YETERLİLİK ODAKLI İSG EĞİTİM PROJESİ İZMİR EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

22 Aralık 2015 14:00, Haberler


YETERLİLİK ODAKLI İSG EĞİTİM PROJESİ İZMİR EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ


HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliği ile gerçekleştirilen “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Projesi” İzmir eğitimi 18-19 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirildi.


Türkiye genelinde 10 pilot ilde gerçekleştirilecek olan “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim” projesi, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı 5 sektörde (Metal, Ormancılık, Genel İşler, Gıda, Tekstil) faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinden seçilecek 100 iş yeri temsilcisi veya baş temsilci ve 1025 çalışana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığıyla, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından oluşturulan Ulusal Yeterliliklere Dayalı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi verilmesini amaçlıyor.


Eğitim programına; İzmir genelinde Hizmet-İş, Öz Orman-İş, Öz İplik-İş, Öz Taşıma-İş, Öz Büro-İş, Öz-İş Sendikaları üyelerinden oluşan 200 işçi ve işçi temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen eğitim semineri HAK-İŞ İzmir İl Temsilcisi (Öz Orman-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı) Hamiyet Boyacı ve ÇASGEM Temsilcisi İsmail Akgün'ün açılış konuşması ile başladı.

Eğitim seminerine HAK-İŞ İzmir İl Temsilcisi (Öz Orman-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı) Hamiyet Boyacı, Hizmet-İş İzmir İl Temsilcisi ve HAK-İŞ İzmir İl Temsilcisi Yardımcısı Erhan Güvenilir, HAK-İŞ Konfederasyonu Proje Koordinatörü Şahin Serim, Uzman Rıdvan Günay ve Uzman Fatma Yavuz katılmışlardır. Ayrıca seminere eğitici olarak ÇASGEM Mobbing Eğitim Uzmanı İsmail Akgün, A Sınıfı İSG Uzmanları; ÇASGEM İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Sorumlu Müdürü Şah Şeyhmus Ektirici, Hatay Dörtyol Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akı, Müdür Yardımcıları Mehmet Polat ve Mehmet Pancar, Teknik Öğretmenler Adem Soysal, Yasin Kocabıyık ve Önder İnkaya katılmışlardır.

Proje kapsamında Antalya'da 4 ayrı sınıf ortamında toplam 200 çalışana İSG eğitimi verildi. Eğitim sonrasında katılımcılara "Katılım Belgesi" takdim edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Aralık 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu