TORUNTAY, MOSKOVA’DA TEMASLARDA BULUNDU

20 Mart 2015 14:00, Haberler


TORUNTAY, MOSKOVA’DA TEMASLARDA BULUNDU

 

Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 15-19 Mart 2015 tarihleri arasında Moskova İşçi Sendikaları Federasyonu (MTUF) tarafından Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen, “İkili İlişkilerin Geliştirilmesi” programına katıldı.

Programa Genel Başkan Yardımcımız Toruntay’ın yanı sıra, Moskova İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Sergey Chernov ve Federasyon Dış ilişkiler Birimi ve Eğitim Merkezleri Müdürü Vladimir I. Bogdashin ile Moskova Sendikalar Federasyonu’ndan üst düzey yöneticiler katıldı.

 

Gerçekleştirilen programda, iki ülkenin çıkarları doğrultusunda fikir alışverişlerinde bulunuldu. Programın ilk aşamasında Moskova’da bulunan Eğitim Merkezleri Müdürü Vladimir I. Bogdashin ile eğitim merkezleri ziyaret edildi. Ziyarette Bogdashin, merkezlerde yürütülen eğitim faaliyetleri hakkında Toruntay’a bilgi verdi.

Sendikal yaşam hakkında özellikle gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bogdashin, HAK-İŞ ile birlikte yapılacak ortak projelere istekli olduklarını vurguladı. Bogdashin, Moskova’da her yıl Mart ayında yönetici statüsüne sahip kadınlar için düzenlenen yarışmalara, 2016 yılında HAK-İŞ Konfederasyonu’ndan katılım sağlanmasından memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Toruntay, Bogdashin’e HAK-İŞ’in yürütmüş olduğu projeler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

HAK-İŞ Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEB), HAK-İŞ Gençlik Komitesi ile HAK-İŞ Kadın Komitesi’nin birçok önemli başarıya imza attığını vurgulayan Toruntay, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak özellikle “İş Hayatında Kadın ve Sendikal Yaşam “ ve “ Mesleki Yeterlilik ve Eğitim “ konularıyla ilgili ortak projelerde birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

 

Toruntay, Chernov’u 22 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan, HAK-İŞ’in 40. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine davet etti.

Moskova Metro Taşıma Sendikası’na Ziyaret

 

Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, MTUF’a bağlı Metro Taşıma Sendikası Genel Merkezini ziyaret etti.

Metro çalışanları ve işverenler arasındaki dengeyi sağlam bir şekilde kurduklarını ifade eden Metro Taşıma Sendikası Genel Başkanı, “İşletmemizde çalışmaya başlayan insanlar emekli olana kadar burada çalışıyor ve emekli oldukları zaman yerlerini aile üyelerine devrediyorlar, 4 Kuşak boyunca toplamda 350 yılını bu işletmeye adamış çalışanlarımız bile var, demek ki hallerinden ve bizlerden memnunlar” dedi.

Metro İşletme Müdürü ise, “Metro bütün ve komple bir yapıdır, burada çalışanlar işveren ve sendika ile el ele bir süreç içindeler. Çalışmalarımızda tabi ki sıkıntılar var. Ancak bunları çözmek için ortaklaşa bir süreci koordine ediyoruz” dedi.

Toplantıda, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Moskova Metro İşletmeleri ile ortak bir projenin ilk adımları atıldı. 2016 yılı Mayıs ayı içerisinde sergilenecek projenin çalışmalarına 2015 sonbaharında başlanacak.

Toruntay, “Bu sanatsal ve kültürel proje bu delegasyonun en somut ve olumlu sonucu olarak iki ülkenin ilişkileri için iyi bir başlangıç olacaktır” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu