HAK-İŞ’TEN UKRAYNALI MÜLTECİLERE YARDIM ELİ

26 Mart 2022 10:30, Basın


HAK-İŞ’TEN UKRAYNALI MÜLTECİLERE YARDIM ELİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle mağdur olan Ukraynalılara yardım elimizi uzattık. HAK-İŞ Konfederasyonu ve üye sendikalarımız tarafından mültecilere ve işsiz kalan Ukraynalı işçi ve ailelerine ulaştırılmak üzere ITUC ve EPSU ile yurdunu terk etmek zorunda kalan Ukraynalı mültecilere kapılarını açan Moldova’daki Moldova Ulusal Sendikalar Konfederasyonu’na (CNSM) yardımda bulunduk” dedi.  

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada: 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle mağdur olan Ukraynalılara yardım elimizi uzattık.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve üye sendikalarımız tarafından mültecilere ve işsiz kalan Ukraynalı işçi ve ailelerine ulaştırılmak üzere, ITUC ve EPSU ile yurdunu terk etmek zorunda kalan Ukraynalı mültecilere kapılarını açan Moldova’daki Moldova Ulusal Sendikalar Konfederasyonu’na (CNSM) yardımda bulunduk.

İşgalin mağduru yine kadınlar, çocuklar, hastalar ve yaşlılar olmaktadır. HAK-İŞ olarak, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mağdur ve mazlumların renklerine, dinlerine ve inançlarına bakmadan yanında olmayı insani ve vicdani bir görev olarak görmekteyiz. Ülkemizde, bölgemizde ve küremizde bütün mazlumların HAK-İŞ’ten alacaklı olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin, bölgemizin ve yeryüzünün bütün mazlumlarına HAK-İŞ’in borcu olduğu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu, mağdur ve mazlum halkların yanında olma sorumluluğunu yerine getirmeye devam etmektedir.

HAK-İŞ olarak, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya yönelik haksız ve hukuksuz işgali biran önce durdurmasını istiyoruz. Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere bölgemizde yaşanan bütün ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mart 2022 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu