ARSLAN, YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KADIN ÇALIŞANLARIN EĞİTİM YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'NİN DİYARBAKIR EĞİTİMİNE KATILDI

02 Kasım 2018 17:30, Komite Etkinlikleri


ARSLAN, YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KADIN ÇALIŞANLARIN EĞİTİM YOLUYLA GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ'NİN DİYARBAKIR EĞİTİMİNE KATILDI


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in “Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” eğitimi  1 Kasım 2018 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, SGK Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ İl Başkanları, kadın üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ Çok Büyük Sorumluluklar ve İnisiyatifler Aldı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan yaptığı konuşmada, “Diyarbakır hem bölgenin merkezi, hem de Türkiye’nin en önemli, etkin ve stratejik illerinden bir tanesidir. O zaman Diyarbakır’da bizim daha etkin ve daha güçlü olmamız gerekiyor. Diyarbakır’da HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. Hiçbir konfederasyon bu bölgede yok iken HAK-İŞ vardı. Biz bölgenin hassasiyetlerini, yaşadığı tecrübeleri, sorunları ve sıkıntıları bizzat görerek ve onlarla muhatap olarak sorunların çözümü için HAK-İŞ olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. HAK-İŞ bölgede barış olsun, kardeşlik olsun, terör yok olsun diye çok büyük sorumluluklar ve inisiyatifler almıştır” diye konuştu.

“HAK-İŞ, Mücadelenin Adıdır”

Arslan, bu etkinliği başka toplantılarla da destekleyeceklerini belirterek, “22 Ekim’de 43. Kuruluşumuzu kutladık. HAK-İŞ, 43 yıllık bir tarihi yürüyüşün, bir mücadelenin adıdır. Bütün işkollarında sendikalarını tamamlamış, her ilde örgütlenmiş, yüzbinlerle milyonlara yürüyen konfederasyonumuz, kadın konusunda da özgün, özel ve kadınları bütünüyle bünyesinde kucaklayan bir anlayışı temsil etmektedir” dedi.

670 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından birisi olan HAK-İŞ’in sorumluluklarından ve hedeflerinden vazgeçmeden yürümeye devam ettiğini sözlerine ekleyen Arslan, “Ülkemizde kadın olmanın, anne olmanın, eş ve çalışan kadın olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Özellikle kadın çalışanlara karşı HAK-İŞ’in büyük sorumlulukları var. Bu anlayışla ve hassasiyetle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bütün Kadın Emekçileri HAK-İŞ’e Davet Ediyoruz”

Kadınları çalışma hayatında daha da güçlendirecek ve öne çıkaracak, onları daha da kendilerine güvenen bir noktaya taşıyacak projeler yürüttüklerini belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bütün kadın emekçileri HAK-İŞ’te toplanmaya davet ediyoruz. Çünkü mücadelenin en meşru ve etkin yollarından birisi sendikalı olmaktır. Kendinizi daha güçlü ve korunaklı hale getirmenin yolu sendikalardan geçiyor” hatırlatmasında bulundu.

HAK-İŞ’in yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgiler veren Arslan, “HAK-İŞ zulme, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı adalet ve hukuk demektir. HAK-İŞ olarak bunun için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bütün bunların özünde samimiyet ve dürüstlük var. Bizler, ülkemizin bütün insanlarını kucaklayacak bir vizyonu ve bakış açısını temsil ediyoruz” dedi.

“Buradaki Büyük Fotoğrafa Bakmak Lazım”

Taşeron konusunda da HAK-İŞ’in yürüttüğü çalışmalara değinen Arslan, HAK-İŞ olarak verilen mücadelede kimseyi ayırmadıklarını ve ayrım yapmadıklarını da sözlerine ekledi. Arslan, “Biz 1 milyona yakın işçimizi kamunun işçisi yaptık. Herşey bitti mi hayır! Şunu unutmayalım. Merdivenler basamak basamak çıkılır. Buradaki büyük fotoğrafa bakmak lazım” değerlendirmesinde bulundu.

“HAK-İŞ Bizim En Büyük Paydaşlarımızdan Birisidir”

Sosyal Güvenlik Kurumu Diyarbakır  İl Müdürü Reşat Merttir, “Projenizin hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. Yarım asırlık bir çınar olan HAK-İŞ’in Genel Başkanı olarak sizleri ilimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İşçi, işveren ve kamu işbirliğinin önemli olduğunu biliyoruz. HAK-İŞ bizim en büyük paydaşlarımızdan birisidir. Sizlerle uyumlu bir işbirliğinin sürdürülebilmesi için her zaman işbirliğine ve istişareye açığız. Çalışan kadın eksenli bu projenin Türkiye için önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin yürütülen proje hakkında bilgiler verdi. Zengin, ”Projemiz 7 bölgede ve Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek. Projemize gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Biz bugün burada bir tohum atacağız. HAK-İŞ olarak dünyanın neresinde olursa olsun bütün mazlumların ve emekçilerin yanındayız. Çocuk bakım sorunu günümüzde yaşanan en büyük sorunlardan birisi. Bunun çözümü için çalışmalar yürütmekteyiz” dedi.

HAK-İŞ Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç’te konuşmasında projenin Diyarbakır’da gerçekleştiriliyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın üstün çalışma ve gayretleri sonucu Türkiye’de kamuda çalışan 1 milyonu aşkın taşeron çalışan işçi kadrosuna kavuşmuştur. Başkanımıza bu gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

02 Kasım 2018 17:30, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu