İSRAİL, ÖZGÜR BASINI SUSTURAMAYACAKTIR

05 Mayıs 2019 16:53, Basın


İSRAİL, ÖZGÜR BASINI SUSTURAMAYACAKTIR

 

İsrail Ordusu’nun Gazze’de bulunan Anadolu Ajansı ofisine yapmış olduğu saldırı üzerine, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin Sendikalar Birliği  Başkanı Mahmut Arslan yayınlamış olduğu bildiride olayı şiddetle kınadığını belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin Sendikalar Birliği  Başkanı Mahmut Arslan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Terör Devleti İsrail’in Gazze’de bulunan Anadolu Ajansı ofisine yapmış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına karşı yapılan bu saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetlerine yapılan bir saldırıdır.

Terör Devleti İsrail, Masum sivil halk üzerine yapmış olduğu hukuksuz ve acımasız saldırı ve baskılarına yeni bir boyut eklemiş ve medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne ve dünyanın haber alma hakkına yönelmiştir.

Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri, İsrail hükümetini kınamaya davet ediyorum.

Medya-İş Sendikamız’ın üyesi Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Mazlum ve mağdur Filistin halkının sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Mayıs 2019 16:53, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu