HAK-İŞ: "GENÇLERİN SORUNLARINI ÖNEMSİYOR VE ÖNCELİYORUZ"

18 Mayıs 2011 14:00, Basın


HAK-İŞ: "GENÇLERİN SORUNLARINI ÖNEMSİYOR VE ÖNCELİYORUZ"

   

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ olarak bir ülkenin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle gençlerin sorunlarını önemsiyor ve önceliyoruz. Faaliyetlerimizde gençleri odak noktaya koyuyoruz" denildi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı açıklaması şu şekilde:

 

"Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimiz yarınlarımızın güvencesidir. Genç nüfusa sahip olmak Türkiye için büyük bir avantajdır. Ancak bu avantajı kullanabilmek için çok çalışmak ve buna uygun politikalar üretmek gerekmektedir. Eğitimli, yeniliklere açık, kendine güvenen ve gelişmiş Türk gençliği Türkiye'yi başarıya taşıyacaktır. Türkiye, hedefi olan modern ve çağdaş bir ülke seviyesine güçlü ve özgür bireylerle ulaşacaktır.

            Gençlerin emek piyasasına girişi gençliğin güveni için hayati önem taşımaktadır. Çünkü işsizlik gelir yoksunluğu nedeniyle bir yönüyle yoksulluğa yol açarken, diğer yönüyle bireyler üzerindeki olumsuz sosyal-psikolojik etkileriyle sosyal dışlanmaya neden olmaktadır. Dolayısıyla gençleri topluma entegre edebilmek için insan onuruna yakışır saygın 'iş'lerin artmasını sağlayacak teşvik mekanizmalarının uygulamaya koyulması, verimlilikle bağlantılı ücret politikasının izlenmesi gerekmektedir.

            Bu kapsamda son yıllarda gençlerin istihdamını artırmaya yönelik teşvik mekanizmalarının hayata geçirilmesinden mesleki eğitim reformuna ve staj imkanlarının geliştirilmesine kadar çeşitli çalışmalar hayata geçirilmiştir. Ancak tüm bu çabalar ülkemizde geçmişten miras kalan ve stok halde duran işsizlik ve genç işsizlik sorununa istenen düzeyde merhem olamamıştır. Kuşkusuz yapılan çalışmaların meyveleri gelecek dönemlerde alınabilecektir. Ancak sürekli değişimin ve dönüşümün yaşandığı dinamik bir süreçte, işsizlik ve beraberinde getirdiği sorunlara yönelik sürekli bir mücadele halinde olunması, çabaların sürekli ve değişen koşullara uyumlu olması gerekmektedir.

            HAK-İŞ olarak, bir ülkenin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş ve istihdama kazandırılmış genç insan kaynağı olduğuna inanıyoruz.  Gençlerin sorunlarını önemsiyor ve önceliyoruz. Bu bağlamda son yıllarda HAK-İŞ olarak proje bazlı çalışma kültürü doğrultusunda, sendikal mücadelemizle birlikte, ülkemiz çalışma hayatının bugünkü ve gelecekteki sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgün ve örnek proje çalışmalarına imza atarak birçok ilki gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda gençleri odak noktaya koyuyoruz. HAK-İŞ olarak genç kadın ve erkekleri sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençliğin örgütlülüğünün artırılması için sendikal kültür ile tanıştırılmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü gençliğin örgütlenmesi toplumun her yönüyle örgütlenmesinin önünü açacaktır."

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mayıs 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu