HAK-İŞ’TEN TÜRKİYE SENDİKAL HAREKETİNDE BİR İLK HAK-İŞ’TEN 5 BİN KİŞİ İLE GENEL KURUL AÇILIŞI

22 Ekim 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN TÜRKİYE SENDİKAL HAREKETİNDE BİR İLK


HAK-İŞ’TEN 5 BİN KİŞİ İLE GENEL KURUL AÇILIŞI


HAK-İŞ Konfederasyonunun, 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, Türkiye Sendikal hareketinde bir ilke sahne oldu. 13. Olağan Genel Kurulumuz ve 40. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerimiz Atatürk Spor salonunda binlerce işçinin, delegenin ve üst düzey protokolün ve misafirlerin yoğun katılımıyla başladı.

Konfederasyonumuzun 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Çalışma Bakanı Ahmet Erdem, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, TBMM İdare Amiri Ak Parti Çorum Milletvekili, Onursal Genel Başkanımız Salim Uslu, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu, Vedat Bilgin ve Ayhan Yılmaz, milletvekili adayları, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, 38 ülkeden gelen yabancı sendikal heyet, HAK-İŞ’in eski genel başkanları ve HAK-İŞ teşkilatı yoğun katım gösterdi.

HAK-İŞ üyesi işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurdu. HAK-İŞ Marşının dinletildiği, Mehter Marşının büyük bir coşkuyla, ney dinletisinin ise büyük bir huşu içerisinde dinlendiği salonda duygu dolu anlar yaşandı.

 

13. Olağan Genel Kurulumuzu Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay açtı. Toruntay, HAK-İŞ’in 13. Olağan Genel Kurulu’nun seçimli bir genel kurul olduğunu, salonda yeterli çoğunluk bulunduğunu belirterek, genel kurulu açtı. Toruntay, Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere divan için önerilen isimleri okudu. Divan başkanlığına YÖK Başkanvekili Yavuz Atar, seçildi. Divan Başkan Yardımcılıklarına, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin ve Ali Cengiz Gül ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Hüseyin Öz ile Divan üyeliklerine ise Hamiyet Boyacı ve Büşra Sarıduman getirildi. Divanın yerini almasının ardından, gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Kutlu Davanın Bir Neferiyiz”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu büyük davanın, bu kutlu davanın hasbelkader ismi öne çıkmış bir neferiyiz. Şahsıma 'muhtar bile olamaz' dediklerinde bunu bana değil aslında bu millete Hak-İş'in de sancaktarlığını üstlendiği bu kutlu davanın neferlerine söylüyorlardı. Cumhurbaşkanlığı makamına oturan şahsım değildir, cumhurun ta kendisidir. Bugün benim şahsıma, aileme yönelik saldırıların tamamı aslında millete, milli iradeye yöneliktir. Milletin doğrudan oylarıyla işbaşına gelen Cumhurbaşkanı'na hakaret eden kişinin veya kişilerin hedefi o cumhurbaşkanı değildir, onun temsil ettiği ülkedir, onun temsil ettiği millettir. Bunlar şahsımdan değil sizden rahatsızlar, emekçiden rahatsızlar, emekçinin alın terinden rahatsızlar, emekçinin o ter kokusundan, işine başlarken 'Bismillah' diyen dilinden, iman dolu kalbinden, vatan sevdasından, millet sevdasından, bayrak sevdasından rahatsızlar. Tekrar söylüyorum, hiç kimsenin endişesi olmasın, ne terör örgütlerinin ne manşetlerin ne de paralel yapıların bu ülkeye istikamet çizmelerine asla müsaade etmedik, asla müsaade etmeyeceğiz. Bu milletin fertlerinin arasına fitne tohumlarının saçılmasına asla göz yummayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:


"Hayatım boyunca bu milletin dertlerine deva üretmenin mücadelesini verdim. Kürt kardeşlerimizin bu ülkede yaşadıkları sorunlar aynen benim de sorunum oldu. Onların yaşadığı acıyı, maruz kaldıkları zulmü iliklerime kadar ben de hissetim ama bu ülkede bu tür zulmü sadece Kürt kardeşlerim yaşamadı ki, Türkü de yaşadı, Lazı da, Çerkezi de, Abazası da, Boşnağı da, Romanı da, Arnavudu da hepsi yaşadı. Ama varsa yoksa sadece tek unsuru konuşmanın ne kadar art niyetli olduğunu söylemek zorundayım. 2001 yılında daha parti kuruluş çalışmaları sonrasında Kürt kardeşlerimizin sorunlarını parti programının en merkezine aldım. O aşamadan itibaren de genel başkan olarak, başbakan olarak Kürt kardeşlerimizin sorununun çözümü için sözümüzün arkasında durduk ve gerçekten zorlu bir mücadele verdik. Bu ülkede biz ret sorununu ortadan kaldırdık, inkar sorununu ortadan kaldırdık, asimilasyon sorununu ortadan kaldırdık ve kardeşlerimiz dedik bağrımıza bastık. Bugün çok normalmiş gibi gelebilir ama öyle adımlar attık, öyle reformlar yaptık ki 2001 yılında bunların değil telaffuzu, tahayyülü bile mümkün değildi. Biz Kürt kardeşlerimizi ötekileştirenlerden olmadık, onlara farklı gözlerle bakanlardan olmadık, ona uzaktan dışarıdan bakanlardan olmadık. Kardeş kardeşine nasıl bakarsa, bir evin içinde ailenin fertleri birbirine nasıl bakarsa biz de Kürt kardeşlerimize öyle baktık, öyle bakıyoruz, öyle bakacağız. Neden? Çünkü biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik de onun için."

Türkiye'nin fiziki sınırlarının Misak-i Milli sınırlarından ibaret olabileceğini ancak gönül, fikir, kültür sınırlarının, değer noktasındaki sınırlarının hiç kimsenin tahayyül edemeyeceği kadar geniş olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Sınırlar ülkeleri birbirinden ayırır ama kardeşliği ayıramaz. Biz sadece aynı topraklarda yaşadığımız Kürt kardeşlerimize, Arap kardeşlerimize değil sınırlarımızın ötesindeki Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimize de aynı kardeşlik hissiyatıyla baktık, aynı nazarla yaklaştık. Nasıl ki Saray Bosna'ya sıkılan kurşunu kendimize sıkılmış gibi hissettiysek nasıl ki Gazze'ye yağan bombayı kendimize atılmış gibi hissettiysek, Halepçe'ye atılan bombayı, Bağdat'a, Basra'ya, Musul'a, Kerkük'e, Şam'a, Halep'e, Kobani'ye atılan her bombayı da kendimize atılmış gibi hissettik. Neden? Çünkü biz kardeşiz, çünkü biz Selçuklu'nun, Osmanlı'nın torunlarıyız. Neden? Çünkü biz aynı kıbleye dönen insanlarız. Kürdü Türk'ten, Türk'ü de Kürt'ten Arap'tan ayırmaya hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek" ifadelerini kullandı.


“Diyarbakır'daki Afişe Sert Tepki”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde DBP'li belediyenin çocuk gelinlere dikkati çekmek için billboardlara astığı afişte Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta çok elim bir hadise yaşandı. Diyarbakır'da bir belediye, Hazreti Peygamberi, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Efendimizi, son derece edepsizce, ahlaksızca resmeden bir karikatürü duvarlara astı. Şuanda yargıda bir süreç başladı. Temenni ediyorum ki gereğini en ideal şekilde yapacaktır. Ama bu edepsizce hareket aslında bu zihniyeti, aslında bir anlayışı ortaya koyması bakımından son derece önemlidir. Diyarbakır nedir bilir misiniz? Diyarbakır, Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonra beşinci haremi şerif kabul edilen Ulu Cami'nin olduğu bir şehirdir. Diyarbakır, Mekke ve Medine'den sonra dünyada en çok sahabe kabrinin olduğu şehirdir. Bu edepsizlik hiçbir yerde yapılmamalı ama Diyarbakır'da hiç yapılmamalıydı. Selahaddin Eyyubi'nin, Kudüs Fatihi'nin evlatlarının yaşadığı bir şehirde, böyle bir densizliğin altına imza atılmamalıydı, maalesef bunu yaptılar. Bunu kimin yaptığı, bunu hangi siyasi partinin, hangi siyasi partinin mensubu bir belediyenin yaptığı önemli değil. Burada mesele siyaset de değil, burada mesele zihniyettir zihniyet. Burada mesele kan akıtan, masum insanları katleden, Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan Hazreti Peygambere edepsizce dil uzatan bir zihniyetle benim Kürt kardeşimin ilişkisidir. Bu benim kanıma dokunuyor" ifadelerini kullandı.

"Şu partinin bu partinin kurucusu olduğum, genel başkanlığını yaptığım için değil siyasi görüşlerimden, ırkımdan, kabilemden, mezhebimden dolayı değil bir insan olarak, bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:


"Ben çıkıp da bu makamda 'şuna oy verin buna oy verin veya vermeyin' diyemem. Ama bugün diyorum ki, kime oy verdiğinize iyi bakın, iyi görün, düşünün. Ben Kürt kardeşimle her zaman gönül diliyle konuştum. Şimdi de diyorum ki teröre, teröriste, terör örgütlerine karşı cesur olun. En kutsal değerlerimize dahi pervasızca hakaret eden bu densizlerle aranıza cesaretle mesafeyi koyun. Diyorum ki, paralel yapıyla, bir kısım medyayla, Türkiye'nin düşmanlarıyla, Ortadoğu'nun canileriyle iş tutan bu benim Kürt kardeşlerimin düşmanlarına karşı artık yeter deyin. Bunu yapın. Şunu da herkesin bilmesini isterim: Bu ülkede 78 milyonun özgür bir şekilde, huzurlu, güvenli bir şekilde refah içinde yaşaması için mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğiz. Bu ülkede kim varsa, hangi etnik grup varsa, Alevi Sünni hangi mezhepler varsa bir olarak, beraber olarak birlikte yaşama zeminini muhafaza edeceğiz. Ama aynı şekilde aynı kararlılık ve inançla nereden gelirse gelsin terörle ve teröristle mücadeleyi de amansız sürdüreceğiz."

Türkiye'de güzel gelişmelerin yaşandığını belirten Erdoğan, yerli otomobil ve 3. havalimanını örnek verdi. Erdoğan, şunları kaydetti:


"3. havalimanından anlaşma süresi boyunca devletimiz 22 milyar lira euro kira geliri elde edecek. Milli bütçeden bir Allah kuruşu çıkmadan bu yapılacak. Bunu üstlenen firmalara karşı bakıyorsunuz o malum medya saldırıyor şimdi. Bunların kimler olduğunu biliyorsunuz, bu medyanın hangi grup olduğunu biliyorsunuz. Paralel medyayla o malum medya. Beraber iş tuttular. Niye? Onlar bu ülkede birinci köprüye hayır diyenlerin ta kendisidir, ikinci köprüye hayır diyenlerin ta kendisidir, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne hayır diyenlerin ta kendisidir. Mersin'den KKTC'ye Akdeniz'in altına döşediğimiz borularla su ilettik, başlıkları attılar, ne diyorlar biliyor musunuz, 'Bu su Kuzey Kıbrıs'a ilk defa gitmiyor ki daha önce de gitti' diyorlar. Doğru, balonla gitti ve balon patladı. Bunların hep yaptıkları zaten balon. Biz ise 252 metre suyun derinliğinde, 1453 metre tabanda boruları hamd olsun oturttuk, yerleştirdik ve 75 milyon metreküp su şuanda yılda Anamur'dan Kuzey Kıbrıs'a gidecek. Bunu yaptık. Hiç sahifesinin bir kenarında bile bunu zikretmediler, işlerine gelmiyor çünkü bunlar hayırlı işte yoklar, bunlar sadece şerde var. Ama Hilton Oteli'nin arkasındaki o araziye otel müsaadesi verilmiş olsaydı, rezidans müsaadesi verilmiş olsaydı ey Doğan o zaman keyfin yerinde olacaktı. Sana müsaadeyi vermedik diye çılgına döndün. Bak şimdi de orası doğal sit alanı ilan edildi, bundan sonra da zaten alamazsın. Bunlar hükümet devirip hükümet kuran zihniyetlerdir. İktidarımız bunlara bu imkanı vermedi. Bu yolu açmadığı için hiçbir zaman da bizimle uyumlu olmadılar, olamadılar. 'Ben Kasımpaşalıyım' dediğim zaman cevap veriyor bana, 'ben de Kelkitliyim' diyor. Kelkitli seninle yürümüyor, Kelkitli bizimle yürüyor. Onun için Kelkit'e ve Kelkitli kardeşlerime de Ankara'dan en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Onlar gerçekten 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde istikametlerini belirttiler."


"Bu ülkeye nice 'emekçi dostuyum, işçi babasıyım' diyen başbakanlar geldi. Maalesef hepsi de çalışanların sırtına daha ağır yükleri bindirip gittiler" diyen Erdoğan, "12 yıla yakın başbakanlığım döneminde her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da ilklere imza atan biz olduk. Tasarruf Teşvik Fonu hesabında biriken işçimize, memurumuza, tüm çalışanlarımıza ait -burası çok önemli- hatırlayın, zorunlu tasarruf adı altında memur ve emekli kardeşlerimden 4.5 milyon hak sahibine 15 katrilyon ödemeyi biz yaptık. Bu yetmedi, konut edindirme yardımı adı altında para kestiler. Herkes unutmuştu ama biz unutmadık. Tozlu raflardan, çuvalların içinden bu evrakı bulduk ve 3.5 katrilyon lirayı hak sahiplerine biz ödedik. Niye bizden öncekiler bunu yapmadı ama biz yaptık. Şimdi hani kuru sıkı atıyorlar ya 'şu kadar vereceğim, bu kadar vereceğim' aynı zihniyet. Kasa nasıl olsa dolu, oradan boşaltırız, devlet yöneteceksin devlet, 78 milyonu yöneteceksin. Ondan sonra gelirler daktilo makinelerini Başbakanlığın önüne atarlar" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs'ın yıllarca tatil yapılması yönünde çağrıların olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Niye yapmadılar. Hiçbir hükümet bunu yapamazken biz kararını aldık, yasasını çıkardık, 1 Mayıs'ı işçimiz için tatil ilan ettik. Örgütlenme, sendika haklar, ücretler, işçi sağlığı, güvenliği noktasında çok önemli adımlar attık" dedi.


"Asgari Ücrette 5 Kattan Fazla Artış Olacak"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, partilerin seçim beyannamelerinde ilk sıraları alan asgari ücret vaatlerine ilişkin değerlendirme yaparak, şunları kaydetti:


"Bakın asgari ücret, biz göreve geldiğimizde 2002 sonu söylüyorum neydi? 184 liraydı. Fakat bir de asgari ücret nedir? Bunu da yanlış anlatıyorlar. Asgari ücret bir tabandır. Yani bunun altında ücret ödeyemezsin. Ucu açık, istersen 5 bin öde. Sana kimse 'Niye 5 bin verdin' diyemez. Şimdi bugün bakıyoruz, asgari ücret 1000 lira. 2016 başından itibaren asgari ücretin -hükümetin ben teklifini, vaadini söylüyorum- 1300 lira olması öngörülüyor. Ve asgari ücretin görüşmeleri bu yılın Aralık ayında yapılacak ve 2016 başı itibariyle de yeni asgari ücret yani vaat edilen 1300 başlamış olacak. Yani 5 kattan fazla burada bir artış. Dolar olarak bakalım ki şu anda kurda bir dengesizlik var, buna rağmen bakalım. 2002'de 125 dolardı, bugün 346 dolar. Yani biz dolara da ezdirmedik, enflasyona ezdirmedik ve öyle söz vermiştik, öyle yaptık. Çok daha fazlasının yapılmasının gereğine biz zaten inandık ve böyle çalıştık. Tabii ki bunlar yeterli değil ama bu ülkede imkansızın mümkün olduğu hep birlikte yaşadık, yine hep birlikte yaşayacağız. Yeter ki istikrar olsun, güven olsun. Yeter ki Türkiye içinde bir ve beraber olalım. Umutsuz olmayacağız, asla yeise kapılmayacağız, özgüvenimizi yitirmeyeceğiz."


1 Kasım Çağrısı


Hak-İş üyelerine 1 Kasım çağrısında bulunan Erdoğan, "Diyorum ki 1 Kasım'a kadar durmak yok ama 1 Kasım'da şunu yapmak durumundasınız, 'oy bizim namusumuzdur, şerefimizdir' diyerek sandıklara muhakkak gitmelisiniz. Kim olursa olsun, telefonlarla her şeyle arayarak bütün kardeşlerimizi, akrabalarımızı muhakkak sandığa götürmeliyiz. Çünkü bu ülkede 7 Haziran'da gördük, yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Ben inanıyorum ki Hak-İş ailesi bunun yaşanmasına izin vermeyecektir" diye konuştu.


Arslan: “Türkiye Sendikal Tarihinde Bir İlke İmza Atıyoruz”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Selam olsun alın terine… Selam olsun hak yolunda bizimle yürümeyi seçen onurlu işçilere” diyerek salonu selamladı.


HAK-İŞ’in 40. Yaşgününü kutlamanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığını ifade eden Arslan, “Bu anlamlı gün, dünya emek tarihine önemli ve kalıcı bir sayfa olarak geçecektir. Çünkü bu sayfada, 40 yıllık bir alın teri ve emek mücadelesi var. Çünkü bu sayfada 40 yıllık insan hakları, özgürlük ve demokrasi mücadelesi var. Çünkü bu sayfada emekçilerin 40 yıllık akıl ve vicdan hareketi var” dedi.

HAK-İŞ’in Genel Kurulu ile Türkiye sendikal tarihinde bir ilke imza attığını ifade eden Arslan, “Bugün, bu büyük salonda kitlesel olarak gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul ile Türkiye sendikal tarihinde bir ilke daha imza atıyoruz. Salonlara sığmıyoruz. Üyelerimizden aldığımız güçle daha güçlü yarınlara koşuyoruz” dedi.


HAK-İŞ’in gücünü tarihî derinliğinden ve köklerinden alan dinamik bir örgüt olduğunu ifade eden Arslan, “Gururla söylüyorum ki, HAK-İŞ, aynı zamanda yerli ve milli bir emek örgütüdür. HAK-İŞ, 40 yıllık onurlu bir tarihe sahiptir. Ülkemizin 63 yıllık sendikal tarihinin son 40 yılında izleri vardır. HAK-İŞ, bu özgün duruşu ile emek mücadelesini sürekli tahkim etmiştir” dedi.

HAK-İŞ’in 40 yıllık bilgi, birikim ve deneyimle geleceğe kararlılıkla yürüdüğünü anlatan Arslan, “HAK-İŞ; 40 yıl önce doğru başladı, doğru çizgide yürüdü, doğru yerde durdu ve doğru hedefe kilitlendi. Bu günde HAK-İŞ, emekçilerin modern zamanlardaki yükselen çığlığıdır. Bu çığlık; dünyayı emeğe karşı vicdanlı olmaya çağırıyor. Bu çığlık; ölçüsünü kaybedenleri insanlık eksenine davet ediyor. Bu çığlık; tüm mağdurların, mazlumların, masumların umutlarını bütün dünyaya haykırıyor” diye konuştu.


HAK-İŞ’in 40 yıllık onurlu yürüyüşünde, endüstriyel ilişkilerde özgün modeller ortaya koyduğunu, yüzyılın yükselen değerlerine yerelle, küreseli birleştiren “yeni yorumlar” getirdiğini kaydeden Arslan, şunları kaydetti:


“HAK-İŞ, değerlerinden ve tarihsel arka plânından kaynaklanan bir “kimlik ve aidiyet bilinci” oluşturmuştur. Bunu oluştururken, sayısal olarak da gelişmiş ve büyümüş, ülke gündeminde ve endüstriyel ilişkilerde “belirleyici bir aktör” haline gelmiştir. Erdemli Sendikacılık için, Örgütlenme, Refah, Dayanışma, Kardeşlik, Demokrasi ve Özgürlük ve diyoruz.

Çünkü “Erdem” bilgidir. “Erdem”, kendini yenileyebilmektir, ruhi olgunluktur. “Erdem” güvenilir olmaktır. “Erdem” dayanışmadır, kararlılıktır. Topluma ve çevreye hizmettir “Erdem.” Erdem cesarettir. Vicdanlı ve adil olmaktır “Erdem.” İyiye ve doğruya giden yoldur “Erdem.” “Erdem” ölçülü ve dengeli olmaktır. Özgürlüğe giden yolda cesaretle yürümektir. Özetle ERDEM; insan ve emeğin onuruna sahip çıkmaktır. Bu erdemli sendikacılığı; sendikal hareketin, baştan sona yenilenmesi ve yeniden doğuşu olarak niteliyoruz. Sendikaların, kurumsal yapılarını değiştirip dönüştüreceği, her alanda sorumluluk alacağı bir süreç olarak tanımlıyoruz. HAK-İŞ olarak, erdemli sendikacılığı, medeniyet temellerimiz üzerinde bina etmek için emek veriyoruz.”


HAK-İŞ’in 4 yıl önce gerçekleştirdiği 12. Olağan Genel Kurulunda, “HAK-İŞ üye sayısını artırarak büyümeye devam edecektir”, “Örgütlü Türkiye Örgütleyen HAK-İŞ” yönünde bir karar alındığını anımsatan Arslan, “Bugün, bütün işkollarında örgütlenmesini tamamlamış ve üye sayısını artırmış bir HAK-İŞ ailesi olarak karşınızdayız. Bugün HAK-İŞ; 21 Sendikası, 81 İl temsilciliği, Kadın, Gençlik, Engelli, Kültür-Sanat ve İş Sağlığı ve Güvenliği Komiteleri ile Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biridir” dedi.

Türkiye’de sendikal örgütlenmenin büyük bir kan kaybı yaşadığı son yıllarda HAK-İŞ’in üye sayısını büyütmeyi ve sendikalarını artırmayı başardığını anlatan Arslan, “Başlattığımız örgütlenme seferberliğine uygun olarak 2011 yılında 12 olan üye sendika sayımız bugün 21’e yükseldi. HAK-İŞ’i kuruluşundan bu günlere getiren tüm Sendikalarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu faaliyet döneminde Konfederasyonumuz bünyesine katılan, sendikalarımıza ve üyelerine bir kez daha yuvanıza hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.


“Gelin Gücümüzü Birleştirelim”


HAK-İŞ’in bütün emekçilere ulaşma zorunluluğu ile hareket ettiğini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:


“Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ’i beklediğine inanıyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimizdir. Biz “dertsizlerin yeryüzüne yük olduğu”nun idrakindeyiz. Daha yapacak çok işimiz var. Onun için bizim derdimiz var. Yöremize, ülkemize, bölgemize ve küremize olan yükümlülüklerimizi, bir uygarlık ve medeniyet bilinciyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu 13. Olağan Genel Kurulumuzda hedefimizi daha da büyütüyoruz. Erdemli bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçileri HAK-İŞ’e, Sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. İlkeli-onurlu-sorumlu ve erdemli bir sendikacılık için gelin hep birlikte gür bir sesle “gücümüz örgütümüzdür” diyelim

Arslan, HAK-İŞ’in yürüttüğü sendikal mücadelenin temelini, insan, emek ve demokrasi oluşturduğunu, HAK-İŞ’in, kararlı, sosyal diyalog ve sosyal ortaklığa dayanan, ilkeli, sorumlu bir sendikacılık anlayışına sahip olduğunu söyledi. Arslan, “Biz, Avrupa Birliği’nden sosyal politikalara, kayıtdışı istihdam ve işsizlikle mücadeleye, özelleştirmeden yolsuzluk ve yoksullukla mücadeleye, Anayasa çalışmalarından mesleki eğitime, sosyal korumadan sosyal yardımlara, kıdem tazminatından, taşeron işçilikle mücadeleye, iş sağlığı ve güvenliğinden, sendikal mevzuata, kadın, çocuk, genç ve engellilerden göç ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına kadar pek çok konuda aktif bir çalışma içerisinde olduk. Sorunların çözümü için yeni politikalar geliştirdik, model yaklaşımlar ürettik, öncü roller üstlendik ve hayata geçirdik. HAK-İŞ olarak, başta sendikal haklar ve insan hakları olmak üzere, haklar ve özgürlükleri ‘olmazsa olmaz’ımız bildik ve bunun mücadelesini verdik” dedi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın konuşma metninin tamamına ulaşmak için tıklayınız…

 

Konuşmaların Ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye takdim etti.

Divan Başkanı Yavuz Atar, HAK-İŞ Konfederasyonunun, bugüne kadar başta Anayasa olmak üzere yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.


HAK-İŞ’in kurucu Genel Başkanı Yasin Hatipoğlu, HAK-İŞ’in zor şartlarda kurulduğunu belirterek, mensuplarının HAK-İŞ’e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

TBMM İdare Amiri, Ak Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, “Kuruluşundan bu güne büyük emek mücadeleleri verdiğimiz HAK-İŞ Konfederasyonumuz 40 yaşında. HAK-İŞ Konfederasyonumuz daima güzelden, iyiden, doğrudan, haktan yana olmuştur” dedi.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu