HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASI SONA ERDİ

05 Ağustos 2022 15:29, Basın


HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASI SONA ERDİ

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ'in “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla başlattığı ve EMEK temasıyla gerçekleştirdiği Uluslararası Kısa Film Yarışması büyük bir başarıyla 11. Yılına ulaştı. 

HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirdiği Kısa Film Yarışması başvuruları, 31 Temmuz 2022 tarihinde sona erdi. Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda toplam 100 bin TL’ye yakın ödül verilecek. Ödül töreninin kasım ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu 11.’si gerçekleştirilen Emek temalı Kısa Film Yarışmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Rekor Başvuru

“HAK-İŞ Konfederasyonu Kültür Sanat Komitemiz tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışmamız, büyük bir başarıyla 11. Yılına ulaştı. HAK-İŞ olarak, emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmak, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına bir farkındalık kazandırmak amacıyla çıktığımız yolda emin adımlarla yürüyoruz. Her yıl düzenlediğimiz kısa film yarışmalarımızla emeğin sanat dünyasındaki yansımasını görüyor, emekçilerin sanat dünyasında temsilinin öncülüğünü yapıyoruz. 

Bu yıl on birincisini gerçekleştirdiğimiz yarışmamızın dünya genelinde bir marka olmasının ve yoğun bir ilgiyle karşılanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Emek’ konulu filmlerin sayısının artırılması ve bu alanda “emek veren” yapımcıların bir araya gelebileceği bir platform oluşturmak amacıyla çıktığımız yolda, büyük bir başarı elde etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 

Kısa film yarışmamıza 128 farklı ülkeden 4 bin 34 film ile başvuruda bulunuldu. Türkiye’den 239 film ile başvuruda bulunulan yarışmamıza İran'dan 513, Hindistan’dan 345, Türkiye'den 239, İtalya’dan 155, Fransa’dan 128, ABD ve Rusya’dan 122 film ile başvuruda bulunuldu. Diğer ülkelerden yapılan başvurularla birlikte HAK-İŞ 11. Uluslararası Kısa Film yapılan başvurular 4 bin 34’e ulaştı. Bu büyük katılım bizim ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi. 

Yarışmamıza İspanya, Çin, Mısır, Bangladeş, Meksika, İngiltere, Almanya, Polonya, Arjantin, Kanada, Kore, Tunus, Portekiz, Endonezya, Özbekistan, Hollanda, Kolombia, Belçika, İsveç, Lübnan, Pakistan, Sri Lanka, Kazakistan, Pakistan, Etiyopya, Küba, İzlanda, Togo, Bulgaristan, Moritanya gibi dünyanın dört bir yanından başvuruda bulunuldu. 

2012 yılında başladığımız ve 2016 yılından bu yana uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz kısa film yarışmamızda bugüne kadar sektöre 500 bin liraya yakın ödül dağıttık. Geçtiğimiz 10 yılda yarışmamıza 17 bini aşkın filmle başvuruda bulunuldu ve bu filmler aracılığıyla, yapımcısı, yönetmeni ve oyuncusu on binlerce sinema emekçisine ulaştık. Estonya, Gana, Bangladeş, Letonya, Filipinler, Hindistan, İran, İngiltere, Kırgızistan, Azerbaycan, Cezayir, Belçika, Malezya, Fransa, Bangladeş, İsveç, Rusya, ABD, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve Kırgızistan’dan yapımcı, yönetmen ve oyuncuları ülkemize davet ederek, ödüllerini takdim ettik. 

Toplam Ödül 100 Bin TL’ye Yakın 

Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda toplam 100 bin TL’ye yakın ödül verilecek. Birinci olan filme 15.000 TL, ikinci olan film 7.500 TL, üçüncü olan film 4 bin TL veriyoruz. Ayrıca 4 bin TL Necati Çelik Özel Ödülü, Sendikacı gözünden ve diğer dallarda da 2.000 TL ödül ve özel tasarlanan ‘Ödül Plaketi’ takdim edeceğiz.

“Filmler İzlenecek, Yönetmenlerle Söyleşiler Yapılacak”

HAK-İŞ olarak, 11. Uluslararası Kısa Film Yarışmamız ile ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz başarıyı daha üst seviyelere çıkarmak, emek dünyasının sanat ve sinema dünyasındaki temsiline bir katkı daha sağlamak amacıyla geçen yıl başlattığımız söyleşi programımız bu yıl da devam edecek. 

Ödül törenin ertesi günü yerli ve yabancı ilk üç ve Necati Çelik Özel Ödülü alan filmler başta olmak üzere film gösterimi gerçekleştirilecek. Her bir gösterimin ardından filmin yönetmeni ile kısa bir söyleşi düzenlenecek. 

Sinema alanında faaliyet gösteren, tüm yapımcı ve yönetmenlere, oyunculara, teşkilat mensuplarımıza hayatın her alanında varolan emeği yansıttıkları güzel projeleri yarışmamıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Ağustos 2022 15:29, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu