ETUC PROJESİ AVRUPA EĞİTİMLERİNİN DÖRDÜNCÜSÜ MADRİD’DE GERÇEKLEŞTİ

29 Nisan 2016 14:00, Haberler


ETUC PROJESİ AVRUPA EĞİTİMLERİNİN DÖRDÜNCÜSÜ MADRİD’DE GERÇEKLEŞTİ

 

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) tarafından koordine edilen “Genç İşçiler Odağında Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki Sendikal Örgütler Arasında Sosyal Diyalog” Projesi Kapsamında;  21-25 Mart 2016 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştirilen eğitimin devamı 26-29 Nisan 2016 tarihlerinde İspanya Madrid’de yapıldı.

 

Söz konusu eğitime Türkiye'den HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK konfederasyonlarından temsilciler ve Avrupa'dan Polonya, Fransa, İspanya, Almanya, İtalya, Bulgaristan ve Slovenya İşçi Sendikaları konfederasyonlarından Temsilciler Katıldı. Konfederasyonumuzdan Madrid eğitimine 11 kişi katıldı.

 

İspanya-Madrid eğitimine HAK-İŞ Konfederasyonu Projeler Koordinatörü ve Projenin Eğitim Formatörü Şahin Serim’in yanı sıra HAK-İŞ Konfederasyonu Uzmanı ve Projenin İdari Asistanı Rıdvan Günay, HAK-İŞ Konfederasyonu Basın Danışmanı Arif Çatal, HAK-İŞ Konfederasyonu Uzman Yardımcısı Elif Yıldırım, Hizmet-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Yakup Türkalp, Çelik-İş Sendikası Başkan Danışmanı Onur Sayılan, Öz İplik-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı ve Çorlu İşyeri Baştemsilcisi Canan İşbilen, Oleyis Sendikası Ege Kadın Kolları Başkanı Arife Çelik, Öz Büro-İş Sendikası Polatlı İşyeri Baştemsilcisi Yener Öztürk, Öz Petrol-İş Sendikası Üyesi Ersin Şanlı, KKTC Kamu-Sen Sendikası Üyesi Ahmet Öksüzoğulları katıldı.

 

4 Gün Süren Eğitimin 1. gününde,  Patrick Itschert (ETUC Danışmanı ve Proje Direktörü), Yücel Top (Koordinatör) programın sunumunu gerçekleştirdiler ve Trabzon’da gerçekleştirilen eğitimin çıktılarını ele aldılar.  Ardından, HAK-İŞ Projeler Koordinatörü ve Projenin Eğitim Formatörü Şahin Serim’in moderatörlüğünde “Sendikal Hareket ve Gençlik Örgütleri: İspanya Örneği” ve DİSK Proje eğitimcisi Onur Bakır’ın moderatörlüğünde “İspanyol Sendikal Hareketinin Sivil Toplum Örgütleriyle İşbirliği”  konu başlıklarında  iki  ayrı oturum gerçekleştirildi.

 

Birinci oturumda, Julia Chica Linare ve Javier Pueyo İspanya Ulusal Gençlik Konseyi’nın yapılanması ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. İkinci oturumda Rosario Zanabria ve Adela Carrio Sosyal Zirve’nin yapılanması ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

 

Sunumlar arasındaki tartışmaları Projeler Koordinatörümüz ve Eğitimin Proje Formatörü Şahin Serim ve DİSK’ten Onur Bakır yürüttü.  Ayrıca, sunumların ardından “Ulusal Gençlik Konseyi’nin Yenilikçi, Zayıf ve Güçlendirici Yönleri Nelerdir?” ve “Sosyal Zirve Yapılanmasının Yenilikçi, Zayıf, Güçlendirici Yönleri Nelerdir” başlıklı konularında atölye çalışmaları yapıldı.

 

Eğitimin 2. gününde, Isabel Araqua Lucena UGT (Genel İşçiler Sendikası)’nin yapılanmasından ve sendikanın çalışmalarından bilgi verdi. Ardından, ETUC Gençlik Komitesi Başkanı Tom Vrijines “ETUC Gençlik Komitesi: Politik Öncelikler ve Faaliyetler” konu başlığında bir sunum gerçekleştirerek, ETUC Gençlik Komitesi’nin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Thiebaut Weber tarafından da, “İşçilerin Örgütlenmesi: Avrupa perspektifinin artı değeri” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

 

Eğitimin 3. Gününde,  Empar Pablo CCOO İşçi Komisyonu’nun faaliyetlerini katılıcımlara aktardı.  Silvia Sazatornil ve Javier Pueyo tarafından ise, “UGT ve CCOO’nun Gençlik Yapıları Sunumu” gerçekleştirildi. Sunumların ardından, “Gençlik Komiteleri: Amacı Başarmak İçin Yapıları Güçlendirmek” konu başlığında atölye çalışması yapıldı.

 

Eğitimde, HAK-İŞ adına katılan tüm temsilciler söz aldı ve aktif katılım sağladı.

 

3. günün sonunda, İspanya Tren Kontrol Merkezi’ne düzenlenen kültürel gezi ve dışarıda planlanan akşam yemeklerinde farklı ülkelerden bir araya gelen katılımcılar Avrupa kültürüne ilişkin de bilgi sahibi oldular.

 

Eğitim son gününde, Pablo Trapero USO İşçi Sendikasının faaliyetleri ve gençlik çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. “İşçileri Örgütlemek: İspanya Sendikal Hareketi İçin Öncelik” konu başlığında bir oturum gerçekleştirildi. Oturumda, Tania Perez CCOO İşçi Sendikası’nın gençlik çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

 

Dört gün süren eğitim programı, sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 


 


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Nisan 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu