ARSLAN, ERBAKAN’I ANMA PANELİNE KATILDI
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Şubat 2016 tarihinde Saadet Partisinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 5. Yılı anısına düzenlenen “Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog” paneline katıldı. Çok sayıda konuşmacı ve davetlinin yer aldığı toplantıya Sendikalarımızın genel Başkan ve yöneticileri de katıldı.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Erbakan Hocayı rahmetle, muhabbetle ve minnetle anarak başladığı konuşmasında, “Türkiye çalışma hayatında HAK-İŞ topluluğunun farklı bir yeri var. HAK-İŞ Konfederasyonu, rahmetli Erbakan hocamızın bizzat teşvikleriyle, himayeleriyle, destekleriyle 1970’li yılların zor ve sıkıntılı döneminde, hocamızın imzasını attığı bir örgüttür. Onu özellikle bu yönüyle de rahmetle, muhabbetle ve hürmetle anıyorum” dedi.
Erbakan Hocanın vefatının aynı zamanda 28 Şubat’ın yıldönümüne de denk geldiğini anımsatan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 28 Şubat 1997 “postmodern” darbesinin 19. Yılında darbeleri, muhtıraları, operasyonları, bütün antidemokratik oluşumları ve bu tür yollara tevessül edenleri kınıyoruz. HAK-İŞ olarak 40 yıllık onurlu tarihimizde olduğu gibi bugün de darbe ve başka kılıflara bürünmüş bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz” dedi.
28 Şubatta emek hareketinin önü kesilmek istendiğini, baskı ve korkularla görevlendirmelerle, sivil ve demokratik reflekslerin zayıflatıldığını ifade eden Arslan, “Sendikalar, 1990’larda 12 Eylül travmasını atlatmış, sivil ve demokratik reflekslere yeniden dönmüşken, 28 Şubat, sendikaların demokratikleşme, sivilleşme ve güçlü, sivil ve bağımsız kurumlar haline gelme çabalarını durdurarak yeniden geri çevirmeye çalışmıştır. 28 Şubat sürecinde, sendikalar içerisinde ciddi bir ayrım mekanizması kullanılarak kendi otoriter karakterine ve anti demokratik anlayışa itaatkar bir sendikal hareket yaratılmak istenmiştir. O dönem “TÜRK-İŞ, DİSK, TOBB, TESK ve TİSK” gibi kendilerini “beşli çete” olarak tanımlayan örgütlerin süreçteki rolleri yargı tarafından hala sorgulanmamıştır. “Beşli Çete” olayında “çete” boyutunun hukuk önüne hala getirilememesi büyük bir eksikliktir. Bu hukuki durum, 28 Şubat sürecinin bütün boyutlarıyla hesaplaşılmasının bir gereğidir” dedi.
Arslan, HAK-İŞ’in “Ülkemizde, bölgemizde ve küremizdeki bütün mazlumların, bütün haksızlığa uğramışların, zulme uğramışların HAK-İŞ’ten alacağı olduğu” bilinciyle hareket ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
“HAK-İŞ olarak da yeni bir dünya için bütün gücümüzle, anlayışımızı değiştirerek, yeni bir yaklaşım ortaya koyarak sendikal mücadeleyi bir medeniyet mücadelesine dönüştürerek sendikal mücadeleyi erdemli bir harekete dönüştürüp ve yeni bir anlayışla sendikacılığa yeni bir soluk getirerek hedeflerimize ve gelecekteki umutlarımızı daha canlı tutmak için çaba sarf etmeye devam ediyoruz. İnandığımız değerlerimizin etrafında bütün eksiklerimize rağmen, bütün hatalarımıza rağmen bu mücadeleyi yükseltmek, yüceltmek ve geleceğe taşımak hep beraber hepimizin borcudur.”
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu