SENDİKALILIKTAN SENDİKACILIĞA EĞİTİM PROGRAMINA KATILDIK

07 Ekim 2021 12:49, Komite Etkinlikleri


SENDİKALILIKTAN SENDİKACILIĞA EĞİTİM PROGRAMINA KATILDIK

Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, 5 Ekim 2021 tarihinde Memur-Sen Konfederasyonu Kadınlar Komisyonu'nun online olarak düzenlediği "Sendikalılıktan Sendikacılığa Sertifikalı Eğitim Programı" na konuşmacı olarak katıldı.

Zengin 'Örgütlü Mücadelede Kadının Rolü ve Sendikacılık' konusunda konuşmasını gerçekleştirirken katılımcılarla alandaki tecrübelerini paylaştı.

Beş yüzün üzerinde katılımcının olduğu programda Komite Başkanımız sanayi devriminden bu yana gelişen ve değişen çalışma hayatı ve sendikal hareketin tarihi hakkında bilgi verdi. 

Ülkemizde sendikal örgütlülüğe daha fazla kadını dahil etmemiz gerektiğine değinen Zengin “Türkiye’de sendikalaşma oranı 14,4. Bu oran erkeklerde 15,88 iken kadınlarda 10,55. HAK-İŞ olarak kadın çalışanların örgütlülüğünü sağladık. Sendikalı 441.000 kadın işçinin yarıya yakını HAK-İŞ’e üye 

Hem sendikalılığı hem de kadın sendikacıyı arttırmamız, örgütlülüğü teşvik konusunda mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Zengin, çalışma hayatına ve sendikal harekete sonradan dahil olan kadınlara Konfederasyon olarak sendikal hareketin her alanında her kademesinde yer açtığımızı vurgulayarak “HAK-İŞ olarak kadın ve erkek hep birlikte yol alıyoruz. Sendikalarımızı, şubelerimizi kadın çalışanların ve kadın üyelerimizin kullanımına uygun hale getirdik. Kadınların sendikal harekette kendine yer bulmalarını sağladık” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ekim 2021 12:49, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu