ARSLAN: “SEÇİMLERİN BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

21 Haziran 2018 10:40, Basın


ARSLAN: “SEÇİMLERİN BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA GEÇMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 24 Haziran 2018 Pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Seçimlerin barış ve huzur ortamında, büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 24 Haziran seçimleriyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

         “Türkiye, 24 Haziran 2018 Pazar günü sandığa giderek hür ve özgür iradesiyle oyunu kullanacaktır. Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirilmesi en büyük beklentimizdir. HAK-İŞ olarak, seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

         Seçimler, demokrasinin en temel kurumlarından birisidir. Çünkü sandık millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereği ve önemli bir vatandaşlık görevidir.

Halkımız, 24 Haziran’da sandığa giderek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelere ve vaatlere göre son sözü söyleyecektir. Türkiye Cumhuriyeti ne kadar zorluk yaşarsa yaşasın seçimleri başarıyla sonuçlandırmıştır. Bu konuda her zaman olduğu gibi milletimize inanacağız ve milletimizin kararına saygı göstereceğiz. Çünkü demokrasinin temeli budur. Bu millet ne zaman kendisine iş düşerse gereğini yapmıştır. 24 Haziran’ın başarılı bir şekilde sonuçlanacağına ve millet iradesinin bir kez daha tecelli edeceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü millet iradesinin üzerinde herhangi bir irade tanımıyoruz.

24 Haziran seçimleri daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi önemli bir fırsat sunacaktır.

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi hala hafızalarımızda çok canlı ve diri duruyor. 15 Temmuz’un rövanşını almak isteyen hain odaklar tekrar harekete geçmiş durumda. 24 Haziran seçimleriyle PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin esnetilmesi ve içinin boşaltılmasına yönelik çeşitli açıklamaları esefle izliyoruz. Türkiye’nin 24 Haziran’dan sonra terör örgütleriyle daha kararlı ve sonuç almaya yönelik mücadele edebilmesi ve yeni adımlar atabilmesi için istikrara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Milletimizin, terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi için sandıkta üzerine düşen görevi yerine getireceğinden en ufak bir şüphe duymuyoruz.

Uluslararası güçlerin Türkiye’nin istikrarından, gelecek iddialarından ve bugüne kadar ortaya koyduğu hedeflerinden uzaklaşması için ekonomik operasyon peşinde olduklarını görüyoruz. Milletimizin bu oyunu fark ettiğini biliyoruz. Bu oyunlar daha öncede birkaç sefer sahneye konuldu. Her seferinde başarısız oldu, şimdi de başarısız olacağına inanıyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi 24 Haziran’da da istikrar için, ülkemizin güvenliği için, bölgede etkin ve güçlü bir devlet için hareket edecektir.

 

Türkiye, bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu bir dünya devleti olmak zorundadır. Hem bizim için hem de mazlumlar için buna ihtiyaç bulunmaktadır. Çünkü Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür. Türkiye sadece 81 milyondan ibaret değildir. Başta Suriyeliler olmak üzere, Iraklıların, Afganlıların, Arakanlıların, Filistinlilerin dünyadaki bütün hakları yenilmiş mağdur ve mazlum milletlerin gözü bizdedir. Milletimizin bu bilinç ve sorumlulukla sandığa gideceğine ve oyunu kullanacağına inanıyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye ve yükselmeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden gelecek, istikrarını koruyan, barışı güçlendiren, dünyada onurlu ve öncü daha demokratik daha müreffeh, yeni bir Türkiye temel hedefimizdir.

Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Haziran 2018 10:40, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu