SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI PROJESİ RİZE EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından 16 Eylül 2020 tarihinde “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın dördüncüsü Rize’de gerçekleştirildi.
Programa, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Rize İl Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ İdari İşler Müdürü Recep Bişkin, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Dış İlişkiler Koordinatörü Merita Yıldız, Proje Uzmanları Elif Yıldırım, Fadime Can, HAK-İŞ MEYEB Kalite Yönetim Temsilcisi Sedanur Yıldırım ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkanları, üyeleri ve şube başkanları katıldı.
Program, Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uygun bir şekilde dizayn edilen salonda bütün katılımcıların maske kullanımıyla gerçekleştirildi.
“Erdemli Sendikal Mücadelenin Neferlerisiniz”
HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından gerçekleştirilen tarihinde “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın dördüncüsünün Rize’de gerçekleştirildiğini belirterek, “Projeli çalışma kültürümüzün en önemli örneklerinden birini bugün sizlerle birlikte yaşıyor olmak çok anlamlı ve değerli. Sizler sendikalı takım kaptanı adaylarımız olarak buradasınız. HAK-İŞ’in erdemli sendikal mücadelesinin en önemli neferlerisiniz” dedi.
“Çalışma Hayatını İlgilendiren Her Konuda Çığır Açıyoruz”
HAK-İŞ’in yerel ile küreseli birleştiren, endüstriyel ilişkilerde özgün modeller ortaya koyan, değerlerinden, duruşundan ve kimliğinden asla ödün vermeyen güçlü bir emek örgütü olduğunu vurgulayan Güner, “HAK-İŞ olarak onurlu mücadelemizi yürütürken kadın çalışmaları başta olmak üzere çalışma hayatını ilgilendiren hemen her konuda çığır açmaya devam ediyoruz. Her projemiz, her faaliyetimiz yeni bir hedefi, yeni bir kavramı ve yeni bir iddiayı beraberinde getiriyor” diye konuştu.
“Sendikal Hayata Özgün Bir HAK-İŞ Değeri Katıyoruz”
HAK-İŞ olarak kadın çalışanlara yönelik birçok önemli proje ve faaliyeti gerçekleştirirken aynı zamanda çalışma hayatına da yeni kavramlar kazandırdıklarını dile getiren Güner, “Sendikal hayata yeni sendikacı kadın liderler kazandırma hedefimiz için çabalıyoruz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde yaptığımız tüm çalışmalarla sendikal hayata özgün bir HAK-İŞ değeri katıyor, HAK-İŞ duruşunu ve tavrını en net şekilde ortaya koyuyoruz” dedi.
Güner, sendikalı takım kaptanı olmanın HAK-İŞ’e daha çok katkı vermek, HAK-İŞ kavramlarını üretmek, benimsemek ve sahada kullanmak, HAK-İŞ duruşunu ve üslubunu bilmek, bunu kullanabilmek, sendikal ve çalışma hayatını takip etmek ve üretmek, HAK-İŞ değerlerini anlamak ve sorumluluk almak olduğunu söyledi.
HAK-İŞ olarak sadece kadınların sendikal hayatta aktif rol almasını değil, aynı zamanda sendikal karar alma mekanizmalarına katılımının arttırılmasını da hedeflediklerini belirten Güner, “Eğitim faaliyetlerimiz yoluyla kadın çalışanlarımızın Sendikalı Kadın Takım Kaptanı olma yolunda; yetkinliklerini geliştirerek bunları sahada kullanmalarını, sendikalarımızın her alanda temsil etmelerini ve böylece sendikalarımızın kurumsal kapasitelerinin güçlenmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
HAK-İŞ’in kendi değerlerini, duruşunu ve kimliğini yaptığı bütün çalışmalara yansıtan, 50 yıllık birikim ve tecrübesini kullanarak sendikal harekette çığır açtığını söyleyen Güner, “Genel Başkanımızın da söylediği gibi ‘HAK-İŞ’in emek mücadelesi; medeniyet inşasına yüzyılımıza özgü bir alınteri katkısı, fedakârlığı ve sorumluluğudur.’ Konfederasyonumuz her alandaki başarısını kadın ve gençlik çalışmalarına da yansıtmış, bu alanlarda hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapamadığını yapmaktadır” şeklinde konuştu.
HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın dördüncü eğitiminin Rize’de gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, eğitim programının içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
HAK-İŞ olarak kadın odaklı çalışmalar yaptıklarını ve kayda değer projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Zengin, “HAK-İŞ’in kadınlara yönelik yaptığı faaliyetlerin rolü büyük ve literatüre geçmiş çalışmalardır. HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak 170 bin kadın üyemizle bugün birçok konfederasyondan daha büyük bir kadın üye oranına ulaştık” dedi.
“700 Bin Üyemiz ve Ailesi İçin Çalışıyoruz”
Hayatın her alanında kadınların var olduğunu belirten Zengin, “HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak 700 bin üyemiz ve aileleri için çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz. Rakamlara baktığımızda 1653 kadın işyeri temsilcimiz var. 400 Kadın Komitesi Başkanı ve Başkan Yardımcısı var. Kadın delege sayımız oldukça yüksek rakamlara ulaştı. 21 sendikamızın yönetim kurulunda 9 kadın yöneticimiz var. Birçok sendikamız delege sayısıyla üye oranı arasında cinsiyet eşitliği olması anlamında bir karar aldı ve tüzüklerine işlendi. Bu anlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
HAK-İŞ Konfederasyonu ile birlikte uluslararası boyuta kadın temsilinin bulunduğunu dile getiren Zengin, “Kadınlarımız uluslararası alandaki projelere aktif olarak katılım sağlıyor. Üyesi olduğumuz ITUC ve ETUC Konfederasyonları başta olmak üzere birçok uluslararası alandaki faaliyetlerde aktif olarak yer alıyoruz. Çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, yönetim kurulu üyelerimize ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımıza ve şubelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
HAK-İŞ Rize İl Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın dördüncü eğitiminin Rize’de gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek eğitimin başarılı geçmesi dileğinde bulundu.
Eğitim programının ilk gününde Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci tarafından Duygusal Zekası Yüksek Liderlik, Stres ile Baş Etme ve Kriz Yönetimi, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Neşe Yıldız tarafından Sendikal Hayatta Sivil ve Sosyal Kadının Güçlendirilmesi, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından HAK-İŞ Yaklaşımıyla Temel Sendikacılık ve Örgütlenme Stratejileri, HAK-İŞ MEYEB Kalite Yönetim Temsilcisi Sedanur Yıldırım tarafından Belgeli İşgücünün ve Yeterliliklerinin Rolü ve Önemi konularında katılımcılara eğitimler verildi.
© 2024-2025 HAK-İŞ Konfederasyonu