ARSLAN, SAMSUN’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

24 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, SAMSUN’DA ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 24 Temmuz 2016 tarihinde İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde Hizmet-İş Sendikası Samsun Şubesinin ilk genel kuruluna katıldı.


Genel Kurulda delege ve misafirlere hitaben bir konuşma yapan HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin siyasal sistemin yeniden inşa edilmesine ve sivil toplum örgütlerinin kendini yeniden üretmesine vesile olması gerektiğini söyledi.


GENEL BAŞKAN ARSLAN: HAK-İŞ, BU ÜLKEDE BAĞIMSIZ YAŞAMANIN TEMİNATIDIR


Darbe girişimine karşı koyan ilk sivil örgütün HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası olduğunu kaydeden Arslan, “Biz 12 Eylül’ün de, 28 Şubat’ın da hem mağduru hem kahramanıyız. 12 Eylül’de yerli ve milli anlayışımızdan dolayı hedef alındık, sendikalarımızın kapısına kilit vuruldu. 28 Şubat sürecinde Refahyol Hükümetinin devrilmesine karşı koyduk. Dik duruşumuzun ağır faturasını ödedik; telefonlarla taciz edildik, ölüm tehditlerine maruz kaldık, üyelerimiz istifa ettirildi, ama demokrasi anlayışımızdan ödün vermedik” dedi.


Türkiye’de bazı sendikaların darbe ürünü olduğunu söyleyen Arslan, “Türk-İş 12 Eylül darbecilerine bakan verdi. Yine aynı Türk-İş, bu kez 28 Şubat sürecinde içinde DİSK ve KESK’in de bulunduğu Beşli Çete içerisinde yer alarak seçilmiş hükümeti darbeyle uzaklaştırmak istediler. Tıpkı Pelsinvaya’daki hain gibi, ‘Hükümet istifa etsin’ dediler. Ve bunlar o gün FETÖ ile birlikte hareket ettiler. O gün darbeye destek veren sivil toplum örgütlerinin başkanları milletvekili yapılarak ödüllendirildiler. Bunları söylediğimizde ‘geçmişi neden hatırlatıyorsun’ diye kızıyorlar. Oysa biz bunları karalamak için hatırlatmıyoruz. Söz konusu örgütler, şu şu tarihlerde yanlış yaptık diye milletten özür dilemeliler. Çünkü yarın bunların tekrar yaşanmayacağının garantisi yok. Ama bugün onların geldiği noktadan dolayı memnunuz, mutluyuz. Keşki bugün olduğu gibi dün de bizimle birlikte, demokrasiden, milletten, vatandan yana tavır alabilselerdi. Bugün yaptığımız ortak bildirileri dün yapabilseydik” şeklinde konuştu.


Arslan, şöyle devam etti: HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası antidemokratik bütün girişimler karşısında iktidarda kimlerin olduğuna bakmaksızın direndik. 27 Nisan e-muhtırasına da ilk tepki koyan örgüttür HAK-İŞ. O yüzden üyesi bulunduğunuz sendika başınızı öne eğdirecek, mahcup edecek bir sendika değildir, ihanet içinde hiç olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. HAK-İŞ, bu ülkede bağımsız yaşamanın teminatıdır. Bizim güçlenmemiz ülke insanının güçlenmesidir.”


ARSLAN’DAN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI: BİRLİK VE UZLAŞIYI DAİM KILIN


4 siyasi partinin ortak bir deklarasyon yayınlamasını önemsediklerini ve bunun devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Arslan, “Gün birlik ve dayanışma günüdür. İdeolojiler bir kenara atılarak, ayrıştırmalara karşı Parlamentodaki ve dışarıdaki bütün partiler üslubuna dikkat etmelidir. Uzlaşı içinde olmalıdır. Bugün İstanbul’da CHP’nin mitingine katılacağız. Bazı siyasi partilerin de bu mitinge katılacağını bildirmesi çok önemlidir. Toplumu darbeye karı ayakta tutmak ve dayanışmayı sürdürmek zorundayız. Umarım bundan sonra bir daha darbe ve darbe girişimi yapılamayacak bir sistemi oluşturmuş oluruz” dedi.


TAŞERON EMEKÇİLERİNİN ÜLKEMİZDEN BAŞKA SEVDALARI YOK


Konuşmasında taşeron emekçilerinin hala net bir çözüme kavuşturulamayan kadro sorununa da değinen Arslan, “Genelkurmay binası önünde yaralanan ve iki ayağını kaybetme tehlikesiyle karşı karıya kalan vatandaş taşeron emekçisiydi. Darbecilerin önüne kendini attı. İlla da özel sözleşmeli personel diyen maliye bakanımız umarım bunlardan ders çıkarmış olur. Taşeron emekçilerinin ülkemizden başka sevdaları yok. Onlar insanca yaşayacakları bir modelde, işçi statüsünde kadrolu olarak çalışmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu