“BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA BİR SEÇİM GEÇİRMEYİ TEMENNİ EDERİZ”

28 Mart 2014 14:00, Basın


“BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDA BİR SEÇİM GEÇİRMEYİ TEMENNİ EDERİZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 30 Mart 2014 günü seçimlerin gerçekleştirileceğini anımsatarak, “Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereğidir; demokrasiye sahip çıkmaktır, önemli bir vatandaşlık görevidir. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, temel vatandaşlık görevini yerine getirmesini, seçimlerin barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ederiz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

               

“Türkiye 30 Mart 2014 Pazar günü sandığa gidecek. Seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesi en büyük beklentimizdir.

 

Seçimler, demokrasi kültürünün önemli araçlarından birisidir. Demokrasinin en temel kurumlarından birisidir, millet iradesinin tecelli ettiği yerdir. Temsili demokraside sorunların çözümünde önemli bir yoldur, demokrasinin güzel bir örneğidir. Sandığa gitmek, katılımcı demokrasinin bir gereğidir; demokrasiye sahip çıkmaktır, önemli bir vatandaşlık görevidir.

 

30 Mart 2014'de yapılacak olan seçimler de demokrasimizin önemli bir parçasıdır ve daha ileri demokrasi standartlarının yakalanması açısından önemli bir fırsattır. Bütün siyasi partiler ve adaylar seçim sürecinde yoğun bir propaganda çalışması yaptı. Kampanya döneminde herkes projelerini ortaya koydu, çok çeşitli vaatlerde bulundu. Halkımız, sandığa gidecek, partilerin ve adayların ortaya koydukları projelerine ve vaatlerine göre son sözü söyleyecek. Sandık sonuçları milletin takdirindedir. Ancak, birilerinin demokrasilerde milletin seçtiğini beğenip beğenmeme lüksü yoktur. Seçim sonuçlarını kazanandan kaybedenine herkesin büyük bir olgunluk içinde kabul edip geleceğe bakmaları gerekmektedir.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

 

Başta HAK-İŞ üyesi işçilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, temel vatandaşlık görevini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ederiz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mart 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu