ARSLAN, TİS İMZA TÖRENLERİNE KATILDI

06 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, TİS İMZA TÖRENLERİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Van’ın Tuşba İlçe Belediyesi, Anamur Belediyesi ve Bozyazı Belediyelerindeki Toplu İş Sözleşmesi İmza törenine katıldı. Arslan, toplu iş sözleşmelerinde elde edilen hakların en kısa zamanda alınabilmesinin, iş güvencesi ve barışının önemini vurguladı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Mayıs 2015 tarihinde Van’ın Tuşba İlçe Belediyesi, 2 Mayıs 2015 tarihinde de Anamur Belediyesi ve Bozyazı Belediyelerindeki Toplu İş Sözleşmesi İmza törenlerine katıldı.

 

Genel Başkanımız Arslan, Van’ın Tuşba Belediyesi TİS imza töreninde yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmelerinde elde edilen hakların en kısa zamanda alınabilmesinin, iş güvencesi ve barışının önemini vurguladı. Sözleşmelerdeki en önemli şartın ücretler olduğunu dile getiren Arslan, alın teri dökerek kente hizmet üreten çalışanların, iyi bir ücret almasını önemsediklerini ifade etti.

 

“Gelecekle İlgili Daha Fazla Umudumuz Var”

 

Türkiye ve Van'ın geleceğinin ve barışın korunması durumunda daha aydınlık olacağını belirten Arslan, bölgede 2 ay boyunca Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu bünyesinde yaptıkları toplantılara değindi. Bölgenin 2 yıl önceki ve bugünkü durumu arasında kıyas edilemeyecek kadar büyük fark bulunduğunu kaydeden Arslan, şunları kaydetti:

 

“Bugün gelecekle ilgili daha fazla umudumuz var. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu olarak zaman zaman toplanıyoruz. Toplantıda ortaya koyduğumuz görüşler şu, Türkiye ne yaparsa ne ederse etsin, mutlaka çatışmasızlık sürecini devam ettirmemiz gerekiyor. Silahların gölgesinden kurtulmamız gerekiyor. Bir şekilde barışı, Çözüm Süreci'ni demokratik gelişmelerle taçlandırmamız gerekiyor. Çok önemli adımlar atıldı, geldiğimiz noktayı asla küçümsemiyorum. Bölge halkını sindirerek, psikolojik baskılar kurarak, onların iradelerine yönelik müdahaleleri sürece uygun görmüyoruz. Toplumun birlikte yaşama iradesini ortaya koyduğunu düşünüyoruz.”

 

“Provakasyonların Artık Yaşanmasını İstemiyoruz”

 

Arslan, 20 yıl boyunca "olağanüstü hal" bölgesinde yaşamanın ne kadar ağır bedelleri olduğunu yakından bildiğini ancak 2002'den bu yana ülkenin normalleşmeye başladığını ifade etti. Ülkede birlikte yaşama adına herkesin sorumlu davranması gerektiğini, bu nedenle Çözüm Süreci'ni önemsediklerini belirten Arslan, “Seçim adına, oy adına bu süreç feda edilmemeli. Birlikte yaşama irademizi boşa çıkaracak, çatışmayı yeniden alevlendirilecek provokasyonların artık yaşanmamasını istiyoruz. Bunlar en çok bölge halkına zarar veriyor” dedi. Arslan, sürecin bölge halkının güvenliği esas alınarak devam ettirilmesi, güvenlik-barış ilişkisinin sağlıklı zeminde sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.

 

Sürecin korunması ve kollanması gerektiğini dile getiren Arslan, Akil İnsanlar Heyeti olarak Türkiye'de ilk kez farklı kesimleri bir araya getirdiklerini belirtti. "Öcalan asılsın" ve "Öcalan serbest bırakılsın" diyen iki insanı aynı masada buluşturduklarını anlatan Arslan, "Birbirlerine tahammül ederek konuştular. Bu nedenle Akil İnsanlar projesi, Türkiye'nin önemli projelerinden biridir" dedi.

 

Konuşmaların ardından Arslan ile Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Anamur ve Bozyazı Belediyleri TİS İmza Töreni

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Mayıs 2015 tarihinde de Anamur ve Bozyazı Belediyeleri ile toplu iş sözleşmeleri imza törenine katıldı.

 

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Arslan, 1 Mayıs’ın dünyada barış içinde kutlandığını ancak Türkiye de amacına uygun kutlanmadığını söyledi. Arslan, HAK-İŞ olarak her yıl bir ilde gerçekleştirdikleri kutlamalarda işçilerin hakları ve taleplerini en iyi şekilde dile getirdiklerini ancak medya tarafından bu gerçek kutlamaların gündeme getirilmediğini kaydetti.

 

Konuşmasında birçok belediyede kadın çalışanların sayısının erkeklere göre çok düşük olduğunu, Genel İşler İşkolu'nda örgütlü sendikalarda da bu rakamın sadece yüzde 7’lerde kaldığını kaydeden Arslan, Anamur Belediyesi’nde bu rakamın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek diğer belediyelerde de kadın çalışan sayısının yüksek olmasını arzu ettiklerini söyledi.

 

Arslan, yüksek zamdan ziyade barışçıl bir iş ortamı, ödemelerde devamlılık ve alın terinin hakkının alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe de Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş ile göreve geldiği 2009 yılından bu yana oldukça uyum içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Hedeflerinin her zaman çalışanın alın terinin hakkını en iyi şekilde vermek olduğunu kaydeden Başkan Türe, ellerindeki kaynaklarla orantılı olarak en iyi sözleşmeyi yaptıklarına inandığını belirterek, sendika yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür etti.

 

Konuşmalar ve imzalardan sonra Anamur Belediye Başkanı Türe, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a plaket takdim etti. Genel Başkanımız Arslan da, Anamur Belediye Başkanı Türe'ye emek ve alınterine duyarlılığından dolayı plaket verdi.

Anamur Belediyesi’nden sonra beraberindeki heyetle birlikte Bozyazı Belediyesi’ne geçerek, orada da toplu iş sözleşmesine imza attı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu