ARSLAN’DAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA 1 MAYIS ZİYARETİ

22 Nisan 2015 14:00, Haberler


ARSLAN’DAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA 1 MAYIS ZİYARETİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i ziyaret ederek, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in Konya’da kutlayacağı 1 Mayıs kutlamalarına davet etti. Arslan, “Bu yıl Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs’a ilişkin Cuma vaazı ve hutbesinde “emek ve emeğe ilişkin haklar” konusunun özel olarak işlenmesinin barış ve huzur için önemli bir işlev göreceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte 22 Nisan 2015 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti.

Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e 2012 yılı Mayıs ayında yaptığı ziyarette, çalışma hayatındaki sorunların İslami bakış açısından çözüme kavuşturulması için verdiği dosyaya atıfta bulunarak, bu sorunların çözümü için İslam referans alınarak bir komite oluşturulması talebini yineledi.

 

2015 yılında kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün HAK-İŞ ve Memur-Sen tarafından ortak bir programla gerçekleştirileceğini ifade eden Arslan, hem 3 ayların bereketi ile hem de Cuma gününe denk gelmesi münasebetiyle bu yıl 1 Mayıs’ın farklı bir atmosferde kutlanacağını ifade etti. Arslan, “Bu yıl Cuma gününe denk gelen 1 Mayıs’a ilişkin Cuma vaazı ve hutbesinde “emek ve emeğe ilişkin haklar” konusunun özel olarak işlenmesinin barış ve huzur için önemli bir işlev göreceğini düşünüyoruz. Tüm milletimizin hafızasında farkındalık ve duyarlılık oluşturacak bu yaklaşım birlik, bütünlük, kardeşlik ve dayanışma duygularını tahkim edecek ve emeğin her türlü istismarını önleyecektir” dedi. Arslan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in Konya’da gerçekleştireceği kutlamalara davet etti.

 

Dünyanın bütün ülkelerinde 1 Mayıs kutlamaları yapıldığını, ancak ülkemizde 1 Mayısların gerginlik ve tartışma ortamı olarak algılanmasının, tarihten bu yana gelen süreçte farklı gruplar tarafından 1 Mayıs’ın yapısını değiştirme çabaları sonucu olduğunu vurgulayan Arslan, HAK-İŞ’in bu algıyı yıkmak adına yoğun uğraşlar içerisinde olduğunu belirtti.

 

Arslan, “1 Mayıs gerginlik, kavga ve tartışma günü olarak algılanıyor. Bu gerçekten toplumu rahatsız eden bir durum. Hoş olamayan görüntüler 1 Mayıs’a da zarar veriyor. Aslında bir bilim insanı olarak siz tarihsel süreci biliyorsunuz. 1886 yılında Amerika’da Chicago işçilerinin 8 saat çalışma isteği ile 1 Mayıs mücadelesini insani bir talep ekseninde yaşamak için başlattığı son derece masum ve bizim sahiplenmemiz gereken bir gün. Bir kısım çevreler 1 Mayıs’ı kendi ideolojik hedefleri için kullanıp bu masum günü, Türkiye’ye armağan etmek yerine zehir ettiler” dedi.

HAK-İŞ’in bu çabaların farkında olduğunu ve bu algıyı değiştirmek için yeni stratejiler ürettiğinin altını çizen Arslan, “Biz HAK-İŞ olarak bunun farkındayız, onun için Anadolu’nun her yıl bir şehrinde önce Ankara’da, sonra Karabük’te, geçen sene Kayseri’de, bu yıl da Konya’da Hz. Mevlana’nın barış ikliminde, mübarek Cuma günü, 1 Mayıs’ı aslına uygun, kardeşliğin, dayanışmanın, birlikte olmanın ve sorunlarımızı demokratik yollarla, sosyal diyalogla çözecek yaklaşımları öne çıkararak kutlamak amacı içerisindeyiz. İşverene ve hükümete yüksek sesle taleplerimizi ifade etmek istiyoruz. Ancak bunu yaparken de kavga etmek yerine dayanışmayı, gaz ve tomalar yerine halay çekmeyi, benimseyen bir anlayışla kutlama yaparak ülkemizde farklı bir 1 Mayıs’ı yaşamak istiyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in 12. Genel kurulunda almış olduğu kararları hatırlatan Arslan, “Biz ülkemizde bölgemizde ve küremizde bize ihtiyaç hisseden bütün mazlumların bizden alacaklı olduğunu genel kurul kararı ile ilan ettik. Dolayısıyla onlara borcumuz var. Bu borcumuzu yerine getirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

 

Peygamberimizin, “Mazluma Dini Sorulmaz” Hadis-i Şerifine atıfta bulunan Arslan, Mazlumun dini sorulmaz diye bir Hadis-i Şerif var. Buradan da yola çıkarak yeryüzünün bütün mazlumları ile biz dayanışma içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte çalışılacak birçok alan olduğunu vurgulayan Arslan, Görmez ’in bu konudaki dışa açık, şeffaf ve Diyanet İşleri Başkanlığını olması gereken yere taşıma çabasını takdirle karşıladığını ifade etti.

 

1 Mayıs İşçi Bayramının bir kardeşlik şölenine dönüşerek, hak ve emek konusunda farkındalıkların oluşmasına vesile olacak şekilde geçmesi temennisinde bulunan Görmez, “Güzel bir bayram havası içerisinde 1 Mayıs’ın geçmesini ve hiçbir kardeşimizin en küçük bir üzüntüye dahi maruz kalmadan idrak edilmesini canı gönülden dilediğimi ifade etmek istiyorum. Sizin şahsınızda da bütün işçilerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

 

Bir Kutlu Doğum ikliminden hemen sonra ülkemizde ve dünyamızda yeni bir manevi iklime girilmiş olduğunu ifade eden Görmez, “Regaip Kandilinin ve üç ayların hem acılar içinde kıvranan İslam coğrafyasına, hem de büyük sıkıntılar çeken insanlık âlemine yeniden huzur, barış, kardeşlik getirmesini, insanlığın yeniden merhametle buluşmasına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde mültecileri taşıyan bir geminin Akdeniz'de batması sonucu 800 kişinin hayatını yitirmesi sonucu büyük bir üzüntü yaşadığını dile getiren Görmez, Akdeniz'in bir göçmenler mezarlığına dönüşmesinden, insan olan herkesin sorumlu olduğunu, bu büyük acıların bir daha yaşanmaması için herkeste bir şuur oluşması gerektiğini dile getirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu