ULUSLARARASI SENDİKACILARDAN GENEL KURULUMUZA YOĞUN KATILIM

23 Ekim 2015 14:00, Haberler


ULUSLARARASI SENDİKACILARDAN GENEL KURULUMUZA YOĞUN KATILIM


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine 38 ülkeden 68 yabancı sendikacı katıldı.

 

Genel Kurulumuza ETUC Konfederasyon Sekreteri Thiebaut Weber başta olmak üzere Nijerya, Bulgaristan, Moritanya, İtalya, Kenya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Malavi, Nepal, Nepal, Bahreyn, Gürcistan, Ürdün, Makedonya, Rusya, Uganda, Cezayir, Azerbaycan, Ruanda, Zambiya, Afganistan, Irak, Filistin, Eritre, Sudan, Yemen, Somali, Kuveyt, Umman, Etiyopya, Pakistan, Fas, İran, Senegal, Latviya, Romanya ve Belçika başta olmak üzere 38 farklı ülkeden 68 sendikacı konuk katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan ve Ali Cengiz Gül ile birlikte HAK-İŞ’in 40. Yıl ve 13. Genel Kuruluna katılmak üzere Türkiye’de bulunan uluslararası konuk sendikacılarla akşam yemeğinde biraraya geldi.


Arslan, yemekte yaptığı konuşmada HAK-İŞ’in 40. Yıl ve 13. Genel Kuruluna katılan yabancı konuk sendikacılara teşekkür ederek, yüksek katılımın HAK-İŞ’i onure ettiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurula katılımının önemli olduğunu, Genel Kurulun ikinci gününde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağını belirten Arslan, “81 ilden 5 bini aşkın katılım HAK-İŞ’in tarihine önemli bir not olarak düşülecektir” dedi.


HAK-İŞ’in uluslararası emek hareketiyle birlikte mücadele etmeyi önemsediğini ve bu doğrultuda işbirliklerini geliştirdiğini kaydeden Arslan, konuk sendikacılara, birlikte ortak çalışmalar yapma talebinde bulundu.

 

Konuk sendikacılar da yaptıkları konuşmalarda 13. Genel Kurul programından etkilendiklerini ifade ederek, HAK-İŞ’in büyük, güçlü ve etkin bir Konfederasyon olduğunu vurguladılar.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu