ÇATI PROJEMİZ RESMEN BAŞLADI

20 Nisan 2016 14:00, Haberler


BÜYÜK PROJEMİZ RESMEN BAŞLADI

ÇATI PROJEMİZ RESMEN BAŞLADI


Projemizin hizmet ihalesini kazanan GFA Konsorsiyumu ve yerel ortağı ANKON AŞ yöneticileri ile kilit uzmanlar, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret etti.


Sözleşme Makamının Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği Koordinasyon Ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olduğu, “Avrupa Birliği'ne Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) - İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP)” kapsamında yer alan “Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Artırılması Operasyonu”muz uygulamaya konuldu.


Konfederasyonumuz ile Sözleşme Makamı arasında, 18 Nisan 2016 tarihinde “Operasyonel Anlaşma” ve ekleri Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından imzalandı ve 19.04.2016 Salı günü adı geçen çatı projemizin hizmet ihalesini kazanan GFA Konsorsiyumu ve yerel ortağı ANKON AŞ yöneticileri ile kilit uzmanlar, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaret etti.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin ve Mustafa Toruntay, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Operasyon Uygulama Ekibi’nde görev alacak olan Eş Uzmanlarımız Şahin Serim, Murat Onur Sayılan ve Recep Atar’ın da hazır bulunduğu tanışma toplantısında,  Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Artırılması Operasyonumuzun başvuru aşamasından bugüne kadar geçirdiği süreçler ile proje uygulama dönemi boyunca yürütülecek faaliyetler genel hatlarıyla değerlendirildi.


GFA’dan Portfolyö Müdürü Ulrich Theuerkauf, ANKON AŞ’den Ahmet E. Müderrisoğlu ve Damla Tüzüner ile Proje Kilit Uzmanları Micheal Heatcote (Ekip Lideri), Ramon Vivanco Mugarra (Endüstri İlişkileri ve Sosyal Diyalog Uzmanı) ve Hayati Körpe’nin (Eğitim Uzmanı) de hazır bulunduğu tanışma toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in proje uygulamada başarılı bir işçi konfederasyonu olduğunu belirterek “Önemli ve büyük bir projeyi daha uygulayacağız. Büyük beklentiler taşıdığımız bu projeye büyük önem veriyoruz. Projenin başvuru aşamasından bugüne gelinceye kadar çok uzun süre geçti; bu süreçte çok çaba harcadık. Projemizin başarılı olmasını diliyorum” dedi.


Genel Yönetim Kurulumuz adına adı geçen projemizin yürütümünden sorumlu olacak Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, “Bütçesi, faaliyetleri ve süresi itibariyle büyük ve önemli bir proje” olarak nitelendirdiği operasyonumuzun, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik ve uyum sürecine somut katkıları olacağını kaydetti ve proje ekibine başarılar diledi.


Sıcak karşılama için Genel Başkanımız Arslan ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e teşekkür eden GFA Konsorsiyumu Portfolyö Müdürü Ulrich Theuerkauf, “Biz de hizmet ihalesine talip olan bir konsorsiyum olarak bu projenin sonuçlanmasını sabırla bekledik. Avrupa Birliği prosedürleri dikkate alındığında, bu operasyon kısa sürede sonuçlandırılarak uygulamaya konulmuş bir proje olarak değerlendirilebilir.  GFA olarak sorumluluklarımızın farkındayız. Yaklaşık 1 ay devam edecek başlangıç raporu hazırlık sürecinde hangi faaliyeti en iyi şekilde yapabileceğimizi HAK-İŞ yöneticileri ve uzmanları ile birlikte planlayacağız” dedi.


Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla İşçilerin ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Artırılması Operasyonu”muzu yönetecek Ekip Lideri Micheal Heathcote ise şöyle konuştu: “Bu operasyondan beklentilerin farkındayım. Geçmişte, 6 adet AB projesinde ekip lideri olarak görev aldım ve Türkiye’de çok sayıda projede çalıştım. Öncelikle HAK-İŞ ile proje ortağı MÜSİAD ile ve paydaşlarla görüşerek durum değerlendirmesi yapacağız. Destek ekibini oluşturma çalışmalarını hızlandırdık ve yakın bir tarihte operasyon başlangıç raporu üzerinde çalışmaya başlayacağız. Proje uygulama dönemi boyunca da, her ay yapılacak yönetim toplantılarında hem yapılan faaliyetleri değerlendireceğiz hem de sonraki ayların faaliyet planını güncelleyeceğiz. Çok deneyimli bir ekip ve çok güçlü bir konsorsiyum ile birlikte bu projeyi yürüteceğiz.”


Toplantıda söz alan Eş Proje Koordinatörü Şahin Serim de, projedeki temel faaliyetler ve olası beklenen sonuçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

Toplantı, proje başlangıç toplantısının (kick-off meeting) en yakın tarihte HAK-İŞ Genel Merkezi’nde yapılması temennisiyle sona erdi.

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu