ARSLAN: “TAPECİ ŞEBEKE YARGIYA TESLİM EDİLMELİDİR”

28 Mart 2014 14:00, Basın


ARSLAN: “TAPECİ ŞEBEKE YARGIYA TESLİM EDİLMELİDİR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada, “Dışişleri Bakanlığında yapılan ve ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konuşmaların usulsüz bir şekilde dinlenmesi ve kamuoyu ile paylaşılması Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü ve gücünü zayıflatmaya yönelik bir hamledir. Tapeci şebeke acilen tespit edilmeli ve yargıya teslim edilmelidir” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Ülke olarak adayların ve vaatlerinin yarışacağı yerel seçim sürecini, özel hayatı ve hatta devlet sırlarını ifşa eden dinleme skandalıyla geçirdik. Son olarak Dışişleri Bakanlığında yapılan ve ulusal güvenliğimizi ilgilendiren konuşmaların usulsüz bir şekilde dinlenmesi ve kamuoyu ile paylaşılması Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü ve gücünü zayıflatmaya yönelik bir hamledir.

 

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar başta olmak üzere üst düzey bürokrasinin Türkiye’nin ulusal ve uluslararası alandaki faaliyetlerine ilişkin konuları bütün boyutlarıyla değerlendirmesi, atılacak adımları masaya yatırması kadar normal bir süreç olamaz. Konuşmaları kaydedip servis edenlerin Türkiye’nin varlığı ve bütünlüğünü hedef aldıkları açıktır. Bu usulsüz dinlemeleri yapıp servis eden tapeci şebekenin acilen tespit edilmesi ve yargı önünde hesap sorulması gerekmektedir.

 

Son günlerde yaşadığımız yasa dışı dinlemeler ve bunların kamuoyu ile büyük bir algı operasyonu ile paylaşılması yasa dışı dinlemelerin önüne geçilmesi ve bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırılması konusunda bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu da ortaya koymuştur. Türkiye, söz konusu olayların üzerine acilen ve ciddiyetle gitmeli, gerekli yasal düzenlemeleri yapmalıdır.”

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Mart 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu