ARSLAN: “SEÇİM SONUÇLARI VE YENİ SİSTEM ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

25 Haziran 2018 12:13, Basın



ARSLAN: “SEÇİM SONUÇLARI VE YENİ SİSTEM ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarının Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için önemli bir fırsat sunacaktır. Yeni sistem ve sonuçlar ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

            “Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Seçime katılım oranının yüzde 88 ile rekor düzeye ulaşması toplumun demokrasi, sandık ve siyasete olan güvenini bir kez daha teyit etmiştir.

Ayrıca seçimler sırasında meşruiyet, katılım ve sonuçları etkileyecek ciddi bir olayın yaşanmaması Türkiye demokrasisi açısından büyük bir kazanımdır.

Seçim sonuçlarına göre, millet iradesini ortaya koymuştur. Türkiye demokrasinin gücünü bir kez daha teyit etmiştir. Türkiye’nin geleceğini demokratik seçimlerin belirlediği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Milletimiz bu seçimlerde Türkiye’yi geriye götürme çabalarına, terörün yeniden ortaya çıkmasına karşı istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği tartışmasız olarak kabul edilmiştir.

Türkiye,  Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin ardından yeni "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile tanışacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için önemli bir fırsat sunacaktır.

Milletimiz, terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi için sandıkta üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Milletimiz her zaman olduğu gibi 24 Haziran’da da istikrar için, ülkemizin güvenliği için, bölgede etkin ve güçlü bir devlet için hareket etmiştir.

Milletimiz, ülkemizin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için parlamentoyu kendi iradesine göre yeniden şekillendirmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenmiştir. 

Seçimde Cumhurbaşkanı adayları ve  siyasî partiler, propagandalarını yaptı, projelerini ve vaatlerini anlattı. Halkımız da, büyük bir olgunluk içinde sandığa giderek, bilinçli olarak son sözü söyledi. Seçim sonuçları üzerinden gerginlik yaratılması ve ülkemizin güzide kurumlarını yıpratacak nitelikte açıklamalar yapılması üzücü girişimler olmakla birlikte, milletimizin bu tür açıklamalara pirim vermemiş olması sevindiricidir.

Bundan sonra yapılacak olan ülkemizin birliği ve beraberliği,  vatanımız ve milletimizin geleceği için hareket etmektir.  Seçim meydanlarındaki tartışmalar, gerginlikler ve söylemler artık geride bırakılmalı, ülkemizin geleceği için daha sorumlu davranılmalı, ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve istihdam artışı için politikalar öncelikli gündem maddesi olmalıdır. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak yeni dönemde, çalışma hayatına ilişkin sorunların çözümü, eksikliklerin giderilmesi için bütüncül bir yaklaşımla etkin politikalar ve araçların hayata geçirilmesini temenni ediyoruz.

Seçim sonuçlarının ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyoruz."

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Haziran 2018 12:13, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu