ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN 4 NO’LU ŞUBE GELEN KURULUNA KATILDI

23 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKAMIZIN 4 NO’LU ŞUBE

GELEN KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Temmuz 2016 tarihinde Mamak Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Hizmet-İş Sendikamızın 4 No’lu Şubesi 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

 

Toplantıya ayrıca, Hizmet-İş Sendikamız Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Konfederasyonu Ankara İl Temsilcimiz Hasan Çiloğlu, Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keskin, Halil Özdemir ve Celal Yıldız, Hizmet-İş Sendikamız Genel Sekreter Yardımcısı Zahit Kılıç, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Öz Sağlık-İş Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, Öz İnşaat-İş Sendikamız Genel Başkanı Zekeriya Koca, Hizmet-İş Sendikamız Ankara 1,2,5,6,7 No’lu Şubeler ve Hizmet-İş Sendikamız Kırıkkale Şube Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

 

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir yaptı.

 

Genel Kurula katılan Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan, gündeme önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Şubemizin genel kurulunun çok kritik bir dönemde gerçekleştiriliyor olmasına dikkat çeken Arslan, “15 Temmuz’da millet olarak zor bir dönem yaşadık. Darbe girişimi milletimizin iradesiyle püskürtülmüştür. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız tamam demedikçe meydanları terk etmeyeceğiz, terk etmeyiniz” dedi.

 

Bu sabah olağanüstü halle ilgili kanun hükmünde kararnameyle, Türkiye’de FETÖ terör örgütünü destekleyen bazı federasyonlar ve sendikaların kapatıldığını belirten Arslan, buradan hareketle, HAK-İŞ’e ve bağlı sendikalarına yönelik bir algı operasyonu yürütülmeye çalışıldığına ve sosyal medyada HAK-İŞ’in kapatıldığına dair yayınlar yapıldığına dikkat çekti.

 

“Gözü dönmüş hainlere karşı nöbetimize devam edeceğiz”

 

HAK-İŞ olarak, darbe girişiminden haberdar olunduğu andan itibaren, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanları doldurun ifadesinden daha önce, bütün teşkilatları Ankara’da ve bütün Türkiye’de meydanlara çıkmaya davet ettiklerini hatırlatan Arslan, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımızın pek çoğu bizim bu çağrımızdan önce zaten meydanlara çıkmıştı. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tehlike henüz geçmiş değil, bu gözü dönmüş hainlere karşı nöbetimize devam edeceğiz. Bu nöbeti millet adına ülkemiz adına ve değerlerimiz adına tutmaya devam edeceğimiz. Demokrasimiz adına ülkemizin birliği ve bütünlüğü adına bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmemiz gerekiyor. Şehitlerimiz gazilerimiz ve topyekûn milletimizle beraber bu kutlu mücadelenin başarıya ulaşması için emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum, Allah onlardan razı olsun”

 

“Darbeye karşı direniş ölümün korktuğu andır”

 

“Darbe girişiminde 246 vatan evladımız tanklara, toplara, silahlara, bombalara kahramanca direnerek şehit olmuştur. Bu aslında Cumhuriyet tarihinde ender rastlanan direnişlerden birisidir, bu ölümün korktuğu andır. Eğer insanlar değerleri uğruna, kutsalları uğruna ve davaları uğruna ölümü gözü almışlarsa bilin ki ölümü korkutmuşturlar. Ne kadar övünsek ne kadar gurur duysak azdır”

 

“Darbeciler başarılı olsalardı milleti katledeceklerdi”

 

Milletin parasıyla, milletin fedakarlığıyla oluşturulmuş Silahlı Kuvvetlerin tankını, topunu, tüfeğini, bombasını ve uçağını hasılı Silahlı Kuvvetlerin düşman için kullanması gereken silahlarını millete yönelten ve millete acımasızca sıkan bu hainleri tarif etmek mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız bunları Haşhaşi olarak tanımlamaktadır. Bunlar, bu kadar da olmaz dedirtecek cinsten hainlik yaptılar. 15 Temmuz’da Türkiye’nin her yerinde özellikle Ankara ve İstanbul’da yaşanan bu şanlı direniş aslında bugün bizim buralarda olmamızı sağlıyor. Allah korusun bu hainler, bu çeteler, bu ihanet yuvaları başarılı olmuş olsalardı başta bizler olmak üzere bütün milleti katletmeye and içmişlerdi.”

 

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan ve yaralanan sendika üyelerimizi hatırlatan Arslan, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

 

Genel Kurulda Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ve Genel Başkan Yardımcımız Celal Yıldız da bir konuşma yaparak, Sendikamız Hizmet-İş’in misyonu ve teşkilatımızın darbe girişimine karşı mücadelesine dikkat çektiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu