AK PARTİ’Lİ ÖZDAĞ’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

03 Mart 2016 14:00, Haberler


AK PARTİ’Lİ ÖZDAĞ’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret etti.


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halklar İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i 2 Mart 2016 tarihinde ziyaret ederek, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü. ziyarete Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Mustafa Kabakçı ve Nevzat Yanmaz da katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Özdağ ve beraberindeki HAK-İŞ’i ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. HAK-İŞ’in kuruluş felsefesinden vazgeçmeden, o felsefeyi bugüne taşıyarak zor zamanda, zor süreçlerle mücadele ederek bugünlere geldiğini belirten Arslan, “40 yıllık bir tarihimiz var ama bu tarih büyük bir mücadelenin öyküsüdür. Hem değerlerinizden vazgeçmeyeceksiniz, hem yerli ve milli kalacaksınız. Hem de büyüyüp sorunları çözeceksiniz. Hepsi birarada zor. Elhamdülillah biz bu zorluğu aşarak buralara geldik. Daha da devam edeceğiz” dedi. HAK-İŞ’in her alanda ülkemize çalışanlara destek olmaya devam edeceğini ifade eden Arslan, “Biz ülkemizdeki bütün sorunlara çözüm üretebilen bunu yaparken de ülke bütünlüğünü, barışını, kardeşliğine zarar vermeyecek çözümler ve buna yönelik adımlar atmayı da temel bir felsefemiz olarak kabul ediyoruz” dedi.


HAK-İŞ’in büyümesini Türkiye’nin büyümesi, HAK-İŞ’in başarısını Türkiye’nin başarısı olarak gördüğünü söyleyen Arslan, “HAK-İŞ bugün 450 bine yaklaşan üyesiyle, 20 işkolunda kurulmuş 22 sendikasıyla, 40 yıllık tarihiyle gerçekten Türk demokrasisinin çok önemli temel kurumlarından bir tanesidir. Ülkesini seven herkesin de ortak adresiyiz” dedi.


HAK-İŞ’in üye sayısının çok ötesinde büyük bir aile olduğunu anlatan Arslan, “Bu da bize büyük bir sorumluluk veriyor. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. İnşallah HAK-İŞ, çizgisinden vazgeçmeden; hedeflerinden, ilkelerinden, değerlerinden vazgeçmeden bu istikamette devam edecek. Hayallerimiz var, hayalleri gerçekleştirmek için derdimiz var. Hedeflerimize yürümek için terleyeceğiz, mücadele edeceğiz. Ama bu istikametten asla ama asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.


Özdağ, “Sendikacılıkta Zirve Bir Yerdeyiz”


HAK-İŞ’ten “Sendikacılıkta zirve bir yerdeyiz, HAK-İŞ’teyiz” diye bahseden Özdağ, HAK-İŞ’in geçmişten bu yana demokrasinin, işçilerin haklının ve hakkın yanında durarak, bir duruş sergilediğini, omurgalı sendikacılığın nasıl yapılacağını göstermiş bir kuruluş olduğunu söyledi. Özdağ, “Çok eski yıllardan bu yana sendikacılık tarihinde iz bırakmış olan bir sendikal kurum. Vesayetçilere karşı başkaldırısıyla tanıyoruz. Hak arama müessesesini meşru, hukuki zeminlerde yapmasıyla biliyoruz kendilerini” dedi. Özdağ, Türk demokrasisine ve Türkiye’de sivil toplumun daha çok gelişmesine, işçilerin özlük haklarından başlayarak ekonomik, sosyal, siyasi haklarını alma noktasındaki mücadelelerinde HAK-İŞ’in yanında olduklarını belirterek şunları kaydetti:


“Kendilerine gerek Türk demokrasisine yaptıkları katkılardan dolayı, gerekse sendikal anlamda yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etmek için buradayız. İnşallah bundan böyle HAK-İŞ Türkiye’nin demokrasisine, fikir hürriyetine, teşebbüs hürriyetine, inanç hürriyetine katkıda bulunmaya devam edecek. İşçi kardeşlerimizin de daha iyi sosyal, ekonomik şartlarda çalışmasını ve aynı zamanda daha iyi şartlarda yaşamalarını temin etme konusunda katkıda bulunmaya devam edecek inşallah.


Nerede bir sosyal, ekonomik bir problem varsa HAK-İŞ’i orda görüyoruz. Güneydoğu Anadolu’da terör faaliyeti olur, HAK-İŞ orada baş kaldırıyor, bayrak oluyor, üniter yapıyı savunuyor. Nerede bir aksayan kanun, iş kazası varsa bakıyoruz TBMM’de HAK-İŞ’i görüyoruz. Soma’da HAK-İŞ’i görüyoruz. Çevre duyarlılığında HAK-İŞ’i görüyoruz. Bu nedenle kendileri başarılı sendikacılık nasıl yapılıyor onu gösteriyorlar. Değerlere saygılı, milli bütünlük içerisinde sendikacılık yapan bir kurum. Kendilerine bundan sonraki yapacakları faaliyetlerde başarılar diliyorum.


Kendileriyle gerek duygusal gerek değerler konusunda bir birlikteliğimiz var. Geçmişten geleceğe uzanan ülkülerimizde birlikteliğimiz var. Ziyaretlerimize ilk HAK-İŞ’ten başladık. Bugün burada olmaktan onur duyuyorum. İnşallah haklı mücadelelerinde Ak Parti olarak Genel Merkez olarak yanlarında olacağız. Birlikte Türkiye’yi özgür yapacağız. Biz biliyoruz ki gerçek demokrasiler sivil toplum kuruluşlarının çokluğuyla olur. Ne kadar çok STK olursa her etnik her mezhepsel, ideolojik yapıdan platformlar çoğalırsa gerçek demokrasi orada inşaa edilir.”

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Mart 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu