HÜKÜMETİN İSG’Yİ ÖNCELİKLİ GÜNDEM YAPMASI SON DERECE ÖNEMLİ

23 Eylül 2014 14:00, Basın


HÜKÜMETİN İSG’Yİ ÖNCELİKLİ GÜNDEM YAPMASI SON DERECE ÖNEMLİ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki 62. Hükümetin iş sağlığı ve güvenliği konusunu öncelikli gündem olarak belirlemesi ve bu alandaki sorunların çözümüne ilişkin ortaya konulan iradeyi son derece önemli buluyoruz” dedi.

 

ARSLAN, “HAK-İŞ olarak iş sağlığı ve güvenliği alanındaki sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi gerçekleştirilen toplantılarda ilettik, hayata geçirilecek düzenlemelerde bu önerilerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki 62. Hükümetin iş sağlığı ve güvenliği konusunu öncelikli gündem olarak belirlemesi ve bu alandaki sorunların çözümüne ilişkin ortaya konulan iradeyi son derece önemli buluyoruz.

 

62. Hükümet döneminde çalışma hayatına öncelik verilerek, ezberleri bozan, radikal bir adım atılmıştır. Bu adımları sıralayacak olursak; Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Sosyal Taraflar Toplantısına katıldı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik Başkanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem Planı toplantısı gerçekleştirildi. 62. Hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı gündemini İş Sağlığı ve Güvenliği konusu oluşturdu. En son 22 Eylül 2014 tarihinde (dün) gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında da İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun öncelikle gündeme alındığını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, 10 Ekim tarihinden itibaren Sayın Başbakanımızın İstanbul’da işçi, işveren ve bu konunun paydaşlarını bir araya getirecek ve çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeleri içeren eylem planını açıklayacak olması Hükümetin İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna verdiği önemi ortaya koymaktadır.

 

HAK-İŞ olarak, Başbakanımız Sayın Davutoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik Başkanlığında yapılan toplantılarda iş sağlığı ve güvenliği konusundaki önerilerimizi sunduk. İş sağlığı ve güvenliği konusunda “koruyucu ve önleyici kültürün” benimsenmesinden, denetim elemanlarının çalışma usul ve esaslarının gözden geçirilmesine, iş sağlığı ve güvenliği konusunun temel eğitim programlarına entegre edilmesinden, sendikalaşmanın teşvikine, MYK belgelerinin teşvik edilmesiyle İSG sürecinin güçlendirilmesinden, İSG konusunda yeni bir kurumsal yapı oluşturulmasına kadar çok sayıda öneride bulunduk. İş Sağlığı ve Güvenliği Eylem planının hayata geçirilmesi konusunda sosyal tarafların görüş ve önerilerinin dikkate alınması en büyük beklentimizdir.

 

HAK-İŞ olarak, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, orta öğretim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakılmasını da son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Türkiye bireysel özgürlükler konusunda önemli bir adım daha atmıştır. Artık Türkiye’de insanların kılık kıyafetinden dolayı dışlanması, ayrımcılığa uğratılması son bulmalıdır.”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Eylül 2014 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu