AVRUPA KOMİSYONU MESLEKİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK

20 Haziran 2022 16:10, Uzmanlar


AVRUPA KOMİSYONU MESLEKİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDIK 

Avrupa Komisyonu Mesleki Eğitim Danışma Komitesi (ACVT), Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplandı.

2022 yılının ilk toplantısı, Avrupa Birliği üyesi ve adayı ülkelerden hükümet, işveren kuruluşlarının ve sendika temsilcilerinin katılımıyla 16-17 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Avrupa’da son siyasi gelişmelerin, Ukrayna’daki savaş ortamının, Avrupa Birliği’nin insan kaynaklarına yatırım fonlarının, mesleki eğitime ilişkin Osnabrück Deklarasyonu, eğitimde mikro krediler, beceriler gündemi, mesleki eğitim hareketliliği ve dijital dönüşüm ve geçiş konularının ele alındığı programı HAK-İŞ Konfederasyonumuzdan Projeler Koordinatörümüz Recep Atar takip etti.

Toplantıda mesleki eğitimde hareketlilik, stajyerlik ve çıraklık, Avrupa Birliği tarafından 4 Mart 2022 tarihinde Ukrayna’daki savaştan kaçan ve AB ülkelerine sığınan Ukraynalı mültecilere yönelik olarak yayımlanan Geçici Koruma Yönetmeliği,  bireysel öğrenme hesapları (ILAs) ve mikro kredilerin eğitim ve iş hayatında uygulanması, dijital geçiş ve dönüşüm (digital transition & transformation) ve bunların eğitime yansımaları farklı açılardan değerlendirildi.  

Oturumlarda söz alan Projeler Koordinatörümüz Recep Atar, HAK-İŞ Konfederasyonumuz tarafından yürütülen Erasmus+ projeleri ile ülkemizdeki ve Konfederasyonumuz bünyesindeki dijital dönüşüm uygulamalarında söz etti. 

ACVT toplantısında, dijital öğrenme süreçlerinde bireylerden, sırasıyla, kendi becerilerini, güçlerini ve tutkularını tanıması/bilmesi, önündeki seçenekleri keşfetmesi, harekete geçmesi ile öğrenmelerini kaydetmesi, öğrenme sonuçlarını elektronik ortama aktarması, dijital beceri testlerini alması, kendi öğrenme ve kariyer yolunda tüm adımları takip edebilmek için e-portföyü oluşturması beklendiği ifade edildi.  

Gelecek ACVT toplantısının 7-8 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmesinin planlandığı ve halen Fransa tarafından yürütülen Avrupa Birliği (Avrupa Konseyi) dönem başkanlığını 1 Temmuz 2022 itibaren Çekya’nın devralacağı duyuruldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Haziran 2022 16:10, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu