ARSLAN, İBB TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

20 Ekim 2016 15:40, Haberler



Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın örgütlü olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İETT, İSPARK, İSTON, İSFALT, İSBAK, KÜLTÜR A.Ş. Hamidiye Su A.Ş., Halk Ekmek A.Ş. ve Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’de çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törene, İBB Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) toplantı salonunda 20 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Hizmet-İş Sendikası Yöneticileri, Belediye İştiraklerinin Genel müdürleri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın şube başkanları ile İstanbul büyükşehir ve iştiraklerinde çalışanlar katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Kadir Topbaş’ın olağanüstü bir dönemde UCLG Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak büyük başarılara imza attığını belirterek, “Ülkemizde olağanüstü hal var. Birçok konuda Türkiye hala 15 Temmuz'un bir kısım etkilerinden yeterince kurtulabilmiş değil. Bir tarafta sınır ötesi operasyonlar yapıyoruz. Bütün bunlar içerisinde İstanbul gibi medeniyetimizin kadim ve dünya başkenti İstanbul’umuzun toplu sözleşmesini masada, müzakere ve uzlaşmayla, barış içinde sonuçlandırılmış olması aslında bu ülkenin farkını ortaya koymaktadır. Hem sendikalar olarak hem işverenimiz ve hem de siyasi iktidar olarak bütün bu olup bitenler içerisinde Türkiye yoluna devam ediyor” diye konuştu.

 

HAK -İŞ Konfederasyonu’nun ülkemizin geleceği açısından çok dikkatli ve sorumlu aynı zamanda çalışanlarının geleceğini aynı yerde gören bir yaklaşım ortaya koyduğunun altını çizen Arslan, “İBB ile toplu sözleşme için ciddi bir müzakere süreci yaşadık. Belediyemizi ve sendikalarımızı sorumluluk içinde hareket ettikleri için kutluyorum. Bu sosyal diyalogdur. Hem enflasyon ve Yüksek Hakem Kurulu rakamları üzerine de aynı zamanda kavga ve çatışma olmadan zam aldık” diye konuştu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB yatırım bütçesi hakkında bilgi vererek, “Bu yatırımlar siz değerli mesai arkadaşlarımızın katkılarıyla gerçekleşiyor. Her birimiz yaptığımız işin en iyisini yapmak, işimize imanımızı ve ruhumuzu aktarmak zorundayız. Vatanını, milletini seven insanlar böyle yapar. İnsanlığın da gereği budur. O zaman bu ülke gelişir. Türkiye bir darbe atlatmış ve bir sınır ötesi savaş olmasına rağmen yurttaşlarımızda bir güven duygusu var. Hükümetimizin ekonomik politikaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bize de dev yatırımlar yapma imkanı veriyor” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu ile güzel bir çalışma yaparak dengeleri kollayan, imkanlar nispetinde bir sözleşme ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Geçmişin maaş ödeyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok şükür geride kaldı. Benim başkanlık dönemimi kapsayan 2004’ten itibaren enflasyon yüzde 185 artmış. Ama bizim yaptığımız zamlar yüzde 304 olmuş. Yaklaşık yüzde 119’luk bir artış yapmışız. Bunun reel ücrete yansıması da yüzde 42’dir. İmkan olsa daha fazla, yüzde 20-30 zam vermek isteriz. Gönül zengin ama imkanları konuşuyoruz. Milli gelirimiz artsın, maaşlar da katlanır. Türkiye’nin çalışarak bu gelire ulaşması lazım” diye konuştu


2 yıl süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi gereği, İstanbul Büyükşehir ve iştiraklerinde çalışan üyelerimizin ücretlerinde yüzde 11 oranında artış sağlandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Ekim 2016 15:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu