HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

21 Nisan 2019 11:23, Basın


HAK-İŞ’TEN 23 NİSAN MESAJI

 

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ulusal egemenlik Türkiye’nin karakteridir. Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz” ifadesine yer verildi.

 

 HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik gününün ‘Çocuk Bayramı’ olarak kutlanmasını ulusal egemenlik bilincinin çocuklarımıza küçük yaşta kazandırılması açısından büyük bir önem arz ettiğine inanıyoruz.

Türkiye’de hukuk devleti güçlenmiş, demokrasi gelenekleri yerleşmiştir. Demokrasi, hukuka bağlılık ve ulusal egemenlik Türkiye milleti için dönüşü olmayan, vazgeçilmez bir yaşam tarzı olmuştur. Tarihi destanlarla dolu olan milletimiz, 15 Temmuz gecesi ulusal egemenliğimize, temel hak ve özgürlüklerimize her zamankinden daha çok sahip çıktığını bir kez daha göstermiş, destanlarına yeni bir destan daha eklemiştir.

            Türkiye 31 Mart tarihinde bir seçimi daha geride bırakmıştır. Seçimler, demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisi, millet iradesinin tecelli ettiği yer, demokrasinin en güzel örneğidir. Türkiye, artık gündemindeki konu, sorun ve önceliklere odaklanmalıdır. Ekonomi ve çalışma hayatı başta olmak üzere milletimizin talep ve beklentileri dikkate alınarak politikalar hayata geçirilmelidir. Enflasyondan, işsizliğe ve kayıtdışı çalışmaya kadar toplumun tamamını ilgilendiren sorunlara yönelik, hükümet ve siyasi partiler çözüm politikaları üretmelidir.

            HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Ülkemizin birliği, bekası, bağımsızlığı ve geleceği için bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu ve söz sahibi bir Türkiye olma yolundaki mücadelesini destekliyoruz.

Millet olarak çocuklarımızı ulusal egemenliğimizin üzerinde hiçbir gücün olmadığı, demokrasimize, özgürlüklerimize, diyalog ve işbirliği bilincimize sahip çıkacak şekilde yetiştirmeliyiz. Tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutlarız."

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Nisan 2019 11:23, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu