“BİZİMLE YOL YÜRÜYEN BÜTÜN EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

22 Temmuz 2022 15:38, Basın


“BİZİMLE YOL YÜRÜYEN BÜTÜN EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“DAHA GÜÇLÜ HAK-İŞ DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2022 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun işçilerin takdirini kazanmaya devam ederek bütün zorluklara rağmen istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü söyledi. 

Arslan, “Bize inanan, güvenen, bizimle yol yürüyen, HAK-İŞ davasına gönül veren emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir HAK-İŞ için sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2022 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yürüdüğümüz kutlu yolda bize inanan, güvenen, bizimle yol yürüyen, HAK-İŞ davasına gönül veren emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bütün zorluklara rağmen, bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz. Daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir HAK-İŞ için sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz

HAK-İŞ olarak, daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir HAK-İŞ için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Çünkü biz HAK-İŞ’in büyümesinin Türkiye'nin büyümesi anlamına geldiğini biliyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç noktası olarak görüyoruz. Açıklanan istatistikler, toplam 15 milyon 987 bin 428 işçinin sadece yüzde 14.26’sına denk gelen 2 milyon 280 bin 285’inin sendikalara üye olduğunu göstermektedir. Bu tablo bize daha büyük sorumluluklar yüklemekte, yapacak çok işimiz olduğunu göstermektedir. HAK-İŞ olarak, sendikasız bütün çalışanları HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.

HAK-İŞ İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 20 sendikamız ile toplam üye sayısı 762 bin 439 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 35 bin 252 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, KKTC’de bulunan Kıbrıs Kamu-Sen Sendikamızın 2 Bin 189 olan üye sayısı da eklendiğinde, 764 bin 628’e yükseldi. Çalışanların güvenini kazanmaya ve bütün zorluklara karşın istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.

HAK-İŞ olarak büyük uğraşılarımız ve taleplerimiz üzerine istatistiklerin sonunda yer verilmeye başlanan Konfederasyonların toplam üye sayılarının, 2022 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklerinden ilk defa bu dönem çıkartılmış olmasını şaşırtıcı bulduk.

HAK-İŞ’e Bağlı Sendikalarımızda Durum

Sendikalarımız üye sayılarını artırarak yoluna daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu dönemde de bir sendikamız Türkiye’nin ve işkolunun en büyük sendikası, diğer sendikamız Türkiye’nin üçüncü büyük sendikası olma özelliğini korudu. Bir sendikamızın daha barajı geçmesiyle, barajı geçen sendikalarımızın sayısı daha da arttı. HAK-İŞ’e bağlı altı sendikamız işkolunun lideri oldu. 

HAK-İŞ ve üye sendikaları bütün olumsuzluklara karşın büyüklüğünden ve gücünden hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam etmektedir. Konfederasyonumuz, 21 üye sendikası ile birlikte örgütlenmeyi büyümeyi ve güçlenmeyi sürdürecektir. 

HAK-İŞ’e inanan, güvenen ve bu yolda bizimle beraber yürüyen bütün emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz. Daha büyük ve daha güçlü Türkiye ve HAK-İŞ için çalışmaya, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Temmuz 2022 15:38, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu