ARSLAN, THY TEKNİK TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

26 Ekim 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, THY TEKNİK TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, THY Teknik ile Çelik-İş Sendikamız arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi imza törenine katıldı.  Arslan, THY’nin bayrağımızı dünyaya taşıyan bir kuruluş olduğunu belirterek, “Yurtdışında gittiğimiz her yerde sendikalı dostlarımız THY’ye övgüler yağdırıyor. Bu anlamda bu sözleşme de uluslararası bir şirket ile yapılan bir anlaşmadır” dedi.


THY Teknik ile Çelik-İş Sendikası arasında, üç yıllık dönemi kapsayacak beşinci dönem toplu iş sözleşmesi 25 Ekim 2015 tarihinde imzalandı. Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasından gerçekleştirilen imza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Cengiz Gül ve Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile THY Teknik adına Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman katıldı.


İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile 1 Temmuz 2015 ile 30 Haziran 2018 arasındaki üç yıllık dönemi kapsayacak ve yaklaşık 5 bin 500 çalışanın ücretlerinde artış sağlayacak. Bu ücret artışı ile birlikte çalışanların ücreti 2015 yılının ikinci altı ayında yüzde yedi artmış olacak. 2016 yılının ilk altı ayında buna ilaveten yüzde beş ücret artışı uygulanacak. 2016 yılının ikinci altı ayı ve takip eden altı aylık enflasyon rakamlarına ilave yüzde 0,5 ücret artışı uygulanacak. Çalışanlar, THY Anonim Ortaklığı özel ücretli ekonomi bilet uygulamasından da faydalanacak. Diğer taraftan, sendika üyesi tüm çalışanlara bir defaya mahsus 1550 lira brüt ek ödeme yapılacak.


“Rakip Değil Kardeş ve Ortağız”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, THY’nin bayrağımızı dünyaya taşıyan bir kuruluş olduğunu belirterek, “Yurtdışında gittiğimiz her yerde sendikalı dostlarımız THY’ye övgüler yağdırıyor. Bu anlamda bu sözleşme de uluslararası bir şirket ile yapılan bir anlaşmadır. THY’nin daha fazla başarılı olması için hepimizin daha fazla çalışması gerekiyor. Biz işçi ve işveren ilişkilerinin nasıl olması gerektiğinin farkındayız. Bu anlaşma ile birlikte THY iyi ki HAK-İŞ var diyecek biz de iyi ki buradayız diyeceğiz. Biz rakip değil kardeş ve ortağız. Bizim bir kerelik olmak üzere Toplu İş Sözleşmesi ödülü olarak çalışanlar için bir talebimiz vardı. Çalışanlara 1.550 liralık bir ödül talep ettik. Bu da gerçekleştirilmiş oldu. Bu sözleşme gurur duyacağımız bir sözleşme oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Biz sözleşme sürecinde hem işvereni önemseyen, hem de işçinin hakkını koruyan bir sendika gördük. Bizim amacımız çalışanın hakkını teri kurumadan vermek anlayışına dayalıdır. Amacımız tabi ki daha fazla başarılı olmak ve çıtayı yükseltmektir. Başarının da en büyük payı çalışanlarındır. Bu önemi de sanırım bu anlaşmayla gösterdik” dedi.


Çalışanlar için önemli bir anlaşma olduğunu vurgulayan Aycı; ‘Bu müzakereler sonucunda sanırım en iyi Toplu İş Sözleşmelerinden birini imzaladık. Hem sendika hem de bizim açımızdan bu bir başarıdır. Tüm haklar analarının ak sütü gibi helal olsun” diye konuştu.


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, “Bugün çok önemli bir sözleşme imzalıyoruz. THY büyük hedefler koyan bir şirket ve bu hedefe hep beraber ulaşacağımıza inanıyoruz.  İlker Aycı’nın büyük katkısı ile çalışanlarımıza çok büyük haklar verilmiştir.


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Başkanı Mahmut Arslan ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı başta olmak üzere bu sözleşmenin hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ekim 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu