7. ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMAMIZ BAŞLADI

14 Şubat 2024 11:58, Basın


7. ULUSAL GENÇLİK FARKINDA PROJE YARIŞMAMIZ BAŞLADI

"Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek"

HAK-İŞ ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 7. Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması 12 Şubat 2024 tarihinde başladı.

HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliğiyle yapılan "Ulusal Gençlik Farkında Proje Yarışması"nın bu yıl 7'incisi düzenleniyor.

Yarışmanın bu yılki teması Türkiye Yüzyılı vizyonu dikkate alınarak, "Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek" olarak belirlendi.

Türkiye Yüzyılında gençlerin emek ve gelecek konularında ortaya koyacakları fikirlerin değerlendirilmesi amacıyla aşağıdaki alt konu başlıklarında projeler geliştirilebilmesi beklenmektedir.

Dijital Dönüşüm Ve Yapay Zeka (Etik, Siber Güvenlik, İş Sağlığı vs.)

Yeşil Dönüşüm ve Adil Geçiş (İklim ve Çevre Değişikliği, Göç, Geleceğin İşleri vs.)

Afet Çağında Emek Mücadelesi (İstihdam, Krizler, Psikososyal Faktörler, Mekânsal Adalet vs.)

12 Şubat - 15 Nisan 2024 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği yarışmada birinci projeye 25 Bin Türk Lirası, ikinci projeye 15 Bin Türk Lirası, üçüncü projeye 10 Bin Türk Lirası, Mansiyon Ödülü olarak ise 7 Bin 500 Türk Lirası ödül verilecek.

Dereceye giren proje sahiplerine HAK-İŞ Konfederasyonu'nda staj imkanı sağlanacak.

Gençlik Bakış Açısıyla Türkiye Yüzyılında Emek ve Gelecek konulu yarışmaya, Türkiye'de ve KKTC'de bulunan üniversitelerin lisans ve lisansüstü eğitim yapan öğrenciler başvurabilecek.

Başvurular Türkçe ve İngilizce olarak 2 (iki) dilinde kabul edilmektedir.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, her yıl ilgiyle takip edilen yarışmamızın gençlere ilham vermesi temennisinde bulunarak, yarışmadan ortaya çıkacak projeler ile çalışma hayatı hakkında toplumsal farkındalık oluşturmanın amaçlandığını belirtti.

Arslan, "Üniversitelerde eğitim gören gençlerin emek ve gelecek bakış açısıyla çalışma hayatının bugününe ve geleceğine ilişkin farkındalıklarını, görüş ve önerilerini yansıtması Konfederasyonumuz çalışmalarına katkı sağlayacaktır. Projede ödül alan gençlerin Konfederasyonumuzda staj yapmasını gençlerle sendikal hareketin kaynaşması açısından önemli görüyoruz. Türkiye ve KKTC'deki lisans ve lisansüstü öğrenim görenleri öğrencilerimizi her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun katılımını bekliyoruz." dedi.

Yarışmanın detaylarına 

https://www.genclikfarkinda.net/adresinden ulaşılabilir.


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Şubat 2024 11:58, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu