HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

29 Temmuz 2017 10:11, Basın


HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

HİZMET-İŞ SENDİKAMIZ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASI OLDU, 7 SENDİKAMIZ DA KENDİ İŞ KOLUNUN LİDERİ OLDU

 

Türkiye’de ve Dünya’da emeğe; özgürlüğe, insan haklarına ve demokrasiye yönelik her türlü negatif unsurlar karşısında dik durmanın gereğine inanan HAK-İŞ Konfederasyonu, işçilerin güvenini kazanmaya devam ediyor ve yıllardır istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor.

İnsan ve insanca yaşamayı temele alan HAK-İŞ Konfederasyonu,600 bine yakınüye sayısı ile Türkiye’deki çalışma hayatının temel aktörü olma başarısını yakalamıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 27 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2017 yılı İkinci Dönemine İlişkin Sendikal İstatistiklere göre, Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı işçi sayısı yaklaşık olarak 13 Milyon 600 bin, sendikalı işçi sayısı ise 1 Milyon 623 bine ulaştı. Sendikalaşma oranına bakıldığında ise yüzde 12 olarak belirlendi.

“Hizmet-İş Sendikamız Türkiye Birincisi, 7 Sendikamız da Kendi İşkolunda Birinci Oldu” 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 22 sendikamız ile toplam üye sayısı 547 bin 209 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 55 bin 843 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen'in üye sayısı da (2 Bin 643) eklendiğinde, 547 bin 209 olarak tespit edildi. Büyük bir istikrarla büyümesini devam ettiren Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.

Hizmet-İş Sendikamız Ocak ayında 186 bin 750 olan üye sayısını Temmuz ayında 206 bin 592 rakamına yükselterek hem genel iş kolunda hem de Türkiye genelinde lider sendika konumuna yükselmiştir.

Türkiye’de faaliyet gösteren üç büyük işçi konfederasyonuna üye ve bağımsız olanlar dahil toplam yüz altmış sendika içinde birinci sıraya yerleşmiş olması hem HAK-İŞ açısından hem işçi hareketi açısından hemde hizmet iş sendikamız açısından büyük bir başarı, büyük bir onurdur. İstikrarlı bir biçimde büyüyerek 39’uncu yaşında Türkiye’nin en büyüğü olmak büyük bir başarı hikayesidir.

Açıklanan istatistiklere göre, Hizmet-İş Sendikamız Türkiye birincisi olarak gururumuz olmuştur. Sendikamızın bu başarısı, üyelerimizin konfederasyonumuza ve sendikamıza ne kadar güvendiğinin en önemli göstergesidir.

Gıda Sanayi işkolunda örgütlü bulunan Öz Gıda-İş Sendikamız, Taşımacılık işkolunda örgütlü bulunan Öz Taşıma-İş Sendikamız, Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda örgütlü bulunan Öz Sağlık-İş Sendikamız, Ağaç ve Kağıt İşkolunda örgütlü bulunan Öz Ağaç-İş Sendikamız, Avcılık, Balıkçılık, Tarım ve Ormancılıkişkolunda örgütlü bulunan Öz Orman-İş sendikamız, Basın, Yayın ve Gazetecilik işkolunda örgütlü bulunan Medya-İş Sendikamız, Savunma ve Güvenlik işkoluna örgütlü bulunan Öz-İş Sendikamız kendi işkollarında birinci olmuşlardır.

Öz Gıda-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 31 bin 986 olan üye sayısını Bin 395 farkla 33 bin 381 rakamına çıkararak kendi iş kolunda lider olmuştur.

Öz Taşıma-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 20 bin 291 olan üye sayısını Bin 58 farkla 21 bin 349 rakamına çıkararak kendi iş kolunda lider olmuştur.

Öz Sağlık-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 16 bin 256 üye sayısını 5 Bin 750 farkla 22 bin rakamıyla kendi iş kolunda lider olmuştur.

Öz Ağaç-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 10 bin 341olan üye sayısını 61 farkla 10 bin 402 rakamına çıkararak kendi iş kolunda lider olmuştur.

Öz Orman-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 24 bin olan üye sayısını 209 farkla 24 bin 250 rakamına çıkararak kendi iş kolunda lider olmuştur.

Medya-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 2 bin 328 olan üye sayısını 123 farkla, 2 Bin 451 rakamına çıkararak kendi iş kolunda lider olmuştur.

Öz-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 29 bin 459 olan üye sayısını 2 Bin 822 farkla 32 Bin 281 rakamına çıkararak kendi iş kolunda lider olmuştur.

Konfederasyonumuza üye sendikalarımızdan Öz Finans-İş Sendikamız,  Öz Güven-Sen,  Çelik-İş Sendikamız, Enerji-İş Sendikamız, Liman-İş Sendikamız, Öz İplik-İş Sendikamız, Öz İletişim-İş Sendikamız, Öz Büro-İş Sendikamız, Oleyis Sendikamız, Öz Toprak-İş Sendikamız yüzde 1 barajını aşmıştır.

Öz Petrol-İş Sendikamız, Öz Maden-İş Sendikamız ve Öz İnşaat-İş Sendikamız yüzde 1 barajını aşamamıştır.

“HAK-İŞ Ailesine Gönülden Teşekkür Ediyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 “Bu büyük mücadelemizde bizlere her zaman manevi desteklerini esirgemeyen, her duasında bize hayır dileyen tüm emekçi kardeşlerimize, bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen herkese, HAK-İŞ’e gönül veren, mücadelesini onurlu ve gururlu bir şekilde sürdüren bütün HAK-İŞ ailesine gönülden teşekkür ediyoruz.

Son istatistiklere bakıldığı zaman üye sayısını en fazla arttıran konfederasyon HAK-İŞ olmuştur. Bu da emekçi kardeşlerimizin bize duyduğu güvenin en önemli işaretidir.

HAK-İŞ olarak, bütün emekçilere ulaşma mecburiyetimizin sorumluluğu ve bilincini taşıyoruz. Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ’in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Erdemli, adil ve insan onuruna yakışır bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçi kardeşlerimize HAK-İŞ’e, Sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Çünkü biz sizinle güçlüyüz, sizinle varız. İlkeleri olan, onurlu, sorumluluk bilinci taşıyan, kararlı ve erdemli bir sendikacılık için gelin hep birlikte en gür sesimizle “GÜCÜMÜZ ÖRGÜTÜMÜZDÜR” diyelim.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Temmuz 2017 10:11, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu