ÖDÜL ALAN YÖNETMENLER HAK-İŞ’TE BULUŞTU

01 Aralık 2022 16:38, Komite Etkinlikleri


ÖDÜL ALAN YÖNETMENLER HAK-İŞ’TE BULUŞTU

HAK-İŞ Kültür ve Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla “Emeğe Saygı” temasıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ 11. Uluslararası Kısa Film Yarışmasında ödül alan yönetmenler HAK-İŞ’te bir araya geldi. Yarışmamızda ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda ödül alan filmlerle sendikacı gözünden kategorisinde ödül alan filmlerin gösterimleri yapıldı, filmlerin yönetmenleri ile söyleşi gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen film gösterimi ve söyleşi programı, 1 Aralık 2022 tarihinde, Kültür Sanat Komite Başkanımız Birsen Çiçek Odabaşı, Sendikalarımızın Kültür Sanat Komite Başkan ve temsilcileri ile uzmanlarımız ve ödül alan filmlerin yönetmenlerinin katılımıyla HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirildi. 

HAK-İŞ Kültür Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ 11. Uluslararası Kısa Film Yarışmamızda ödül alan yönetmenleri bir kez daha tebrik ederek, “Emeğin yanında saf tutuğunuz, kadrajınızı emeğe çevirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da emek temalı filmlerin sayısının daha da artmasını diliyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Yazar ve Yönetmen Alper Akdeniz’in moderatörlüğünde film gösterimi ve söyleşiler gerçekleştirildi. Türkiye’den “Mermerin Sultanları” Filmiyle Birinci En İyi Film Ödülünü alan Mehmet Buyruk, “Aklın Bende Kalmasın” Filmiyle Dördüncü En İyi Film Ödülünü alan Emre Can Korkmaz, “Sede” Filmiyle Beşinci En İyi Film Ödülünü alan Mehtap Şamiloğlu, Sendikacı gözünden kategorisinde ödül alan  “Bir Gün” filmi ile Bilal Altunbaş ve “Boyacı Sandığı” Filmiyle Nihat Ayaz ile filmleri izlendikten sonra kısa söyleşiler gerçekleştirildi. 

Uluslararası Alanda Hollanda’dan Birinci En İyi Film Ödülünü alan “You Can’t Automate Me (Beni Otomatikleştiremezsin) Filmi de izlenerek, yönetmeni Katarina Jazbec’in yerine ödülü alan Brindusa İona Nastasa ile bir söyleşi yapıldı. 

Söyleşi ve film gösterimi programı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Aralık 2022 16:38, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu