ARSLAN'DAN İSTANBUL'DA 1 MAYIS TOPLANTISI

28 Nisan 2016 14:00, Haberler


ARSLAN'DAN İSTANBUL'DA 1 MAYIS TOPLANTISI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Mayıs öncesinde HAK-İŞ'e bağlı Sendikaların İstanbul Şube Başkanı ve yöneticileri ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere biraraya geldi. Arslan, HAK-İŞ’in Sakarya’nın yanı sıra 81 ilde kutlamalar yapacağını, bu kapsamda 30 Nisan 2016 tarihinde Saat 11.00'da Kazancı Yokuşunda anma yapılacağını ve anıt çelenk bırakılacağını söyledi.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığında 28 Nisan 2016 tarihinde HAK-İŞ İstanbul İl Temsilcisi Orhan İlhan ve HAK-İŞ'e bağlı sendikaların İstanbul İl Temsilcileri, Şube ve Bölge başkanları ve yöneticileri katıldı.


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs’ın Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu belirterek, 1 Mayıs’ın bu ruha uygun olarak kutlanmasının önemine dikkat çekti. Arslan, “1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde, birlik ve dayanışma ruhunu öne çıkarıyoruz. Sorunlarımızın altını çizmek, çözüm önerilerimizi ortaya koymak için 1 Mayıs’ta alanlardayız, Sakarya'dayız 1 Mayıs’ın bu anlayış içinde kutlanmasının anlamlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.


HAK-İŞ’in uzun yıllardır 1 Mayıs’ın korku, gerilim, kaos ve gerginlik günü olmaması konusunda yoğun çaba sarf ettiğini ifade eden Arslan, “HAK-İŞ 1 Mayıs’ın normalleştirilmesi ve yasaklı alanların açılması konusunda, uzun yıllar süren ciddi bir mücadele vermiştir" dedi. HAK-İŞ'in özellikle Taksim üzerindeki gölgenin kaldırılması için yoğun mücadele verdiğini ve bu mücadelenin sonucunda Taksim'in kutlamalara açıldığını, ancak daha sonra inşaat nedeniyle kutlamalara kapatıldığını kaydetti. HAK-İŞ'in ülkemizdeki bütün alanları 1 Mayıs alanı olarak gördüğünü ve buna uygun olarak Taksim,  Ankara, Karabük, Kayseri ve Konya'da çok başarılı ve tarihi kutlamalar yaptığını ifade etti.


HAK-İŞ'in bu 1 Mayıs'ı “Türkiye'nin sanayi ve tarım şehri" Sakarya’da "Taşeron İşçilerine Kadro istiyoruz. Geçici ve Mevsimlik İşçilerin Sorunları Acilen Çözülsün istiyoruz. Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet diyoruz. Yeni Anayasa istiyoruz" sloganlarla kutlayacağını belirterek, bütün isçi ve emekçileri Sakarya'ya davet etti.


HAK-İŞ’in Sakarya’nın yanı sıra 81 ilde kutlamalar yapacağın belirten Arslan, bu kapsamda İstanbul’da da kazancı yokuşunda bir anma programı yapılacağını ifade etti. Arslan, "30 Nisan 2016 tarihinde Saat 11.00'da Kazancı Yokuşun 1 Mayıs 1977'de kaybettiklerimizi anacak ve Taksim Anıtına çelenk bırakacağız. Ardından da Sakarya'ya geçip 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirileceğiz" dedi.


Arılan, "HAK-İŞ olarak terörün her türlüsüne karşıyız. Terörün bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bunun için anlarda olacağız. Haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve adil bir dünya düzeninin temeli olacak özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik Yeni Anayasa için, saygın iş için, insanca hayat için alanlarda olacağız. Sendikasızlaştırmaya, taşeronlaştırmaya, güvencesizleştirmeye, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurmaya, kayıt dışı ve düşük ücretlerle çalıştırmaya itirazlarımızı dile getireceğiz" dedi.


Çalışanların ve HAK-İŞ'in başta taşeron geçici ve mevsimlik işçiler olmak üzere önemli sorunları ve talepleri bulunduğunu belirten Arslan, “Bizim söyleyecek sözümüz, ortaya konulacak görüşlerimiz var” dedi.

 

Arslan, “HAK-İŞ emeği ile geçinen tüm çalışanlarımızı ve halkımızı 1 Mayıs’ı barış ve coşku içinde kutlamak için Sakarya Kent meydanına çağırmaktadır. 1 Mayıs birlik, dayanışma ve emek gününüz şimdiden kutlu olsun” dedi.

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu