ARSLAN, SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI’NDA DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİNE KONUŞTU

24 Temmuz 2016 14:00, Haberler


ARSLAN, SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI’NDA

DEMOKRASİ NÖBETÇİLERİNE KONUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Samsun’da Cumhuriyet Meydanı ve Atakum Belediyesi önündeki meydanda Demokrasi Nöbeti tutan halka ve HAK-İŞ teşkilatına hitaben konuşma yaptı.

 

Arslan, Samsunluları “Milli iradenin merkezi Ankara’dan Samsunlulara selam olsun” şeklinde selamladı.

 

Samsun Cumhuriyet Meydanı ve Atakum Belediyesi önündeki meydanda toplanan Demokrasi Nöbetçilerini tebrik eden Arslan, buradan, ülkemizin bütün illerindeki meydanlarda milli iradesine ve vatanına sahip çıkan halkı da selamlayarak, “Darbe girişimine karşı duran tüm halkımıza tebrik ve teşekkür ediyorum. Allah tüm halkımızdan razı olsun” dedi.

 

15 Temmuz’u Cumhuriyet tarihimizin en kritik tarihi olarak değerlendiren Arslan, “Bu tarih Türkiye’nin varlığının ve devam edip etmeyeceğinin belli olduğu tarihtir. Sizler Cumhuriyetinize, devletinize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Şehitlerimiz milletin geleceği, bağımsızlığımız, demokrasimiz, milli iradenin hâkimiyeti ve seçtiklerine sahip çıkmak için tanklara, uçaklardan atılan bombalara, kurşunlara göğüslerini siper ettiler. Darbe girişimi esnasında şehit olan 246 kardeşimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Onlar şehit olduğu için bugün buradayız. Onların şehadeti milletimizin geleceğinin teminatı olmuştur. Onun için 15 Temmuz’u, şehitler gününü unutmayalım, unutturmayalım. Çünkü bu tarih dünyanın hiçbir ülkesinde karşılaşmadığımız hainlerin, ihanet odaklarının, tuzak kurucuların oyunlarının bozulduğu gündür” diye konuştu.

 

Dünyadaki mazlum milletlerin gözünün Türkiye’de olduğu ifade eden Arslan, “Dünyanın bütün mazlumları, son kale olan Türkiye’nin direnen siz kahraman evlatlarına dua ediyorlar. Çünkü sizler darbeye direnerek, meydanlarda toplanarak, darbenin arkasındaki esas oyun kuruculara da meydan okudunuz” dedi.

 

Hain ve çirkin oyunların bitmediğini ve meydanların terkedilmemesi gerektiğini belirten Arslan, “Cumhurbaşkanımız ‘artık tehlike bitmiştir’ diyene kadar bu meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Darbe girişimi içerisinde yer alan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğini belirten Arslan, “Allah bizlere bir daha 15 Temmuzu yaşatmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

 

 

 

 

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Temmuz 2016 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu