlendiği iş yerlerinde daima uzlaşmacı tutum izlediğinin altını çizdi. Arslan, “HAK-iŞ’in örgütlü olduğu işletmelerde üretim vardır. Rekabet ortamı vardır. Üretilen ürünlerin pazarlanması anlamında ve işletmenin yatırımının artması adına elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Biz burada uzlaşmayı sağlamak için ve işletmenin üretim şartlarının daha iyiye gitmesi için çaba gösteriyoruz. Klasik sendikacılık anlayışından sıyrılmak ve işletmenin, işçilerle olan diyaloğunun üretime yansıyacak aksaklıklarını gidermek için buradayız” dedi.

Ülkemizde çoğu işletmede sendikal harekete karşı taraflı bir bakış açısı sergilendiğini dile getiren Arslan, HAK-İŞ’in kalıplaşan tabuların yıkılması için bir model oluşturduğunu ifade etti. Arslan, “Çoğu işletmede örgütlenmenin önündeki en büyük engel sendikal harekete karşı tutumun olumlu olmamasıdır. Biz Termikel’de bunun aksine bir tutum gördük ve bundan dolayı Sayın Ahmet Kaya’ya teşekkür ediyorum. Biz burada bize verilen sorumluluğun bilince olarak hareket edeceğiz. Arkadaşlarımız bu bilincin farkındalar. İnşallah işletmenin büyümesi için çalışacağız” dedi.

 

Kaya: “HAK-İŞ Doğru, Dürüst ve Adaletli Sendika Demek”

 

Termikel Grup, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya ise sendikal örgütlenmenin işletme açısından önemine değinerek, “Personelimiz HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Çelik-İş Sendikasına üye, işveren olarak sendika seçimi bizim için çok önemli. Ülkemizde iki çeşit sendika var. Bir sendika vardır fabrikayı çalıştırmamak için çalışır. Bir sendika vardır verimliliği arttırmak için çalışır. HAK-İŞ’in sendikası fabrikayı çalıştırmak için, üretimi arttırmak için, ihracatı arttırmak için çalışır. Burada çalışan işçi ve işveren arasındaki sorunları ortadan kaldırır. İki tarafın anlaşarak daha verimli çalışmasını sağlar” dedi.

 

Dünyada eğer bir sendika sistemi kurulacaksa Türkiye’deki HAK-İŞ modelinin örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Kaya, “HAK-İŞ adı üzerinde doğru, dürüst ve adaletli sendika demek” dedi.

 

Termikel olarak ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Kaya, “Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduk. Burası kendi evleri gibidir. Her zaman her türlü yardıma ve işbirliğine açığız. Eritre bölgede stratejik bir öneme sahip, özellikle Afrika pazarının kapısı olarak değerlendirilir. İhracat birimimizle de konuşup en kısa zamanda Eritre’ye bir ziyaret gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Eritre Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (NCEW) Genel Sekreteri Tekeste Baire ise Termikel işyerini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve HAK-İŞ’e işçi ve işverenle kendilerini buluşturduğu için teşekkür etti. Baire, Çelik-İş üyeleri tarafından üretilen Termikel ürünlerini Eritre’de görmek istediklerini söyledi.

 

Genel Başkanımız Arslan başkanlığındaki heyet, fabrikayı gezdi, tezgâh başında çalışan işçileri ziyaret etti, çalışmalarında başarılar diledi. Arslan ve beraberindekiler fabrika hakkında bilgi aldı.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Ocak 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu